A hagyományos tökfőzelék sokak nagy kedvence. Nem véletlenül! Hiszen ki ne szeretné ezt a népszerű, de egyben laktató hagyományos ételünket? A tökfőzelék a magyar konyha…
Nagy kedvenc köret a hagyományos párolt lilakáposzta. Tényleg sokan szeretik ezt a párolt káposzta receptet. Nem véletlenül készítik olyan sokan kacsa és kifejezetten kacsacomb mellé…
Finom buggyantott tojásleves nagymama receptje alapján. A sok szeretettel készült tojásleves lesz csak igazán finom tojásleves. Ezt a szeretett érezhettük régen is, amikor a nagymamánk…
Zöldborsófőzelék recept. Tél végén ki ne vágyna friss zöld ízekre, színekre. A piacot járva örömmel láttam, hogy megjelent a zöldborsó. Igaz nem olcsó, de én…
Ecetes saláta recept. Ki ne vágyna tavasszal friss ízekre, egy kis zöldre. Én ilyenkorra már megunom az ecetes uborkát és társait. Ezért veszek gyakran a…
A márvány szelet süti egy ízkavalkád, ami a gyerekkoromat juttatja az eszembe, amikor még anyukám készítette. A lekvár savanykás íze a dióval, kakaóval és a…
Lencse főzelék készítése. Az igazat megvallva ritkán eszünk lencsét, pedig mindig megállapítjuk milyen finom és könnyű elkészíteni. A lencse a szója után a leghatásosabb növényi…
Ecetes céklasaláta recept. Télen, mikor fokozottan van szükségünk vitaminokra, remek választás, ha céklát fogyasztunk. Én heti rendszerességgel vásárolok céklát ebben az időszakban a piacon. Olcsó,…
A zöldbabfőzelék egy finom és tápláló főzelék, ami a magyar konyha egyik jellegzetessége. A zöldbabfőzelék nem csak jóízű és laktató, hanem egészséges is. Érdemes kipróbálni…
Az ecetes uborkasaláta a finom ebédek elmaradhatatlan része. Remekül passzol sült húsokhoz és pörköltökhöz egyaránt. Kezdjünk is neki az uborkasaláta elkészítéséhez! Ecetes uborkasaláta recept Először…