Press "Enter" to skip to content

Rakott zöldbab recept


Rakott zöldbab tányéron

A rakott zöldbab épp neked való. Tápláló, de mégsem nehéz fogás. Időt spórolhatsz, ha a pörköltet és a zöldbabot előző nap elkészíted. A következő rakott zöldbab recept, ezt be is mutatja!

Rakott zöldbab recept lépésről-lépésre

Először elkészítjük pörköltet:

  1. A sertéspörkölt készítésének az elején, a húst megmossuk és felkockázzuk. Ehhez mindenképpen egy nagyon jó, éles késre lesz szükségünk.
  2. Egy lábasban megolvasztjuk a zsírt, a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Ezután a zsíron rózsaszínűre sütjük.
  3. Ha ezzel elkészültünk, rárakjuk a húst, alaposan összekeverjük. És addig hagyjuk a tűzön kevergetés mellett, míg kifehéredik.
  4. Ezután meghintjük őrölt pirospaprikával, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  5. Majd végül a pörköltet fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük. Ízlés szerint adhatunk hozzá erőspaprikát.

Utána a rakott zöldbabbal folytatjuk:

  1. A zöldbabot megtisztítjuk és feldaraboljuk. Majd sós vízben félpuhára főzzük és leszűrjük.
  2. Tűzálló tálba lerakjuk a zöldbab felét, ráterítjük a rizst és erre jön a pörkölt. Végén a maradék zöldbabot ráöntjük.
  3. A tejfölt felkeverjük egy felvert tojással, belereszelünk egy kevés sajtot és rásimítjuk a zöldbab tetejére.
  4. Most jön a rakott zöldbab sütése, ami egy igen lényeges pontja a legfinomabb rakott zöldbab elkészítésének. Hagyományos sütőben 180 °C-on pirosra sütjük.

További rakott zöldbab receptek

Kiszeretnél próbálni másfajta rakott zöldbab receptet is? Akkor nézd meg miket ajánlok:

Megszeretnéd tudni mennyi a rakott zöldbab kalória és tápérték tartalma? Ha igen, akkor olvasd el a Rakott zöldbab kalória című cikkemet is!

Rakott zöldbab tányéron
Rakott zöldbab recept részletes leírással.
Rakott zöldbab tányéron

Rakott zöldbab recept

Nagyon finom rakott zöldbab készítése lépésről-lépésre.
ELŐKÉSZÍTÉS2 óra 10 perc
SÜTÉS/FŐZÉS1 óra 20 perc
ELKÉSZÍTÉS3 óra 30 perc
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag
Kalória 3759 kcal

HOZZÁVALÓK
  

Rakott zöldbab hozzávalói:

  • 1,5 kg zöldbab
  • 1 db tojás
  • 1 nagy pohár tejföl
  • reszelt sajt
  • 10 dkg rizs főtt

Pörkölt hozzávalói:

  • 80 dkg sertéslapocka
  • 2 fej vöröshagyma
  • zsír / olaj
  • só, bors, őröltpaprika

ELKÉSZÍTÉS
 

Pörkölt elkészítése: 

  • A sertéspörkölt készítésének az elején, a húst megmossuk és felkockázzuk. Ehhez mindenképpen egy nagyon jó, éles késre van szükségünk.
  • Egy lábasban megolvasztjuk a zsírt, a hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Ezután a zsíron rózsaszínűre sütjük.
  • Ha ezzel elkészültünk, rárakjuk a húst, alaposan összekeverjük. És addig hagyjuk a tűzön kevergetés mellett, míg kifehéredik.
  • Ezután meghintjük őrölt pirospaprikával, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  • Majd végül a pörköltet fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük. Ízlés szerint adhatunk hozzá erőspaprikát.

Rakott zöldbab elkészítése:

  • A zöldbabot megtisztítjuk és feldaraboljuk. Majd sós vízben félpuhára főzzük és leszűrjük.
  • Tűzálló tálba lerakjuk a zöldbab felét, ráterítjük a rizst és erre jön a pörkölt. Végén a maradék zöldbabot ráöntjük.
  • A tejfölt felkeverjük egy felvert tojással, belereszelünk egy kevés sajtot és rásimítjuk a zöldbab tetejére.
  • Hagyományos sütőben 180 °C-on pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Rakott zöldbab recept jellemzői

"Rakott zöldbab recept" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.