Press "Enter" to skip to content

Mustáros sült tarja


Mustáros sült tarja krumplival

Ha igazán ízletes vasárnapi ebédet akarsz készíteni, ezt a mustáros sült tarja receptet ki kell próbálnod. Tarját azért szeretek sütni, mert nem szárad ki olyan könnyen sütés közben. Az idővel is jól lehet gazdálkodni ennél a receptnél, hiszen reggel bepácoljuk a húst, felszeljük a krumplit és már csak a sütés van hátra. Nem megy el az egész délelőtt a konyhában. A pácolásnál nem kell sajnálni a mustárt, nem rontjuk el vele a húst.

Mustáros sült tarja recept

  1. A tarját megmossuk, lecsepegtetjük, ha túl vastag, kicsit kiklopfoljuk. Ezután egyenként mindkét oldalát megsózzuk, borsozzuk és mustárral bekenjük. A szeleteket egymásra rakva a tálat letakarjuk és hagyjuk a húst 2 óráig pácolódni.
  2. Amikor az ízek már jól átjárták a hússzeleteket egy kizsírozott tepsibe rakjuk, fóliával letakarjuk és forró sütőben kb. egy órán át sütjük. (Rakhatunk a tepsibe a húsok alá felkarikázott burgonyát és együtt süthetjük.) Egy óra elteltével ellenőrizzük, hogy megpuhult-e a hús. Ha úgy érezzük, hogy már kellően puha, levesszük a fóliát, visszatesszük a sütőbe és barnára sütjük előbb az egyik oldalát, majd megfordítjuk a szeleteket, és a másik oldalát is.

Jó étvágyat kívánok!

Mustáros sült tarja krumplival
A mustáros sült tarja nagyon jó vasárnapi ebéd lehet.
Mustáros sült tarja krumplival

Mustáros sült tarja

ELŐKÉSZÍTÉS20 perc
SÜTÉS/FŐZÉS1 óra 30 perc
Pihenőidő2 óra
ELKÉSZÍTÉS3 óra 50 perc
FOGÁSFőétel
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 8 szelet tarja
  • mustár
  • bors
  • olaj vagy zsír

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tarját megmossuk, lecsepegtetjük, ha túl vastag, kicsit kiklopfoljuk. Ezután egyenként mindkét oldalát megsózzuk, borsozzuk és mustárral bekenjük. A szeleteket egymásra rakva a tálat letakarjuk és hagyjuk a húst 2 óráig pácolódni.
  • Amikor az ízek már jól átjárták a hússzeleteket egy kizsírozott tepsibe rakjuk, fóliával letakarjuk és forró sütőben kb. egy órán át sütjük. (Rakhatunk a tepsibe a húsok alá felkarikázott burgonyát és együtt süthetjük.) Egy óra elteltével ellenőrizzük, hogy megpuhult-e a hús. Ha úgy érezzük, hogy már kellően puha, levesszük a fóliát, visszatesszük a sütőbe és barnára sütjük előbb az egyik oldalát, majd megfordítjuk a szeleteket, és a másik oldalát is.
Megosztás:

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Mustáros sült tarja jellemzői

"Mustáros sült tarja" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.