Press "Enter" to skip to content

Sóágyon sült csirke


Sóágyon sült csirke tálban

Grillcsirke otthon egyszerűen? Szinte hihetetlen, de ennek a fenséges sült csirkének ilyen egyszerű a receptje. Fél óra alatt előkészthetjük és mehet a sütőbe. Ráadásul a család kedvencét ilyen kevés hozzávalóból is el lehet készíteni. Vasárnapi ebédként is kiváló a sóágyon sült csirke. Köretként kínálhatunk hozzá krumplipürét, rizst egy kis savanyúsággal.

Sóágyon sült csirke recept

  1. A tepsi aljára szórjuk az egy kg sót. A csirke üregét belülről enyhén besózzuk, ízlés szerint bedörzsöljük borssal, majoránnával és belehelyezünk egészben egy megpucolt vöröshagymát.
  2. Amikor a csirkét a sóágyra fektettük, a lábait célszerű összekötözni és alufóliával betakarni, nehogy megégjen sütés közben.
  3. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Közben egyszer megfordítjuk, hogy a másik oldala is ropogós legyen.

Jó étvágyat kívánok!

Sóágyon sült csirke tálban
A sóágyon sült csirke fél óra alatt előkészthető.
Sóágyon sült csirke tálban

Sóágyon sült csirke

ELŐKÉSZÍTÉS10 perc
SÜTÉS/FŐZÉS1 óra 30 perc
ELKÉSZÍTÉS1 óra 40 perc
FOGÁSFőétel
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 db egész csirke fölpucolva
  • 1 kg
  • bors
  • majoranna
  • 1 fej vöröshagyma

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tepsi aljára szórjuk az egy kg sót. A csirke üregét belülről enyhén besózzuk, ízlés szerint bedörzsöljük borssal, majoránnával és belehelyezünk egészben egy megpucolt vöröshagymát.
  • Amikor a csirkét a sóágyra fektettük, a lábait célszerű összekötözni és alufóliával betakarni, nehogy megégjen sütés közben.
  • Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Közben egyszer megfordítjuk, hogy a másik oldala is ropogós legyen.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Sóágyon sült csirke jellemzői

"Sóágyon sült csirke" hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük