Press "Enter" to skip to content

Kapros kifli


Apró kapros kiflik

Kapros kifli recept. Akik szeretik a kelt tésztákat, azok most sem csalódnak. A kedvelt ízt még fokozza a kapor frissessége, a látványt pedig üde zöld színe. A vajtól pedig ropogós kiflit kapunk. Akár egy könnyed vacsorára, akár vendégek fogadására is ajánlom, de akkor ajánlatos dupla adagot sütni.

hirdetés

Joghurtos kapros kifli recept:

  1. A kefirt meglangyosítjuk egy kiskanál cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Közben a kimérjük a lisztet, amit elkeverünk egy kiskanál sóval, beleütjük a tojást. Amikor az élesztő felfutott, hozzáöntjük a liszthez, összegyúrjuk és jól kidagasztjuk. A dagasztás során apránként belecsorgatjuk az olajat. Ettől szép fényes és sima lesz a tésztánk. A dagasztás végeztével, letakarjuk a tálat és duplájára kelesztjük.
  2. Közben a kaprot megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. A puha vajat egy kiskanál sóval jó eldolgozzuk és hozzákeverjük a fölaprított kaprot.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  4. A megkelt tésztát egy nyújtófelületen 4 részre osztjuk és egyenként kinyújtjuk. Az egyik lapot megkenjük a kapros vaj felével, ráborítjuk a másik lapot, kicsit lenyomkodjuk és éles késsel 8 cikkelyre vágjuk. A cikkelyeket a vastagadóbb végüknél fogva föltekerjük, kiflit formázzunk belőle, tepsibe rakjuk.
  5. Ugyanígy járunk el a maradék két lappal és a vajjal.
  6. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
  7. A kifliket felvert tojással megkenjük és addig kelesztjük, míg a sütő bemelegszik, majd pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Apró kapros kiflik
A kapros kifli pikáns, ropogós péksütemény.
hirdetés
Apró kapros kiflik

Kapros kifli

ELŐKÉSZÍTÉS45 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
Pihenőidő40 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 45 minutes
FOGÁSUzsonna
KONYHAHagyományos
ADAG 16 darab

HOZZÁVALÓK
  

  • 35 dkg liszt
  • 2 dl kefir vagy joghurt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 db tojás 1 tojás a kenéshez kell
  • 1 dl olaj
  • 10 dkg vaj
  • 1 nagy csokor kapor

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A kefirt meglangyosítjuk egy kiskanál cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Közben a kimérjük a lisztet, amit elkeverünk egy kiskanál sóval, beleütjük a tojást. Amikor az élesztő felfutott, hozzáöntjük a liszthez, összegyúrjuk és jól kidagasztjuk. A dagasztás során apránként belecsorgatjuk az olajat. Ettől szép fényes és sima lesz a tésztánk. A dagasztás végeztével, letakarjuk a tálat és duplájára kelesztjük.
  • Közben a kaprot megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. A puha vajat egy kiskanál sóval jó eldolgozzuk és hozzákeverjük a fölaprított kaprot.
  • Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  • A megkelt tésztát egy nyújtófelületen 4 részre osztjuk és egyenként kinyújtjuk. Az egyik lapot megkenjük a kapros vaj felével, ráborítjuk a másik lapot, kicsit lenyomkodjuk és éles késsel 8 cikkelyre vágjuk. A cikkelyeket a vastagadóbb végüknél fogva föltekerjük, kiflit formázzunk belőle, tepsibe rakjuk.
  • Ugyanígy járunk el a maradék két lappal és a vajjal.
  • A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
  • A kifliket felvert tojással megkenjük és addig kelesztjük, míg a sütő bemelegszik, majd pirosra sütjük.
hirdetés
Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Kapros kifli jellemzői

"Kapros kifli" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport