Press "Enter" to skip to content

Epres-pudingos piskóta


Epres-pudingos piskóta tortazselével leöntve

Egy könnyed desszertet ajánlok a figyelmedbe. Mégpedig az epres-pudingos piskótát! Ebben az egyszerű receptben az eper és puding találkozása tökéletes desszerté varázsolja a piskótát. Készülj fel erre a különleges finomságra!

hirdetés

Epres-pudingos piskóta recept

Először a piskótát készítjük el:

  1. Az egész tojásokat elkeverjük a cukorral, majd mikor a cukor felolvadt, hozzáöntjük a vizet is.
  2. A sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük a tojásos masszába.
  3. Az egészet beleöntjük egy előzőleg vajjal kikent, pici liszttel megszórt gyümölcstorta formába.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 13-15 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a pudingot:

  1. Előírtnál kevesebb tejjel készítjük el, és hűlni hagyjuk. (Időnként kavarjuk meg, nehogy bőrösödni kezdjen.)
  2. A megsült piskótát egy tálra borítjuk és ezt is langyosra hűtjük.
  3. Közben a megmosott epreket feldaraboljuk.
  4. A piskótára rásimítjuk a pudingot, kirakjuk eperrel.
  5. A tortazselét az útmutató szerint elkészítjük és a eprekre öntjük.
  6. Fogyasztás előtt érdemes 1-2 órára hűtőbe tenni.
Epres-pudingos piskóta tortazselével leöntve
Epres-pudingos piskóta tortazselével leöntve
hirdetés

 

Epres-pudingos piskóta tortazselével leöntve

Epres-pudingos piskóta

Az epres-pudingos piskóta egy egyszerűen elkészíthető "gyümölcstorta", ami igazából bármilyen idénygyümölcsből elkészíthető.
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour
SÜTÉS/FŐZÉS15 minutes
Pihenőidő2 hours
ELKÉSZÍTÉS3 hours 15 minutes
FOGÁSDesszert, Sütemény
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

Piskóta tészta hozzávalói:

  • 15 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 15 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor

Epres-pudingos feltét hozzávalói:

  • 1 csomag főzős vaníliapudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 30 kg eper
  • 1 csomag tortazselé

ELKÉSZÍTÉS
 

Először a piskótát készítjük el:

  • Az egész tojásokat elkeverjük a cukorral, majd mikor a cukor felolvadt, hozzáöntjük a vizet is.
  • A sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük a tojásos masszába.
  • Az egészet beleöntjük egy előzőleg vajjal kikent, pici liszttel megszórt gyümölcstorta formába.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 13-15 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a pudingot:

  • Előírtnál kevesebb tejjel készítjük el, és hűlni hagyjuk. (Időnként kavarjuk meg, nehogy bőrösödni kezdjen.)
  • A megsült piskótát egy tálra borítjuk és ezt is langyosra hűtjük.
  • Közben a megmosott epreket feldaraboljuk.
  • A piskótára rásimítjuk a pudingot, kirakjuk eperrel.
  • A tortazselét az útmutató szerint elkészítjük és a eprekre öntjük.
  • Fogyasztás előtt érdemes 1-2 órára hűtőbe tenni.
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

Még több epres süti!

Ha még több epres sütire fáj a fogad, akkor jó hírem van. Itt van még több nagyon finom epres süti, amik közül kedvedre válogathatsz:

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Epres-pudingos piskóta jellemzői

"Epres-pudingos piskóta" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport