Sokáig azt gondoltam, hogy ez a klasszikus frankfurti leves túl bonyolult, így nem is próbálkoztam vele. Mígnem egy ismerősöm olyan élvezettel mesélt róla, hogy vettem a bátorságot és én is elkészítettem. Szuper! Alig kell hozzá valami, gyorsan kész és laktató. Aki szereti a kelkáposztafőzeléket, az ezt is imádni fogja. Aki meg eddig idegenkedett tőle, annak is szívesen ajánlom. Nem fog csalódni benne.
Klasszikus frankfurti leves recept
- A kelkáposzta külső, vastag leveleit leszedjük, négybe vágjuk, a torzsáját eltávolítjuk, a leveleket felcsíkozzuk.
- A vöröshagymát megpucoljuk, kockára vágjuk és a felolvasztott zsíron üvegesre dinszteljük, a végén belereszeljük a fokhagymát. Levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és egy kanál liszttel.
- Beletesszük a káposztát és felöntjük vízzel. Fűszerezzük és fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Ezután beletesszük a felkarikázott virslit és a habarást. Kb. 5 percig forrni hagyjuk és kész.
Ha szeretnél további frankfurti leveseket elkészíteni, akkor néz szét frankfurtileves.com oldalon.
Jó étvágyat kívánok!

Klasszikus frankfurti leves
HOZZÁVALÓK
- 1 kis fej kelkáposzta
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál zsír
- őrölt pirospaprika
- só
- bors
- majoranna
- őrölt köménymag
- 2 dl tejföl, liszt a habaráshoz
- 1 pár virsli
ELKÉSZÍTÉS
- A kelkáposzta külső, vastag leveleit leszedjük, négybe vágjuk, a torzsáját eltávolítjuk, a leveleket felcsíkozzuk.
- A vöröshagymát megpucoljuk, kockára vágjuk és a felolvasztott zsíron üvegesre dinszteljük, a végén belereszeljük a fokhagymát. Levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és egy kanál liszttel.
- Beletesszük a káposztát és felöntjük vízzel. Fűszerezzük és fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Ezután beletesszük a felkarikázott virslit.
Nézd meg ezeket a recepteket is!
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!
"Klasszikus frankfurti leves" Hozzászólások