A oldalas fűszerezése nagyon fontos eleme az ízletes sült oldalas elkészítésének. De, ahogy más ételek esetében is, itt is nagyon kell figyelni, nehogy túlzásba essünk a fűszerezéssel! Máskülönben az oldalas ízét elrontják a fűszerek.
Oldalas fűszerezése
Itt is érvényesül azaz aranyszabály: a kevesebb néha több. És megtudhatod, hogy mivel bolondíthatod meg a sült oldalast.
Az alapfűszerek nélkül nem sült oldalas a sült oldalas. Ha kihagynánk őket a oldalasról akkor egy nagyon súlyos hibát követnénk el.
Ezek az alapfűszerek nem más mint a só, bors és a fokhagyma. Ezek a fűszerek szükségesek, ha csak egy egyszerű sült oldalast szeretnél sütni.
Ha 1-2 gerezd fokhagymát feldarabolsz az oldalasra, akkor az oldalas íze gyökerestől megváltozik. 1 kilóhoz 2-3 nagyobb gerezd fokhagymával nem fogod elrontani a sült oldalast.
Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni a sült oldalasodat, akkor nézzük a többi fűszert is!
Oldalas fűszerezése különleges fűszerekkel
Ha egy kicsit extrémebb vagy, vagy csak unod már a hagyományos oldalast. Akkor érdemes lehet kipróbálni egy-két különlegesebb fűszert. Ilyen a kakukkfű.
Amennyiben még mindig fokozni akarod az ízeket, a paradicsomot és a vöröshagymát tudom neked ajánlani. Amik igazából nem fűszerek, de ettől függetlenül sokkal több ízt adnak a sült oldalasnak.
Viszont a fűszerezésen túl a köretről sem érdemes megfeledkezni. Ha a oldalast a körettel együtt sütjük, akkor a köret íze belesül az oldalas ízébe. Ezzel ténylegesen egy nem mindennapi sült oldalast készíthetünk. Ilyen a savanyú káposzta ágyon sült oldalas is.
"Oldalas fűszerezése" Hozzászólások