Kapros kifli recept. Akik szeretik a kelt tésztákat, azok most sem csalódnak. A kedvelt ízt még fokozza a kapor frissessége, a látványt pedig üde zöld színe. A vajtól pedig ropogós kiflit kapunk. Akár egy könnyed vacsorára, akár vendégek fogadására is ajánlom, de akkor ajánlatos dupla adagot sütni.
hirdetés
Joghurtos kapros kifli recept:
- A kefirt meglangyosítjuk egy kiskanál cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Közben a kimérjük a lisztet, amit elkeverünk egy kiskanál sóval, beleütjük a tojást. Amikor az élesztő felfutott, hozzáöntjük a liszthez, összegyúrjuk és jól kidagasztjuk. A dagasztás során apránként belecsorgatjuk az olajat. Ettől szép fényes és sima lesz a tésztánk. A dagasztás végeztével, letakarjuk a tálat és duplájára kelesztjük.
- Közben a kaprot megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. A puha vajat egy kiskanál sóval jó eldolgozzuk és hozzákeverjük a fölaprított kaprot.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A megkelt tésztát egy nyújtófelületen 4 részre osztjuk és egyenként kinyújtjuk. Az egyik lapot megkenjük a kapros vaj felével, ráborítjuk a másik lapot, kicsit lenyomkodjuk és éles késsel 8 cikkelyre vágjuk. A cikkelyeket a vastagadóbb végüknél fogva föltekerjük, kiflit formázzunk belőle, tepsibe rakjuk.
- Ugyanígy járunk el a maradék két lappal és a vajjal.
- A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
- A kifliket felvert tojással megkenjük és addig kelesztjük, míg a sütő bemelegszik, majd pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
Kapros kifli
HOZZÁVALÓK
- 35 dkg liszt
- 2 dl kefir vagy joghurt
- 2 dkg élesztő
- 2 db tojás 1 tojás a kenéshez kell
- 1 dl olaj
- só
- 10 dkg vaj
- 1 nagy csokor kapor
ELKÉSZÍTÉS
- A kefirt meglangyosítjuk egy kiskanál cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Közben a kimérjük a lisztet, amit elkeverünk egy kiskanál sóval, beleütjük a tojást. Amikor az élesztő felfutott, hozzáöntjük a liszthez, összegyúrjuk és jól kidagasztjuk. A dagasztás során apránként belecsorgatjuk az olajat. Ettől szép fényes és sima lesz a tésztánk. A dagasztás végeztével, letakarjuk a tálat és duplájára kelesztjük.
- Közben a kaprot megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. A puha vajat egy kiskanál sóval jó eldolgozzuk és hozzákeverjük a fölaprított kaprot.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A megkelt tésztát egy nyújtófelületen 4 részre osztjuk és egyenként kinyújtjuk. Az egyik lapot megkenjük a kapros vaj felével, ráborítjuk a másik lapot, kicsit lenyomkodjuk és éles késsel 8 cikkelyre vágjuk. A cikkelyeket a vastagadóbb végüknél fogva föltekerjük, kiflit formázzunk belőle, tepsibe rakjuk.
- Ugyanígy járunk el a maradék két lappal és a vajjal.
- A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
- A kifliket felvert tojással megkenjük és addig kelesztjük, míg a sütő bemelegszik, majd pirosra sütjük.
hirdetés
hirdetés
"Kapros kifli" Hozzászólások