Press "Enter" to skip to content

Virsli tésztában


Virsli tésztában

A virsli tésztában egy nagyon egyszerű, vendégváró recept. A virslit számtalan módon el lehet készíteni, de ez a legkiadósabb változata. Ha több vendéget várunk, az adagot meg lehet duplázni. Ez az adag egy tepsire való. Salátával tálalva, egy pohár sörrel kiváló vacsora lehet.

hirdetés

Virsli tésztában recept

  1. Az élesztőt megfuttatjuk a meglangyosított tejben. A lisztben elkeverünk egy kávéskanálnyi sót, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Az egészet összegyúrjuk, jól kidagasztjuk, letakarva 30-40 percig szobahőmérsékleten kelesztjük.
  2. Közben előkészítjük a virsliket. Héjukat lehúzzuk és hosszában négybe vágjuk. A sajtból 16 keskeny csíkot vágunk, a tojást felverjük.
  3.  A megkelt tésztát egy nyújtófelületen átgyúrjuk, ketté osztjuk. Egyenként vékonyra kinyújtjuk és 8-8 csíkra vágjuk. A virsliket egy-egy csíkkal spirálosan betekerjük úgy, hogy a két vége egy kicsit kilógjon.
  4. Egy sütőpapírral kibéllet tepsibe helyezzük, a tetejét megkenjük a felvert tojással és ráhelyezzük a sajtcsíkokat. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Virsli tésztában
A virsli tésztában jól jön vendégváráskor.
hirdetés
Virsli tésztában

Virsli tésztában

ELŐKÉSZÍTÉS40 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
Pihenőidő40 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 40 minutes
FOGÁSVacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 16 darab

HOZZÁVALÓK
  

  • 30 dkg liszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • pici
  • 2 pár virsli
  • sajtcsíkok
  • 1 db tojás kenéshez

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Az élesztőt megfuttatjuk a meglangyosított tejben. A lisztben elkeverünk egy kávéskanálnyi sót, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Az egészet összegyúrjuk, jól kidagasztjuk, letakarva 30-40 percig szobahőmérsékleten kelesztjük.
  • Közben előkészítjük a virsliket. Héjukat lehúzzuk és hosszában négybe vágjuk. A sajtból 16 keskeny csíkot vágunk, a tojást felverjük.
  • A megkelt tésztát egy nyújtófelületen átgyúrjuk, ketté osztjuk. Egyenként vékonyra kinyújtjuk és 8-8 csíkra vágjuk. A virsliket egy-egy csíkkal spirálosan betekerjük úgy, hogy a két vége egy kicsit kilógjon.
  • Egy sütőpapírral kibéllet tepsibe helyezzük, a tetejét megkenjük a felvert tojással és ráhelyezzük a sajtcsíkokat. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
hirdetés
Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Virsli tésztában jellemzői

"Virsli tésztában" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>