Press "Enter" to skip to content

Tejfölös lucskos káposzta


Tejfölös lucskos káposzta, sok tejföllel

Merülj el a magyar konyha ízeiben ezzel a könnyen elkészíthető tejfölös lucskos káposzta recepttel! Kezdőknek is ideális, garantáltan nem ronthatod el. Ez az időtakarékos egytálétel leveszi a terhet a köret készítésről!

hirdetés

Tejfölös lucskos káposzta recept

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a felmelegített zsíron üvegesre dinszteljük, majd amikor a tűzről levesszük megszórjuk őrölt pirospaprikával.
  2. A megmosott, felkockázott oldalast rátesszük az üvegesre dinsztelt hagymára, összekavarjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és fedő alatt kis lángon félpuhára főzzük.
  3. Közben a káposzta külső leveleit eltávolítjuk, majd elnegyedeljük és legyaluljuk. (Érdemes nem túl vékony csíkokra vágni.)
  4. Ha az oldalas félig megfőtt, hozzáadjuk a káposztát, összekavarjuk és puhára főzzük.

Közben elkészítjük a rántást:

  1. Kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet.
  2. A rántást addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen!
  3. Felöntjük 2-3 dl vízzel és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
  4. Majd kb. 5 perccel a lucskos káposzta elkészülte előtt ráöntjük a káposztás húsra és együtt még egyszer összerottyantjuk.
  5. Tálaláskor tejföllel ízesítjük.
Tejfölös lucskos káposzta, sok tejföllel
Tejfölös lucskos káposzta, sok tejföllel
hirdetés
Tejfölös lucskos káposzta, sok tejföllel

Tejfölös lucskos káposzta

Érdemes nagy fazékkal dolgozni, mert a káposzta eleinte, míg össze nem esik, több helyet igényel.
ELŐKÉSZÍTÉS20 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS1 hour 30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 50 minutes
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 fej fehérkáposzta
  • 80 dkg porcogós oldalas vagy sertéslapocka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • borsikafű
  • liszt a rántáshoz
  • 1 nagy pohár tejföl hogy mindenkinek elég legyen

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a felmelegített zsíron üvegesre dinszteljük, majd amikor a tűzről levesszük megszórjuk őrölt pirospaprikával.
  • A megmosott, felkockázott oldalast rátesszük az üvegesre dinsztelt hagymára, összekavarjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és fedő alatt kis lángon félpuhára főzzük.
  • Közben a káposzta külső leveleit eltávolítjuk, majd elnegyedeljük és legyaluljuk. (Érdemes nem túl vékony csíkokra vágni.)
  • Ha az oldalas félig megfőtt, hozzáadjuk a káposztát, összekavarjuk és puhára főzzük.

Közben elkészítjük a rántást:

  • Kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet.
  • A rántást addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen!
  • Felöntjük 2-3 dl vízzel és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
  • Majd kb. 5 perccel a lucskos káposzta elkészülte előtt ráöntjük a káposztás húsra és együtt még egyszer összerottyantjuk.
  • Tálaláskor tejföllel ízesítjük.
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

Próbáld ki a hagyományos lucskos káposzta receptünket is!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Tejfölös lucskos káposzta jellemzői

"Tejfölös lucskos káposzta" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport