Press "Enter" to skip to content

Kókuszos fahéjas tekercs


Kókuszos-fahéjas tekercs

Ki ne ismerné és szeretné a kakaós csigát. Ezt a kalácsot sokféleképpen átdolgozták, diós, fahéjas, sőt pizzás csiga ma már nem kuriózum. Kókuszos-fahéjas csigával eddig én még nem találkoztam. Nem is nagyon vagyok oda a kókuszért, de a kíváncsiság nem hagyott nyugton. És nem bántam meg. Nagyon nem. Valószínűleg a fahéj, a barna cukor teszi elmondhatatlanul finommá ezt a – nem is tudom – kalácsot, kekszet (?), és olyan kapóssá. Annak ellenére, hogy ez egy kiadós adag, gyorsan üres lett a tál. Mindenkinek ajánlom, aki szeret kísérletezgetni a konyhában és szeretné valami nem szokványossal meglepni a szeretteit.

Kókuszos-fahéjas tekercs recept

  1. A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. Míg ez elkészül, addig a vajat elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a sót és a tojások sárgáját. Hozzáöntjük az élesztős tejet és jól összegyúrjuk. Alaposan kidagasztjuk, ami azt jelenti, hogy addig dagasztjuk a tésztát, míg a kezünk és a tál fala is tiszta nem lesz, valamint, ha a tésztát megnyomjuk az egyik ujjunkkal, a mélyedés magától fel nem emelkedik.
  2. A kenéshez a kevés tejben felolvasztjuk a kevés vajat.
  3. Ezután a tésztát letakarva félretesszük, míg a habot elkészítjük. A tojásfehérjét egy pici sóval habbá verjük, beleszórjuk a porcukrot, tovább verjük egy percig. Fakanállal belekeverjük a kókuszreszeléket, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a barna cukrot.
  4. A tésztát négybe vágjuk, egyenkét kinyújtjuk egy lisztezett felületen, megkenjük a vajastejjel és rásimítjuk a hab negyedét. Ezután szorosan feltekerjük, mint a bejglit és éles késsel 2 centis darabokra felvágjuk. A csigákat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és kb. 15 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Kókuszos-fahéjas tekercs
A kókuszos-fahéjas tekercs egy igazi különlegesség.
Kókuszos-fahéjas tekercs

Kókuszos fahéjas tekercs

ELŐKÉSZÍTÉS1 óra
SÜTÉS/FŐZÉS15 perc
ELKÉSZÍTÉS1 óra 15 perc
FOGÁSDesszert, Keksz
KONYHAKísérletező
ADAG 40 darab

HOZZÁVALÓK
  

Tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 4 tojássárga
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet

Hab hozzávalói:

  • 4 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 evőkanál barnacukor (elhagyható)

Kenés hozzávalói:

  • 0,5 dl tej
  • 2 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. Míg ez elkészül, addig a vajat elmorzsoljuk a lisztben, hozzáadjuk a sót és a tojások sárgáját. Hozzáöntjük az élesztős tejet és jól összegyúrjuk. Alaposan kidagasztjuk, ami azt jelenti, hogy addig dagasztjuk a tésztát, míg a kezünk és a tál fala is tiszta nem lesz, valamint, ha a tésztát megnyomjuk az egyik ujjunkkal, a mélyedés magától fel nem emelkedik.
  • A kenéshez a kevés tejben felolvasztjuk a kevés vajat.
  • Ezután a tésztát letakarva félretesszük, míg a habot elkészítjük. A tojásfehérjét egy pici sóval habbá verjük, beleszórjuk a porcukrot, tovább verjük egy percig. Fakanállal belekeverjük a kókuszreszeléket, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a barna cukrot.
  • A tésztát négybe vágjuk, egyenkét kinyújtjuk egy lisztezett felületen, megkenjük a vajastejjel és rásimítjuk a hab negyedét. Ezután szorosan feltekerjük, mint a bejglit és éles késsel 2 centis darabokra felvágjuk. A csigákat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és kb. 15 perc alatt megsütjük.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Kókuszos fahéjas tekercs jellemzői

"Kókuszos fahéjas tekercs" hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük