Press "Enter" to skip to content

Klasszikus frankfurti leves


Frankfurti leves tálalva

A frankfurti leves egy klasszikus német étel! Ez a bőséges, ízletes leves eredetileg Frankfurt városából származik. A frankfurti leves egy igazi ínyencség, amelyet előételként vagy főételként is fogyaszthatunk. Ez a gazdag és tápláló leves tökéletes választás lehet bármilyen alkalomra.

hirdetés

Klasszikus frankfurti leves recept

  1. A kelkáposzta külső, vastag leveleit leszedjük, négybe vágjuk, a torzsáját eltávolítjuk, a leveleket felcsíkozzuk.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, kockára vágjuk és a felolvasztott zsíron üvegesre dinszteljük, a végén belereszeljük a fokhagymát. Levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és egy kanál liszttel.
  3. Beletesszük a káposztát és felöntjük vízzel. Fűszerezzük és fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  4. Ezután beletesszük a felkarikázott virslit és a habarást. Majd kb. 5 percig forrni hagyjuk és kész is a klasszikus frankfurti levesünk.
Frankfurti leves tálalva
A klasszikus frankfurti leves a legideálisabb ebédek egyike.
hirdetés
Frankfurti leves tálalva

Klasszikus frankfurti leves

Íme itt a részletes recept a klasszikus frankfurti leves elkészítéséhez!
Aki szereti a kelkáposzta főzeléket, az ezt is imádni fogja. Alig kell hozzá valami, gyorsan kész és laktató. Aki eddig idegenkedett tőle, annak is szívesen ajánlom. Nem fog csalódni benne.
ELŐKÉSZÍTÉS20 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS25 minutes
ELKÉSZÍTÉS45 minutes
FOGÁSEbéd, Leves
KONYHAHagyományos, Német
ADAG 2 adag

Felszerelés

  • kés
  • kanál
  • tál
  • fazék

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • majoranna
  • őrölt köménymag
  • 2 dl tejföl a habaráshoz
  • liszt a habaráshoz
  • 1 pár virsli

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A kelkáposzta külső, vastag leveleit leszedjük, négybe vágjuk, a torzsáját eltávolítjuk, a leveleket felcsíkozzuk.
  • A vöröshagymát megpucoljuk, kockára vágjuk és a felolvasztott zsíron üvegesre dinszteljük, a végén belereszeljük a fokhagymát. Levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és egy kanál liszttel.
  • Beletesszük a káposztát és felöntjük vízzel. Fűszerezzük és fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Ezután beletesszük a felkarikázott virslit.
  • Elkészítjük a habarást: Egy tányérba kanalazzuk a tejfölt, elkeverünk benne csomómentesen egy kevés lisztet. A leves levéből hozzáöntünk egy keveset. Újra jól összekavarjuk.
  • Végül a habarást állandó kevergetés mellett beleöntjük a levesbe. Kb. 5 percig forrni hagyjuk és kész.
hirdetés

Így el is készült a klasszikus frankfurti levesünk! Várd meg, hogy egy kicsit kihűljön, majd élvezd a finom leves minden falatját! De előtte még készítsük el a frankfurti leves mellé a második fogást!

Íme néhány leves recept, ha még szeretnél hasonló finomságú leveseket készíteni! » Leves receptek ITT!

Ha szeretnél további frankfurti leveseket elkészíteni, akkor néz szét frankfurtileves.com oldalon is!

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Klasszikus frankfurti leves jellemzői

"Klasszikus frankfurti leves" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport