Press "Enter" to skip to content

Oldalas fűszerezése


Oldalas fűszerezése

A oldalas fűszerezése nagyon fontos eleme az ízletes sült oldalas elkészítésének. De, ahogy más ételek esetében is, itt is nagyon kell figyelni, nehogy túlzásba essünk a fűszerezéssel! Máskülönben az oldalas ízét elrontják a fűszerek.

 

Oldalas fűszerezése

Itt is érvényesül azaz aranyszabály: a kevesebb néha több. És megtudhatod, hogy mivel bolondíthatod meg a sült oldalast.

Az alapfűszerek nélkül nem sült oldalas a sült oldalas. Ha kihagynánk őket a oldalasról akkor egy nagyon súlyos hibát követnénk el.

 

Ezek az alapfűszerek nem más mint a bors és a fokhagyma. Ezek a fűszerek szükségesek, ha csak egy egyszerű sült oldalast szeretnél sütni.

Ha 1-2 gerezd fokhagymát feldarabolsz az oldalasra, akkor az oldalas íze gyökerestől megváltozik. 1 kilóhoz 2-3 nagyobb gerezd fokhagymával nem fogod elrontani a sült oldalast.

Fokhagyma
Fokhagyma csodát művel a sült oldalassal.

Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni a sült oldalasodat, akkor nézzük a többi fűszert is!

 

Oldalas fűszerezése különleges fűszerekkel

 

Ha egy kicsit extrémebb vagy, vagy csak unod már a hagyományos oldalast. Akkor érdemes lehet kipróbálni egy-két különlegesebb fűszert. Ilyen a kakukkfű.

Kakukkfű
A kakukkfű különlegessé teszi az oldalast.

Amennyiben még mindig fokozni akarod az ízeket, a paradicsomot és a vöröshagymát tudom neked ajánlani. Amik igazából nem fűszerek, de ettől függetlenül sokkal több ízt adnak a sült oldalasnak.

Oldalas fűszerezése
Oldalas fűszerezése és a zöldségek rászeletelése.

Viszont a fűszerezésen túl a köretről sem érdemes megfeledkezni. Ha a oldalast a körettel együtt sütjük, akkor a köret íze belesül az oldalas ízébe. Ezzel ténylegesen egy nem mindennapi sült oldalast készíthetünk. Ilyen a savanyú káposzta ágyon sült oldalas is.

Sült oldalas krumplipürével
Tökéletesre sütött oldalas krumplipürével tálalva.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Oldalas fűszerezése jellemzői

Ha tetszett a recept vagy cikk kövess a Facebookon is!

"Oldalas fűszerezése" hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük