Press "Enter" to skip to content

Krumpligombóc leves


Krumpligombóc leves

Tulajdonképpen a krumpligombóc leves egy zöldségleves. Ami különlegessé teszi, az a levesbetét, ami jelen esetben a krumpligombóc. Ettől lesz a levesünk igazán tartalmas, laktató. Természetesen a levest más zöldségek, mint zöldborsó, zöldbab hozzáadásával még ízletesebbé tehetjük. A krumpligombóc tésztája megegyezik a nudli vagy a szilvás gombóc tésztájával. Tehát ha egy kicsit sok lett a tészta, egy másik ételhez is feltudjuk használni.

hirdetés

Krumpligombóc leves recept

  1. Először a gombócnak való krumplit megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk és fedő alatt puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és még melegen krumplinyomóval összetőrjük. Ezután várni kell, hogy meghűljön.
  2. Addig fölkészítjük a levest. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és felkarikázzuk, felkockázzuk.
  3. Egy kevés zsíron vagy olajon a megpucolt, felkockázott vöröshagymát megdinszteljük, majd a tűzről lehúzva megszórjuk őrölt pirospaprikával. Erre rakjuk az előkészített zöldségeket, vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt lassú tűzön főzzük.
  4. Visszatérünk a gombócokhoz. A kihűlt krumplihoz adunk egy tojást, kevés sót és annyi lisztet, amennyit gyúrás közben fölvesz. Összegyúrjuk, és ha már szépen összeállt a tésztánk, kézzel kis gombócokat formázunk. Van, aki külön fazékban főzi a gombócokat, én egyből a levesbe teszem, amikor a zöldség már félig megfőtt. Megvárjuk, hogy a gombócok följöjjenek a leves felszínére, majd 2-3 perc elteltével elkészült a levesünk.

Jó étvágyat kívánok!

Krumpligombóc leves
Csodálatos előétel lehet a krumpligombóc leves.
hirdetés
Krumpligombóc leves

Krumpligombóc leves

ELŐKÉSZÍTÉS1 hour 30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS45 minutes
ELKÉSZÍTÉS2 hours 15 minutes
FOGÁSLeves
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

Leves hozzávalói:

  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • karalábé
  • zeller
  • hagyma
  • paprika
  • zsír vagy olaj
  • őrölt pirospaprika
  • petrezselyemzöld
  • só, bors

Gombóc hozzávalói:

  • krumpli
  • tojás
  • liszt

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Először a gombócnak való krumplit megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk és fedő alatt puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és még melegen krumplinyomóval összetőrjük. Ezután várni kell, hogy meghűljön.
  • Addig fölkészítjük a levest. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és felkarikázzuk, felkockázzuk.
  • Egy kevés zsíron vagy olajon a megpucolt, felkockázott vöröshagymát megdinszteljük, majd a tűzről lehúzva megszórjuk őrölt pirospaprikával. Erre rakjuk az előkészített zöldségeket, vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt lassú tűzön főzzük.
  • Visszatérünk a gombócokhoz. A kihűlt krumplihoz adunk egy tojást, kevés sót és annyi lisztet, amennyit gyúrás közben fölvesz. Összegyúrjuk, és ha már szépen összeállt a tésztánk, kézzel kis gombócokat formázunk. Van, aki külön fazékban főzi a gombócokat, én egyből a levesbe teszem, amikor a zöldség már félig megfőtt. Megvárjuk, hogy a gombócok följöjjenek a leves felszínére, majd 2-3 perc elteltével elkészült a levesünk.
hirdetés
Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Krumpligombóc leves jellemzői

"Krumpligombóc leves" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport
×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>