Lucskos káposzta egy igazi magyaros étel, aminek az elkészítését még a kezdőknek is nyugodt szívvel ajánlom. Ezt nem lehet elrontani. Ugyanakkor időtakarékos is az elkészítése, mert mivel egytálétel, nem kell külön köretről gondoskodnunk.
hirdetés
Lucskos káposzta receptje
- Érdemes nagy fazékkal dolgozni, mert a káposzta eleinte, míg össze nem esik, több helyet igényel.
- A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a felmelegített zsíron üvegesre dinszteljük, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával.
- A megmosott, felkockázott húst rátesszük a hagymára, összekavarjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és fedő alatt kis lángon félpuhára főzzük.
- Közben a káposzta külső leveleit eltávolítjuk, elnegyedeljük és legyaluljuk. (Én egy éles késsel nem túl vékony csíkokra vágom.)
- Ha a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a káposztát, összekavarjuk és puhára főzzük.
- Közben elkészítjük a rántást és 5 perccel az étel elkészülte előtt ráöntjük a káposztás húsra. Együtt még egyszer összerottyantjuk.
- Tálaláskor ízlés szerint kínálhatjuk tejföllel.

hirdetés
Lucskos káposzta
Íme itt a részletes recept a lucskos káposzta elkészítéséhez!A húst akár előző nap is elkészíthetjük.Úgy tartják, a káposztás ételeknek nem árt, ha másnap, harmadnap újra melegítjük. Ezért nagyobb adagban is elkészíthetjük.
HOZZÁVALÓK
- 1 fej fehérkáposzta
- 80 dkg porcogós oldalas (vagy sertéslapocka)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- őrölt pirospaprika
- só
- bors
- borsikafű
- liszt (a rántáshoz)
ELKÉSZÍTÉS
- Érdemes nagy fazékkal dolgozni, mert a káposzta eleinte, míg össze nem esik, több helyet igényel.
- A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a felmelegített zsíron üvegesre dinszteljük, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával.
- A megmosott, felkockázott húst rátesszük a hagymára, összekavarjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és fedő alatt kis lángon félpuhára főzzük.
- Közben a káposzta külső leveleit eltávolítjuk, elnegyedeljük és legyaluljuk. (Én egy éles késsel nem túl vékony csíkokra vágom.)
- Ha a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a káposztát, összekavarjuk és puhára főzzük.
- 5 perccel az étel elkészülte előtt ráöntjük a káposztás húsra. Együtt még egyszer összerottyantjuk.
- Tálaláskor ízlés szerint kínálhatjuk tejföllel vagy anélkül.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
Még több káposzta!
Ha szereted a káposztás egytálételeket, akkor tudom neked ajánlani a Töltött káposzta receptünket is, amit garantáltan imádni fogsz!
Próbáld ki a tejfölös lucskos káposzta receptünket is!
hirdetés
"Lucskos káposzta" Hozzászólások