Press "Enter" to skip to content

Hagyományos fasírt


Hagyományos fasírt

A legismertebb fasírtok közé tartozik az olajban sült fasírtgolyó. Ez egy hagyományos fasírt recept, amit nem kell túlcifrázni. Csak olajban kisütöd a kis fasírt pogácsákat és már kész is!

Viszont ha nem szeretsz olajban sütni íme néhány fasírt, aminek az elkészítéséhez nem kell olaj: Egybefasírt és Fasírtgolyó sütőben.

 

Hagyományos fasírt recept

  1. A kenyeret vízben megáztatjuk. Majd kinyomkodjuk belőle a vizet és ujjaink között szétmorzsolva a húshoz adjuk.
  2. Beleütjük a tojásokat, belereszeljük a fokhagymát és a többi fűszerrel együtt jó alaposan összegyúrjuk.
  3. Amikor már egyállagú masszát kapunk, gombócokat formázunk, amiket egy kissé lelapítunk. Egy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot (én vegyesen használom a sütéshez a zsírt és az olajat), belehelyezzük a húspogácsákat.
  4. Fedővel letakarva kezdjük el sütni, hogy ne fröccsenjen szét a zsír. A fasírtok mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Hagyományos fasírt tálalása

A fasírtot rengeteg féleképpen lehet tálalni.

Lehet fogyasztani főételként a fasírtot körettel vagy főzelékkel (például zöldborsófőzelékkel vagy zöldbabfőzelékkel).

A hagyományos fasírt készítéskor nagyon oda kell figyelni a fűszerezésre is.

Jó étvágyat kívánok!

Hagyományos fasírt
Olajban sült hagyományos fasírt.
Hagyományos fasírt

Hagyományos fasírt

Hagyományos olajban sült fasírt recept
ELŐKÉSZÍTÉS30 perc
SÜTÉS/FŐZÉS45 perc
ELKÉSZÍTÉS1 óra 15 perc
FOGÁSEbéd, Főétel, Vacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 6 adag

Felszerelés

  • serpenyő

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 kg darált sertéshús
  • 2 db tojás
  • 2 szelet kenyér
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • majoranna
  • zsír vagy olaj

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A kenyeret vízben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet és ujjaink között szétmorzsolva a húshoz adjuk.
  • Beleütjük a tojásokat, belereszeljük a fokhagymát és a többi fűszerrel együtt jó alaposan összegyúrjuk.
  • Amikor már egyállagú masszát kapunk, gombócokat formázunk, amiket egy kissé lelapítunk. Egy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot (én vegyesen használom a sütéshez a zsírt és az olajat), belehelyezzük a húspogácsákat.
  • Fedővel letakarva kezdjük el sütni, hogy ne fröccsenjen szét a zsír. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Hagyományos fasírt jellemzői

"Hagyományos fasírt" hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük