Press "Enter" to skip to content

Mustáros sült tarja


Mustáros sült tarja krumplival

Ha igazán ízletes ebédet szeretnél készíteni. Akkor ezt a mustáros sült tarja receptet ki kell próbálnod. Tarját azért jó sütni, mert nem szárad ki olyan könnyen sütés közben. Főleg, hogy a mustár még jobban megpuhítja a sült tarja szeleteket.

hirdetés

Mustáros sült tarja recept

  1. A tarját megmossuk, lecsepegtetjük, ha túl vastag, kicsit kiklopfoljuk.
  2. Ezután a tarják mindkét oldalát megsózzuk, borsozzuk és mustárral bekenjük.
  3. A mustáros tarja szeleteket egymásra rakva a tálat letakarjuk. És hagyjuk a hús szeleteket 2 óráig pácolódni.
  4. Amikor az ízek már jól átjárták a mustáros tarja szeleteket egy kizsírozott tepsibe rakjuk őket.
  5. Majd fóliával letakarjuk mustáros tarjákat és forró sütőben kb. 1 órán át sütjük. (Rakhatunk a tepsibe a tarják alá felkarikázott burgonyát és együtt süthetjük.)
  6. Egy óra elteltével ellenőrizzük, hogy megpuhult-e a tarja.
  7. Ha úgy érezzük, hogy már kellően puhák, akkor leverhetjük a fóliát és visszatesszük a sütőbe.
  8. Majd barnára sütjük előbb a tarják egyik oldalát, majd megfordítjuk a tarja szeleteket, és a másik oldalát is.
  9. Végül kiszedhetjük a mustáros sült tarja szeleteket tányérokra és jó ízűen fogyaszthatjuk is.
Mustáros sült tarja krumplival
A mustáros sült tarja nagyon finom vasárnapi ebéd lehet.
hirdetés
Mustáros sült tarja krumplival

Mustáros sült tarja

Nagyon finom mustáros sült tarja recept:
Jól lehet gazdálkodni az idővel ennél a sült tarja receptnél. Hiszen ha reggel bepácoljuk a tarját, és felszeljük a krumplit. Akkor már csak a sütés marad hátra. Így nem megy el az egész délelőtt a konyhában.
A pácolásnál nem kell sajnálni a mustárt, ezzel nem tudjuk elrontani a tarját.
ELŐKÉSZÍTÉS20 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS1 hour 30 minutes
Pihenőidő2 hours
ELKÉSZÍTÉS3 hours 50 minutes
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 8 szelet tarja
  • 6 evőkanál mustár
  • bors
  • 2 fakanál zsír vagy olaj

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tarját megmossuk, lecsepegtetjük, ha túl vastag, kicsit kiklopfoljuk.
  • Ezután a tarják mindkét oldalát megsózzuk, borsozzuk és mustárral bekenjük.
  • A mustáros tarja szeleteket egymásra rakva a tálat letakarjuk. És hagyjuk a hús szeleteket 2 óráig pácolódni.
  • Amikor az ízek már jól átjárták a mustáros tarja szeleteket egy kizsírozott tepsibe rakjuk őket.
  • Majd fóliával letakarjuk mustáros tarjákat és forró sütőben kb. 1 órán át sütjük. (Rakhatunk a tepsibe a tarják alá felkarikázott burgonyát és együtt süthetjük.)
  • Egy óra elteltével ellenőrizzük, hogy megpuhult-e a tarja.
  • Ha úgy érezzük, hogy már kellően puhák, akkor leverhetjük a fóliát és visszatesszük a sütőbe.
  • Majd barnára sütjük előbb a tarják egyik oldalát, majd megfordítjuk a tarja szeleteket, és a másik oldalát is.
  • Végül kiszedhetjük a mustáros sült tarja szeleteket tányérokra és jó ízűen fogyaszthatjuk is.
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

 

További tarja receptek

Ha ízlett a sült tarja hagymakarikákkal recept. Akkor ezek a tarja receptek is tetszeni fognak:

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Mustáros sült tarja jellemzői

"Mustáros sült tarja" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>