Grillcsirke otthon egyszerűen? Szinte hihetetlen, de ennek a fenséges sült csirkének ilyen egyszerű a receptje. Fél óra alatt előkészthetjük és mehet a sütőbe. Ráadásul a család kedvencét ilyen kevés hozzávalóból is el lehet készíteni. Vasárnapi ebédként is kiváló a sóágyon sült csirke. Köretként kínálhatunk hozzá krumplipürét, rizst egy kis savanyúsággal.
hirdetés
Sóágyon sült csirke recept
- A tepsi aljára szórjuk az egy kg sót. A csirke üregét belülről enyhén besózzuk, ízlés szerint bedörzsöljük borssal, majoránnával és belehelyezünk egészben egy megpucolt vöröshagymát.
- Amikor a csirkét a sóágyra fektettük, a lábait célszerű összekötözni és alufóliával betakarni, nehogy megégjen sütés közben.
- Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Közben egyszer megfordítjuk, hogy a másik oldala is ropogós legyen.
Jó étvágyat kívánok!

hirdetés
Sóágyon sült csirke
HOZZÁVALÓK
- 1 db egész csirke fölpucolva
- 1 kg só
- bors
- majoranna
- 1 fej vöröshagyma
ELKÉSZÍTÉS
- A tepsi aljára szórjuk az egy kg sót. A csirke üregét belülről enyhén besózzuk, ízlés szerint bedörzsöljük borssal, majoránnával és belehelyezünk egészben egy megpucolt vöröshagymát.
- Amikor a csirkét a sóágyra fektettük, a lábait célszerű összekötözni és alufóliával betakarni, nehogy megégjen sütés közben.
- Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Közben egyszer megfordítjuk, hogy a másik oldala is ropogós legyen.
hirdetés
hirdetés
"Sóágyon sült csirke" Hozzászólások