Merülj el a magyar konyha ízeiben ezzel a könnyen elkészíthető tejfölös lucskos káposzta recepttel! Kezdőknek is ideális, garantáltan nem ronthatod el. Ez az időtakarékos egytálétel leveszi a terhet a köret készítésről!
hirdetés
Tejfölös lucskos káposzta recept
- A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a felmelegített zsíron üvegesre dinszteljük, majd amikor a tűzről levesszük megszórjuk őrölt pirospaprikával.
- A megmosott, felkockázott oldalast rátesszük az üvegesre dinsztelt hagymára, összekavarjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és fedő alatt kis lángon félpuhára főzzük.
- Közben a káposzta külső leveleit eltávolítjuk, majd elnegyedeljük és legyaluljuk. (Érdemes nem túl vékony csíkokra vágni.)
- Ha az oldalas félig megfőtt, hozzáadjuk a káposztát, összekavarjuk és puhára főzzük.
Közben elkészítjük a rántást:
- Kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet.
- A rántást addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen!
- Felöntjük 2-3 dl vízzel és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
- Majd kb. 5 perccel a lucskos káposzta elkészülte előtt ráöntjük a káposztás húsra és együtt még egyszer összerottyantjuk.
- Tálaláskor tejföllel ízesítjük.
hirdetés
Tejfölös lucskos káposzta
Érdemes nagy fazékkal dolgozni, mert a káposzta eleinte, míg össze nem esik, több helyet igényel.
HOZZÁVALÓK
- 1 fej fehérkáposzta
- 80 dkg porcogós oldalas vagy sertéslapocka
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- őrölt pirospaprika
- só
- bors
- borsikafű
- liszt a rántáshoz
- 1 nagy pohár tejföl hogy mindenkinek elég legyen
ELKÉSZÍTÉS
- A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a felmelegített zsíron üvegesre dinszteljük, majd amikor a tűzről levesszük megszórjuk őrölt pirospaprikával.
- A megmosott, felkockázott oldalast rátesszük az üvegesre dinsztelt hagymára, összekavarjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és fedő alatt kis lángon félpuhára főzzük.
- Közben a káposzta külső leveleit eltávolítjuk, majd elnegyedeljük és legyaluljuk. (Érdemes nem túl vékony csíkokra vágni.)
- Ha az oldalas félig megfőtt, hozzáadjuk a káposztát, összekavarjuk és puhára főzzük.
Közben elkészítjük a rántást:
- Kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet.
- A rántást addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen!
- Felöntjük 2-3 dl vízzel és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
- Majd kb. 5 perccel a lucskos káposzta elkészülte előtt ráöntjük a káposztás húsra és együtt még egyszer összerottyantjuk.
- Tálaláskor tejföllel ízesítjük.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
Próbáld ki a hagyományos lucskos káposzta receptünket is!
hirdetés
"Tejfölös lucskos káposzta" Hozzászólások