Press "Enter" to skip to content

Hagyományos fasírt


Hagyományos fasírt

A legismertebb fasírtok közé tartozik az olajban vagy zsírban sült fasírtgolyó. Ez egy hagyományos fasírt recept, amit nem kell túlcifrázni. Csak olajban kisütöd a kis fasírt pogácsákat és már kész is!

hirdetés

Viszont ha nem szeretsz olajban sütni íme néhány fasírt, aminek az sütéséhez nem kell olajat használni: Egybefasírt és Fasírtgolyó sütőben.

 

Hagyományos fasírt recept

  1. A kenyeret vízben megáztatjuk. Majd kinyomkodjuk belőle a vizet és ujjaink között szétmorzsolva a húshoz adjuk.
  2. Beleütjük a tojásokat, belereszeljük a fokhagymát és a többi fűszerrel együtt jó alaposan összegyúrjuk.
  3. Amikor már egyállagú húsmasszát kapunk, fasírtgombócokat formázunk, amiket egy kissé lelapítunk.
  4. Egy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot (én vegyesen használom a sütéshez a zsírt és az olajat).
  5. És belehelyezzük a húspogácsákat.
  6. Fedővel letakarva kezdjük el sütni, hogy ne fröccsenjen szét a zsír.
  7. A hagyományos fasírtok mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Kb. 45 perc kész is az összes fasírt.

Hagyományos fasírt tálalása

A fasírtot rengeteg féleképpen lehet tálalni. Lehet fogyasztani főételként a fasírtot körettel vagy főzelékkel is.

A hagyományos fasírt készítéskor nagyon oda kell figyelni a fasírt fűszerezésre is.

Hagyományos fasírt
Olajban sült hagyományos fasírt.
hirdetés
Hagyományos fasírt

Hagyományos fasírt

Hagyományos olajban sült fasírt recept
ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS45 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 15 minutes
FOGÁSEbéd, Főétel, Vacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 6 adag

Felszerelés

  • serpenyő

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 kg darált sertéshús
  • 2 db tojás
  • 2 szelet kenyér
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • majoranna
  • zsír vagy olaj

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A kenyeret vízben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet és ujjaink között szétmorzsolva a darálthúshoz adjuk.
  • Beleütjük a tojásokat, belereszeljük a fokhagymát és a többi fűszerrel együtt jó alaposan összegyúrjuk.
  • Amikor már egyállagú húsmasszát kapunk, gombócokat formázunk, amiket egy kissé lelapítunk.
  • Egy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot (én vegyesen használom a sütéshez a zsírt és az olajat) és belehelyezzük a húspogácsákat.
  • Fedővel letakarva kezdjük el sütni, hogy ne fröccsenjen szét a zsír.
  • A fasírtpogácsák mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

Gondolkodtál már azon, hogy mennyi idő megsütni a hagyományos fasírtot? Na ezt most megtudhatod! Hagyományos fasírt sütési ideje részletesen!

Szerinted mióta létezik a fasírt? Mikor készítették el az első fasírt húspogácsákat? Mindent megtudhatsz a Fasírt eredete című cikkben!

hirdetés
Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!

Hagyományos fasírt jellemzői

"Hagyományos fasírt" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük