A rakott zöldbab épp neked való. Tápláló, de mégsem nehéz fogás. Időt spórolhatsz, ha a pörköltet és a zöldbabot előző nap elkészíted. A következő rakott zöldbab recept, ezt be is mutatja!
hirdetés
Rakott zöldbab recept lépésről-lépésre
Először elkészítjük pörköltet:
- A sertéspörkölt készítésének az elején, a húst megmossuk és felkockázzuk. Ehhez mindenképpen egy nagyon jó, éles késre lesz szükségünk.
- Egy lábasban megolvasztjuk a zsírt, a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Ezután a zsíron rózsaszínűre sütjük.
- Ha ezzel elkészültünk, rárakjuk a húst, alaposan összekeverjük. És addig hagyjuk a tűzön kevergetés mellett, míg kifehéredik.
- Ezután meghintjük őrölt pirospaprikával, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Majd végül a pörköltet fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük. Ízlés szerint adhatunk hozzá erőspaprikát.
Utána a rakott zöldbabbal folytatjuk:
- A zöldbabot megtisztítjuk és feldaraboljuk. Majd sós vízben félpuhára főzzük és leszűrjük.
- Tűzálló tálba lerakjuk a zöldbab felét, ráterítjük a rizst és erre jön a pörkölt. Végén a maradék zöldbabot ráöntjük.
- A tejfölt felkeverjük egy felvert tojással, belereszelünk egy kevés sajtot és rásimítjuk a zöldbab tetejére.
- Most jön a rakott zöldbab sütése, ami egy igen lényeges pontja a legfinomabb rakott zöldbab elkészítésének. Hagyományos sütőben 180 °C-on pirosra sütjük.
További rakott zöldbab receptek
Kiszeretnél próbálni másfajta rakott zöldbab receptet is? Akkor nézd meg miket ajánlok:
- Rakott zöldbab darált hússal »
- Sajtos tejfölös rakott zöldbab »
- Rakott zöldbab tésztával »
Megszeretnéd tudni mennyi a rakott zöldbab kalória és tápérték tartalma? Ha igen, akkor olvasd el a Rakott zöldbab kalória című cikkemet is!
hirdetés
Rakott zöldbab recept
Nagyon finom rakott zöldbab készítése lépésről-lépésre.
HOZZÁVALÓK
Rakott zöldbab hozzávalói:
- 1,5 kg zöldbab
- 1 db tojás
- 1 nagy pohár tejföl
- reszelt sajt
- 10 dkg rizs főtt
Pörkölt hozzávalói:
- 80 dkg sertéslapocka
- 2 fej vöröshagyma
- zsír / olaj
- só, bors, őröltpaprika
ELKÉSZÍTÉS
Pörkölt elkészítése:
- A sertéspörkölt készítésének az elején, a húst megmossuk és felkockázzuk. Ehhez mindenképpen egy nagyon jó, éles késre van szükségünk.
- Egy lábasban megolvasztjuk a zsírt, a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Ezután a zsíron rózsaszínűre sütjük.
- Ha ezzel elkészültünk, rárakjuk a húst, alaposan összekeverjük. És addig hagyjuk a tűzön kevergetés mellett, míg kifehéredik.
- Ezután meghintjük őrölt pirospaprikával, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Majd végül a pörköltet fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük. Ízlés szerint adhatunk hozzá erőspaprikát.
Rakott zöldbab elkészítése:
- A zöldbabot megtisztítjuk és feldaraboljuk. Majd sós vízben félpuhára főzzük és leszűrjük.
- Tűzálló tálba lerakjuk a zöldbab felét, ráterítjük a rizst és erre jön a pörkölt. Végén a maradék zöldbabot ráöntjük.
- A tejfölt felkeverjük egy felvert tojással, belereszelünk egy kevés sajtot és rásimítjuk a zöldbab tetejére.
- Hagyományos sütőben 180 °C-on pirosra sütjük.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Rakott zöldbab recept" Hozzászólások