A virsli tésztában egy nagyon egyszerű, vendégváró recept. A virslit számtalan módon el lehet készíteni, de ez a legkiadósabb változata. Ha több vendéget várunk, az adagot meg lehet duplázni. Ez az adag egy tepsire való. Salátával tálalva, egy pohár sörrel kiváló vacsora lehet.
hirdetés
Virsli tésztában recept
- Az élesztőt megfuttatjuk a meglangyosított tejben. A lisztben elkeverünk egy kávéskanálnyi sót, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Az egészet összegyúrjuk, jól kidagasztjuk, letakarva 30-40 percig szobahőmérsékleten kelesztjük.
- Közben előkészítjük a virsliket. Héjukat lehúzzuk és hosszában négybe vágjuk. A sajtból 16 keskeny csíkot vágunk, a tojást felverjük.
- A megkelt tésztát egy nyújtófelületen átgyúrjuk, ketté osztjuk. Egyenként vékonyra kinyújtjuk és 8-8 csíkra vágjuk. A virsliket egy-egy csíkkal spirálosan betekerjük úgy, hogy a két vége egy kicsit kilógjon.
- Egy sütőpapírral kibéllet tepsibe helyezzük, a tetejét megkenjük a felvert tojással és ráhelyezzük a sajtcsíkokat. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
Virsli tésztában
HOZZÁVALÓK
- 30 dkg liszt
- 1,5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 3 dkg vaj
- pici só
- 2 pár virsli
- sajtcsíkok
- 1 db tojás kenéshez
ELKÉSZÍTÉS
- Az élesztőt megfuttatjuk a meglangyosított tejben. A lisztben elkeverünk egy kávéskanálnyi sót, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Az egészet összegyúrjuk, jól kidagasztjuk, letakarva 30-40 percig szobahőmérsékleten kelesztjük.
- Közben előkészítjük a virsliket. Héjukat lehúzzuk és hosszában négybe vágjuk. A sajtból 16 keskeny csíkot vágunk, a tojást felverjük.
- A megkelt tésztát egy nyújtófelületen átgyúrjuk, ketté osztjuk. Egyenként vékonyra kinyújtjuk és 8-8 csíkra vágjuk. A virsliket egy-egy csíkkal spirálosan betekerjük úgy, hogy a két vége egy kicsit kilógjon.
- Egy sütőpapírral kibéllet tepsibe helyezzük, a tetejét megkenjük a felvert tojással és ráhelyezzük a sajtcsíkokat. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
hirdetés
hirdetés
"Virsli tésztában" Hozzászólások