Akik kevés tapasztalattal rendelkeznek a konyhában feltehetik a kérdést: „Milyen tökből kell főzni a tökfőzeléket?”. A tapasztaltabbak már tudhatják a választ rá. Nézzük is meg!
Tökök (tökfélék)
Számtalan tökfajta létezik a világon és ezek közül a legtöbb megtalálható Magyarországon is. A legismertebb tökfajták, amiket rendszeresen használunk étkezésre a sütőtök (pézsmatök) és a főzőtök (spárgatök). De ide tartozik még a cukkini, uborka, sárgadinnye és a görögdinnye is. Csak ezekről kevesen tudják, hogy tökfélékhez tartoznak.

Melyik tök a legalkalmasabb a tökfőzelék elkészítéséhez?
A sütőtök általában ősz végén és tél elején kapható a piacon és az üzletekben. És ahogy a nevében is benne van sütőtök, tehát ezt sütni kell és nem főzni. Szóval nem ebből készül a tökfőzelék! Maximum csak krémleves készül belőle.
A főzőtököt nyáron szerezhetjük be, úgy ahogy a legtöbb tökféléket is. És mivel ennek a töknek benne van a nevében, hogy főző, ezért sejthetjük, hogy ebből készülhet a finom tökfőzelék. És valóban! A főzőtökből (spárgatök) készül a tökfőzelék!

Tökfőzelék receptek
Ne menj tovább! Ha már itt vagy készíts el a egy finom tökfőzeléket az alábbi receptek közül:
"Milyen tökből lehet főzni tökfőzeléket?" Hozzászólások