A legismertebb fasírtok közé tartozik az olajban sült fasírtgolyó. Ez egy hagyományos fasírt recept, amit nem kell túlcifrázni. Csak olajban kisütöd a kis fasírt pogácsákat és már kész is!
Viszont ha nem szeretsz olajban sütni íme néhány fasírt, aminek az elkészítéséhez nem kell olaj: Egybefasírt és Fasírtgolyó sütőben.
Hagyományos fasírt recept
- A kenyeret vízben megáztatjuk. Majd kinyomkodjuk belőle a vizet és ujjaink között szétmorzsolva a húshoz adjuk.
- Beleütjük a tojásokat, belereszeljük a fokhagymát és a többi fűszerrel együtt jó alaposan összegyúrjuk.
- Amikor már egyállagú masszát kapunk, gombócokat formázunk, amiket egy kissé lelapítunk. Egy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot (én vegyesen használom a sütéshez a zsírt és az olajat), belehelyezzük a húspogácsákat.
- Fedővel letakarva kezdjük el sütni, hogy ne fröccsenjen szét a zsír. A fasírtok mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Hagyományos fasírt tálalása
A fasírtot rengeteg féleképpen lehet tálalni.
Lehet fogyasztani főételként a fasírtot körettel vagy főzelékkel (például zöldborsófőzelékkel vagy zöldbabfőzelékkel).
A hagyományos fasírt készítéskor nagyon oda kell figyelni a fűszerezésre is.

Hagyományos fasírt
Hagyományos olajban sült fasírt recept
Felszerelés
- serpenyő
HOZZÁVALÓK
- 1 kg darált sertéshús
- 2 db tojás
- 2 szelet kenyér
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- őrölt pirospaprika
- majoranna
- zsír vagy olaj
ELKÉSZÍTÉS
- A kenyeret vízben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet és ujjaink között szétmorzsolva a húshoz adjuk.
- Beleütjük a tojásokat, belereszeljük a fokhagymát és a többi fűszerrel együtt jó alaposan összegyúrjuk.
- Amikor már egyállagú masszát kapunk, gombócokat formázunk, amiket egy kissé lelapítunk. Egy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot (én vegyesen használom a sütéshez a zsírt és az olajat), belehelyezzük a húspogácsákat.
- Fedővel letakarva kezdjük el sütni, hogy ne fröccsenjen szét a zsír. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
"Hagyományos fasírt" Hozzászólások