Egy könnyed desszertet ajánlok a figyelmedbe. Mégpedig az epres-pudingos piskótát! Ebben az egyszerű receptben az eper és puding találkozása tökéletes desszerté varázsolja a piskótát. Készülj fel erre a különleges finomságra!
hirdetés
Epres-pudingos piskóta recept
Először a piskótát készítjük el:
- Az egész tojásokat elkeverjük a cukorral, majd mikor a cukor felolvadt, hozzáöntjük a vizet is.
- A sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük a tojásos masszába.
- Az egészet beleöntjük egy előzőleg vajjal kikent, pici liszttel megszórt gyümölcstorta formába.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 13-15 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a pudingot:
- Előírtnál kevesebb tejjel készítjük el, és hűlni hagyjuk. (Időnként kavarjuk meg, nehogy bőrösödni kezdjen.)
- A megsült piskótát egy tálra borítjuk és ezt is langyosra hűtjük.
- Közben a megmosott epreket feldaraboljuk.
- A piskótára rásimítjuk a pudingot, kirakjuk eperrel.
- A tortazselét az útmutató szerint elkészítjük és a eprekre öntjük.
- Fogyasztás előtt érdemes 1-2 órára hűtőbe tenni.

hirdetés
Epres-pudingos piskóta
Az epres-pudingos piskóta egy egyszerűen elkészíthető "gyümölcstorta", ami igazából bármilyen idénygyümölcsből elkészíthető.
HOZZÁVALÓK
Piskóta tészta hozzávalói:
- 15 dkg cukor
- 4 db tojás
- 4 evőkanál víz
- 15 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
Epres-pudingos feltét hozzávalói:
- 1 csomag főzős vaníliapudingpor
- 3,5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 30 kg eper
- 1 csomag tortazselé
ELKÉSZÍTÉS
Először a piskótát készítjük el:
- Az egész tojásokat elkeverjük a cukorral, majd mikor a cukor felolvadt, hozzáöntjük a vizet is.
- A sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük a tojásos masszába.
- Az egészet beleöntjük egy előzőleg vajjal kikent, pici liszttel megszórt gyümölcstorta formába.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 13-15 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a pudingot:
- Előírtnál kevesebb tejjel készítjük el, és hűlni hagyjuk. (Időnként kavarjuk meg, nehogy bőrösödni kezdjen.)
- A megsült piskótát egy tálra borítjuk és ezt is langyosra hűtjük.
- Közben a megmosott epreket feldaraboljuk.
- A piskótára rásimítjuk a pudingot, kirakjuk eperrel.
- A tortazselét az útmutató szerint elkészítjük és a eprekre öntjük.
- Fogyasztás előtt érdemes 1-2 órára hűtőbe tenni.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
Még több epres süti!
Ha még több epres sütire fáj a fogad, akkor jó hírem van. Itt van még több nagyon finom epres süti, amik közül kedvedre válogathatsz:
hirdetés
"Epres-pudingos piskóta" Hozzászólások