Press "Enter" to skip to content

Lekváros piskóta tekercs


Lekváros piskóta tekercs porcukorral megszórva

Ismerd meg a lenyűgözően édes és kényeztető világot a lekváros piskóta tekercs által! Ez a remekmű nem csak az ízekben bővelkedik, hanem látványban is lenyűgöző. A piskóta tekercs minden alkalomra megfelel, legyen szó ünnepi desszertről vagy csak egy kis édes kényeztetésről a hétköznapokban.

hirdetés

Az édesszájúak számára ez a lekváros piskóta tekercs valódi mennyország. A piskóta puhasága összefonódik a lekvár édességével, és egy pillanatra magával ragad. Engedd, hogy az ízek lenyűgözzenek, és élvezd minden egyes pillanatát!

Lekváros piskóta tekercs recept

  1. Az elején szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. (Én először a tojásfehérjét verem fel kemény habbá, így nem kell elmosni a robotgép habverőjét.)
  2. Utána a tojássárgát habosra keverjük a cukorral. Ebbe belekeverjük a lisztet, amibe már beleszórtuk a sütőport. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot is és az egészet egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük piskótát.
  4. Még forrón kiborítjuk egy tiszta konyharuhára, amit előzőleg cukorral meghintettünk. A konyharuha segítségével feltekerjük a piskótát és hagyjuk kihűlni.
  5. Amikor már kihűlt, gazdagon megkenjük ízlés szerinti lekvárral (én baracklekvárt használtam) és újra feltekerjük a lekváros piskóta tekercset.
Lekváros piskóta tekercs porcukorral megszórva
Lekváros piskóta tekercs porcukorral megszórva
hirdetés
Lekváros piskóta tekercs porcukorral megszórva

Lekváros piskóta tekercs

Íme itt a részletes recept a lekváros piskóta tekercs elkészítéséhez!
ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS10 minutes
Pihenőidő45 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 25 minutes
FOGÁSDesszert, Sütemény
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

Felszerelés

  • robotgép, habverő
  • tepsi
  • sütő
  • konyharuha
  • tálak
  • tányérok
  • kanalak

HOZZÁVALÓK
  

  • 4 evőkanál liszt
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • baracklekvár annyi, hogy gazdagon befedje a piskótalapot

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Az elején szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. (Én először a tojásfehérjét verem fel kemény habbá, így nem kell elmosni a robotgép habverőjét.)
  • Utána a tojássárgát habosra keverjük a cukorral. Ebbe belekeverjük a lisztet, amibe már beleszórtuk a sütőport. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot is és az egészet egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.
  • 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük piskótát.
  • Még forrón kiborítjuk egy tiszta konyharuhára, amit előzőleg cukorral meghintettünk. A konyharuha segítségével feltekerjük a piskótát és hagyjuk kihűlni.
  • Amikor már kihűlt, gazdagon megkenjük ízlés szerinti lekvárral (én baracklekvárt használtam) és újra feltekerjük a lekváros piskóta tekercset.
hirdetés

Így elkészült a lekváros piskóta tekercsünk! Szórd meg porcukorral és élvezd a finom lekváros piskóta ízét.

Íme néhány piskóta recept, ha még szeretnél hasonló finomságú piskótákat készíteni! » Piskóta receptek ITT!

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Lekváros piskóta tekercs jellemzői

"Lekváros piskóta tekercs" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport