Csirkeaprólék leves daragaluskával, avagy grízgaluskával. Nincs is jobb ebéd egy finom, gazdag csirkeaprólék levesnél. Nézzük is a receptet!
hirdetés
Csirkeaprólék leves daragaluskával recept
- A megpucolt, feldarabolt zöldségeket olajon pár perc alatt megdinszteljük és felöntjük vízzel. Majd sózzuk és borsozzuk.
- A petrezselyemzöldet megmossuk, cérnával összekötözzük és a levesbe tesszük. Ezután a csirkeaprólék leves hozzávalóit fedő alatt kb. 30 percig főzzük.
- Összeállítjuk a grízgaluskát:
- A grízgaluskához felütjük a tojást, felverjük, sózzuk, borsozzuk.
- Hozzákeverjük a búzadarát és 10 percig állni hagyjuk.
- A félfövésben lévő zöldségekhez adjuk a csirkeaprólékot és egy teáskanállal beleszaggatjuk a grízgaluskát. Miután a grízgaluskát beleszaggattuk csirkeaprólék levesbe és 10 perc alatt készre főzzük.
További csirkeaprólék leves receptek
Esetleg számodra nem a csirkeaprólék leves daragaluskával a legmegfelelőbb csirkeaprólék leves?
Akkor mutatok még néhány csirkeaprólék leves ötletet, hogy megtaláld számodra az igazit:
- Hagyományos csirkeaprólék leves »
- Zöldborsóleves csirkeaprólékkal »
- Tárkonyos csirkeaprólék leves »
hirdetés
Csirkeaprólék leves daragaluskával
Csirkeaprólék leves daragaluskával recept
HOZZÁVALÓK
Csirkeaprólék leves hozzávalói:
- 1 csomó sárgarépa
- 1 csomó fehérrépa
- 1 db zeller
- 1 db karalábé
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- ízlés szerint csirke szív / máj / zúza
- 3 evőkanál olaj
Grízgaluska hozzávalói:
- 1 db tojás
- 4 evőkanál búzadara
- só, bors
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítjük a csirkeaprólék levest:
- A megpucolt, feldarabolt zöldségeket olajon pár perc alatt megdinszteljük és felöntjük vízzel. Majd sózzuk és borsozzuk.
- A petrezselyemzöldet megmossuk, cérnával összekötözzük, a levesbe tesszük. Ezután a hozzávalókat fedő alatt kb. 30 percig főzzük.
Összeállítjuk a grízgaluskát:
- A grízgaluskához felütjük a tojást, felverjük, sózzuk, borsozzuk.
- Hozzákeverjük a búzadarát és 10 percig állni hagyjuk.
- A félfövésben lévő zöldségekhez adjuk a csirkeaprólékot és egy teáskanállal beleszaggatjuk a grízgaluskát. Ezután 10 perc alatt készre főzzük.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Csirkeaprólék leves daragaluskával" Hozzászólások