Press "Enter" to skip to content

Lucskos káposzta


Lucskos káposzta tányérra szedve

Lucskos káposzta egy igazi magyaros étel, aminek az elkészítését még a kezdőknek is nyugodt szívvel ajánlom. Ezt nem lehet elrontani. Ugyanakkor időtakarékos is az elkészítése, mert mivel egytálétel, nem kell külön köretről gondoskodnunk.

hirdetés

Lucskos káposzta receptje

  1. Érdemes nagy fazékkal dolgozni, mert a káposzta eleinte, míg össze nem esik, több helyet igényel.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a felmelegített zsíron üvegesre dinszteljük, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával.
  3. A megmosott, felkockázott húst rátesszük a hagymára, összekavarjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és fedő alatt kis lángon félpuhára főzzük.
  4. Közben a káposzta külső leveleit eltávolítjuk, elnegyedeljük és legyaluljuk. (Én egy éles késsel nem túl vékony csíkokra vágom.)
  5. Ha a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a káposztát, összekavarjuk és puhára főzzük.
  6. Közben elkészítjük a rántást és 5 perccel az étel elkészülte előtt ráöntjük a káposztás húsra. Együtt még egyszer összerottyantjuk.
  7. Tálaláskor ízlés szerint kínálhatjuk tejföllel.
Lucskos káposzta tányérra szedve
A lucskos káposzta receptje nagyon kelendő.
hirdetés
Lucskos káposzta tányérra szedve

Lucskos káposzta

Íme itt a részletes recept a lucskos káposzta elkészítéséhez!
A húst akár előző nap is elkészíthetjük.
Úgy tartják, a káposztás ételeknek nem árt, ha másnap, harmadnap újra melegítjük. Ezért nagyobb adagban is elkészíthetjük.
ELŐKÉSZÍTÉS20 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS1 hour 30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 50 minutes
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 fej fehérkáposzta
  • 80 dkg porcogós oldalas (vagy sertéslapocka)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • borsikafű
  • liszt (a rántáshoz)

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Érdemes nagy fazékkal dolgozni, mert a káposzta eleinte, míg össze nem esik, több helyet igényel.
  • A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a felmelegített zsíron üvegesre dinszteljük, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával.
  • A megmosott, felkockázott húst rátesszük a hagymára, összekavarjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és fedő alatt kis lángon félpuhára főzzük.
  • Közben a káposzta külső leveleit eltávolítjuk, elnegyedeljük és legyaluljuk. (Én egy éles késsel nem túl vékony csíkokra vágom.)
  • Ha a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a káposztát, összekavarjuk és puhára főzzük.
  • Közben elkészítjük a rántást: Kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet. Addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen! Fölöntjük 2-3 dl vízzel és egyállagúvá kavarjuk a tűzön.
  • 5 perccel az étel elkészülte előtt ráöntjük a káposztás húsra. Együtt még egyszer összerottyantjuk.
  • Tálaláskor ízlés szerint kínálhatjuk tejföllel vagy anélkül.
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

Még több káposzta!

Ha szereted a káposztás egytálételeket, akkor tudom neked ajánlani a Töltött káposzta receptünket is, amit garantáltan imádni fogsz!

Próbáld ki a tejfölös lucskos káposzta receptünket is!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Lucskos káposzta jellemzői

"Lucskos káposzta" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>