Lucskos káposzta receptje, igazi magyaros étel, aminek az elkészítését még a kezdőknek is nyugodt szívvel ajánlom. Ezt nem lehet elrontani. Ugyanakkor időtakarékos is az elkészítése, mert mivel egytálétel, nem kell külön köretről gondoskodnunk. A húst akár előző nap is elkészíthetjük. Úgy tartják, a káposztás ételeknek nem árt, ha másnap, harmadnap újra melegítjük. Ezért nagyobb adagban is elkészíthetjük.
hirdetés
Lucskos káposzta receptje
- Érdemes nagy fazékkal dolgozni, mert a káposzta eleinte, míg össze nem esik, több helyet igényel.
- A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a felmelegített zsíron üvegesre dinszteljük, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával.
- A megmosott, felkockázott húst rátesszük a hagymára, összekavarjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és fedő alatt kis lángon félpuhára főzzük.
- Közben a káposzta külső leveleit eltávolítjuk, elnegyedeljük és legyaluljuk. (Én egy éles késsel nem túl vékony csíkokra vágom.)
- Ha a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a káposztát, összekavarjuk és puhára főzzük.
- Közben elkészítjük a rántást és 5 perccel az étel elkészülte előtt ráöntjük a káposztás húsra. Együtt még egyszer összerottyantjuk.
- Tálaláskor ízlés szerint kínálhatjuk tejföllel.
Jó étvágyat kívánok!

Lucskos káposzta receptje
HOZZÁVALÓK
- 1 fej fehérkáposzta
- 80 dkg porcogós oldalas
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- őrölt pirospaprika
- só, bors, borsikafű
- liszt a rántáshoz
ELKÉSZÍTÉS
- Érdemes nagy fazékkal dolgozni, mert a káposzta eleinte, míg össze nem esik, több helyet igényel.
- A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a felmelegített zsíron üvegesre dinszteljük, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával.
- A megmosott, felkockázott húst rátesszük a hagymára, összekavarjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és fedő alatt kis lángon félpuhára főzzük.
- Közben a káposzta külső leveleit eltávolítjuk, elnegyedeljük és legyaluljuk. (Én egy éles késsel nem túl vékony csíkokra vágom.)
- Ha a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a káposztát, összekavarjuk és puhára főzzük.
- 5 perccel az étel elkészülte előtt ráöntjük a káposztás húsra. Együtt még egyszer összerottyantjuk.
- Tálaláskor ízlés szerint kínálhatjuk tejföllel.
hirdetés
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!
"Lucskos káposzta receptje" Hozzászólások