A fasírt fűszerezése nagyon fontos eleme az ízletes ételünk elkészítésének. De, ahogy más ételek esetében is, itt is nagyon kell figyelni, nehogy túlzásba essünk a fűszerezéssel! Máskülönben a hús ízét elrontják a fűszerek.
Itt is érvényesül azaz aranyszabály: a kevesebb néha több. És megtudhatod, hogy mivel bolondíthatod meg az egybefasírtot.
Fasírt fűszerezése alapfűszerekkel
Az alapfűszerek nélkül nem fasírt a fasírt. Ha kihagynánk őket a fasírtból akkor egy nagyon súlyos hibát követnénk el.
Ezek az alapfűszerek nem más mint a só, bors, fokhagyma és az őrölt pirospaprika. Ezek a fűszerek szükségesek, ha csak egy egyszerű fasírtot szeretnél sütni.
Ha 1-2 gerezd fokhagymát belenyomsz fokhagymanyomóval a fasírt masszájába, a fasírt íze gyökerestől megváltozik. 1 kilóhoz 2-3 nagyobb gerezd fokhagymával nem fogod elrontani a fasírozottat.
Ha viszont különlegesebbé szeretnéd tenni a fasírtodat, akkor nézzük a többi fűszert is!
Fasírt fűszerezése különleges fűszerekkel
Ha egy kicsit extrémebb vagy, vagy csak unod már a hagyományos fasírtot. Akkor érdemes lehet kipróbálni egy-két különlegesebb fűszert. Ilyen a majoranna és az őrölt kömény is.
Amennyiben még mindig fokozni akarod a fűszerezést, a fekete kardamon-t tudom neked ajánlani. Ami többi fűszer mellett add hozzá egy kis pikáns füstös ízt a fasírtunkhoz.
Viszont a fűszerezésen túl a fasírt köretről sem érdemes megfeledkezni. Mivel ha a fasírtot a körettel együtt sütjük, akkor a köret íze belesül a fasírt ízébe. Ezzel ténylegesen egy nem mindennapi fasírtot készíthetünk. Ilyen a fasírtgolyó sütőben is.
Gondolkodtál már azon, hogy mennyi idő megsütni a fasírtot? Na ezt most megtudhatod! Fasírt sütési ideje részletesen!
Szerinted mióta létezik a fasírt? Mikor készítették el az első fasírt húspogácsákat? Mindent megtudhatsz a Fasírt eredete című cikkben!
Forrás: kedvenc-receptek.hu
"Fasírt fűszerezése" Hozzászólások