Nagy kedvenc köret a hagyományos párolt lilakáposzta. Tényleg sokan szeretik ezt a párolt káposzta receptet. Nem véletlenül készítik olyan sokan kacsa és kifejezetten kacsacomb mellé…
Finom buggyantott tojásleves nagymama receptje alapján. A sok szeretettel készült tojásleves lesz csak igazán finom tojásleves. Ezt a szeretett érezhettük régen is, amikor a nagymamánk…
Zöldborsófőzelék recept. Tél végén ki ne vágyna friss zöld ízekre, színekre. A piacot járva örömmel láttam, hogy megjelent a zöldborsó. Igaz nem olcsó, de én…
Ecetes saláta recept. Ki ne vágyna tavasszal friss ízekre, egy kis zöldre. Én ilyenkorra már megunom az ecetes uborkát és társait. Ezért veszek gyakran a…
A márvány szelet süti egy ízkavalkád, ami a gyerekkoromat juttatja az eszembe, amikor még anyukám készítette. A lekvár savanykás íze a dióval, kakaóval és a…
Lencse főzelék készítése. Az igazat megvallva ritkán eszünk lencsét, pedig mindig megállapítjuk milyen finom és könnyű elkészíteni. A lencse a szója után a leghatásosabb növényi…
Ecetes céklasaláta recept. Télen, mikor fokozottan van szükségünk vitaminokra, remek választás, ha céklát fogyasztunk. Én heti rendszerességgel vásárolok céklát ebben az időszakban a piacon. Olcsó,…
Zöldbabfőzelék recept. Ki ne hallotta volna, hogy a zöldségfogyasztás mennyire egészséges. A zöldbab kevés fehérjét és szénhidrátot tartalmaz, viszont rostban gazdag. Fogyókúrázóknak kiváló fogás készíthető…
Az ecetes uborkasaláta a vasárnapi ebéd elmaradhatatlan salátája húsokhoz. Ecetes uborkasaláta recept Egy tálba öntünk 3 evőkanál ecetet, elkavarunk benne 2-3 evőkanál cukrot és felöntjük…
A kapros tökfőzelék egy könnyen emészthető főzelék. Nyáron jól lehűtve az igazi. Kapros tökfőzelék recept A tököt meghámozzuk, a magját kikaparjuk, legyaluljuk, megsózzuk. Pár perc…