Press "Enter" to skip to content

Rakott karfiol


Rakott karfiol megsütve

Ismerd meg az ízek örömteli világát a rakott karfiol révén! Az egyszerűsége és gyors elkészítése mellett számos egészségügyi előnyt kínál. Élvezd az egészség és a finom ízek harmóniáját a rakott karfiollal!

hirdetés

Rakott karfiol recept

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a felmelegített zsíron üvegesre dinszteljük.
  2. Majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával.
  3. Hozzáadjuk a darálthúst, jól összekeverjük, fűszerezzük és felöntjük egy kevés vízzel. Fedő alatt puhára főzzük.
  4. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben félpuhára főzzük.
  5. Ha kész, a levét leszűrjük. A rizst is, megmossuk, megfőzzük.
  6. Tepsiben lerakunk egy sor karfiolt, majd egy sor rizst és erre jön a hús. És kezdjük elölről, míg el nem fogynak a hozzávalók.
  7. Az egészet meglocsoljuk a tejföllel és forró sütőben pirosra sütjük.
Rakott karfiol megsütve
Egyszerű, gyors rakott karfiol recept.
hirdetés
Rakott karfiol megsütve

Rakott karfiol

Íme itt a részletes recept a rakott karfiol elkészítéséhez!
A karfiolnak számos, az egészségünkre jó hatása van. Többek között méregtelenít, K-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló, javítja az emésztést.
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 20 minutes
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 db karfiol közepes méretű
  • 80 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg rizs
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • zsír
  • őrölt pirospaprika
  • bors

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, a felmelegített zsíron üvegesre dinszteljük.
  • Majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával.
  • Hozzáadjuk a darálthúst, jól összekeverjük, fűszerezzük és felöntjük egy kevés vízzel. Fedő alatt puhára főzzük.
  • Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben félpuhára főzzük.
  • Ha kész, a levét leszűrjük. A rizst is, megmossuk, megfőzzük.
  • Tepsiben lerakunk egy sor karfiolt, majd egy sor rizst és erre jön a hús.
    És kezdjük elölről, míg el nem fogynak a hozzávalók.
  • Az egészet meglocsoljuk a tejföllel és forró sütőben pirosra sütjük.
hirdetés

A rakott karfiolon kívül még számtalan rakott ételt ismerünk. Ezek az előnyük, hogy könnyen, gyorsan elkészíthetők, és ilyenkor nem kell külön köretről gondoskodnunk.

Itt van még néhány rakott étel, amit biztosan ízlenifog:

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Rakott karfiol jellemzői

"Rakott karfiol" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport
×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>