Ismerd meg a lenyűgözően édes és kényeztető világot a lekváros piskóta tekercs által! Ez a remekmű nem csak az ízekben bővelkedik, hanem látványban is lenyűgöző. A piskóta tekercs minden alkalomra megfelel, legyen szó ünnepi desszertről vagy csak egy kis édes kényeztetésről a hétköznapokban.
Az édesszájúak számára ez a lekváros piskóta tekercs valódi mennyország. A piskóta puhasága összefonódik a lekvár édességével, és egy pillanatra magával ragad. Engedd, hogy az ízek lenyűgözzenek, és élvezd minden egyes pillanatát!
Lekváros piskóta tekercs recept
- Az elején szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. (Én először a tojásfehérjét verem fel kemény habbá, így nem kell elmosni a robotgép habverőjét.)
- Utána a tojássárgát habosra keverjük a cukorral. Ebbe belekeverjük a lisztet, amibe már beleszórtuk a sütőport. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot is és az egészet egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük piskótát.
- Még forrón kiborítjuk egy tiszta konyharuhára, amit előzőleg cukorral meghintettünk. A konyharuha segítségével feltekerjük a piskótát és hagyjuk kihűlni.
- Amikor már kihűlt, gazdagon megkenjük ízlés szerinti lekvárral (én baracklekvárt használtam) és újra feltekerjük a lekváros piskóta tekercset.

Lekváros piskóta tekercs
Felszerelés
- robotgép, habverő
- tepsi
- sütő
- konyharuha
- tálak
- tányérok
- kanalak
HOZZÁVALÓK
- 4 evőkanál liszt
- 4 db tojás
- 4 evőkanál cukor
- 1 késhegynyi sütőpor
- baracklekvár annyi, hogy gazdagon befedje a piskótalapot
ELKÉSZÍTÉS
- Az elején szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. (Én először a tojásfehérjét verem fel kemény habbá, így nem kell elmosni a robotgép habverőjét.)
- Utána a tojássárgát habosra keverjük a cukorral. Ebbe belekeverjük a lisztet, amibe már beleszórtuk a sütőport. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot is és az egészet egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük piskótát.
- Még forrón kiborítjuk egy tiszta konyharuhára, amit előzőleg cukorral meghintettünk. A konyharuha segítségével feltekerjük a piskótát és hagyjuk kihűlni.
- Amikor már kihűlt, gazdagon megkenjük ízlés szerinti lekvárral (én baracklekvárt használtam) és újra feltekerjük a lekváros piskóta tekercset.
Így elkészült a lekváros piskóta tekercsünk! Szórd meg porcukorral és élvezd a finom lekváros piskóta ízét.
Íme néhány piskóta recept, ha még szeretnél hasonló finomságú piskótákat készíteni! » Piskóta receptek ITT!
Jó étvágyat kívánok!
"Lekváros piskóta tekercs" Hozzászólások