Press "Enter" to skip to content

Klasszikus frankfurti leves


Frankfurti leves tálalva

Sokáig azt gondoltam, hogy ez a klasszikus frankfurti leves túl bonyolult, így nem is próbálkoztam vele. Mígnem egy ismerősöm olyan élvezettel mesélt róla, hogy vettem a bátorságot és én is elkészítettem. Szuper! Alig kell hozzá valami, gyorsan kész és laktató. Aki szereti a kelkáposztafőzeléket, az ezt is imádni fogja. Aki meg eddig idegenkedett tőle, annak is szívesen ajánlom. Nem fog csalódni benne.

Klasszikus frankfurti leves recept

  1. A kelkáposzta külső, vastag leveleit leszedjük, négybe vágjuk, a torzsáját eltávolítjuk, a leveleket felcsíkozzuk.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, kockára vágjuk és a felolvasztott zsíron üvegesre dinszteljük, a végén belereszeljük a fokhagymát. Levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és egy kanál liszttel.
  3. Beletesszük a káposztát és felöntjük vízzel. Fűszerezzük és fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Ezután beletesszük a felkarikázott virslit és a habarást. Kb. 5 percig forrni hagyjuk és kész.

Ha szeretnél további frankfurti leveseket elkészíteni, akkor néz szét frankfurtileves.com oldalon.

Jó étvágyat kívánok!

Frankfurti leves tálalva
A klasszikus frankfurti leves a legideálisabb hétköznapi ebéd.
Frankfurti leves tálalva

Klasszikus frankfurti leves

ELŐKÉSZÍTÉS20 perc
SÜTÉS/FŐZÉS25 perc
ELKÉSZÍTÉS45 perc
FOGÁSEbéd, Leves
KONYHAHagyományos
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • majoranna
  • őrölt köménymag
  • 2 dl tejföl, liszt a habaráshoz
  • 1 pár virsli

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A kelkáposzta külső, vastag leveleit leszedjük, négybe vágjuk, a torzsáját eltávolítjuk, a leveleket felcsíkozzuk.
  • A vöröshagymát megpucoljuk, kockára vágjuk és a felolvasztott zsíron üvegesre dinszteljük, a végén belereszeljük a fokhagymát. Levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és egy kanál liszttel.
  • Beletesszük a káposztát és felöntjük vízzel. Fűszerezzük és fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Ezután beletesszük a felkarikázott virslit.
  • Elkészítjük a habarást: Egy tányérba kanalazzuk a tejfölt, elkeverünk benne csomómentesen egy kevés lisztet. A leves levéből hozzáöntünk egy keveset. Újra jól összekavarjuk.
  • Végül a habarást állandó kevergetés mellett beleöntjük a levesbe. Kb. 5 percig forrni hagyjuk és kész.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Klasszikus frankfurti leves jellemzői

"Klasszikus frankfurti leves" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.