Zöldborsófőzelék recept. Tél végén ki ne vágyna friss zöld ízekre, színekre. A piacot járva örömmel láttam, hogy megjelent a zöldborsó. Igaz nem olcsó, de én jobban szeretem, mint a mélyhűtöttet. Fejtegetés közben nyersen is fogyasztva is kiváló, csak akkor eleve többet kell venni. A főzelék elkészítésekor vigyázzunk, ne használjunk túlsok lisztet, mert különben nagyon menzaízű ételt kapunk. A főzeléket fogyaszthatjuk tükörtojással, bundáskenyérrel, de hússal is.
hirdetés
Zöldborsófőzelék recept
- Ha friss zöldborsónk van, kifejtjük, megmossuk. Ha mirelittel dolgozunk, felolvasztjuk. Egy közepes fazékba rakjuk, fölöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, kevés sót adunk hozzá és fedő alatt főzzük.
- Ha már félig megfőtt a borsónk, elkészítjük a rántást.
- A rántással összeforraljuk a borsót és elkészítjük a habarást. Nyugodtan adhatunk hozzá több tejfölt is, ez csak javít az ízén.
- Még egyszer összeforraljuk. Én a végén teszek bele egy csöpp ecetet.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
Zöldborsófőzelék
HOZZÁVALÓK
- 1 kg hüvelyes zöldborsó vagy 50 dkg mirelit zöldborsó
- 2 dl tejföl
- liszt
- olaj
- só
- ecet (elhagyható)
ELKÉSZÍTÉS
- Ha friss zöldborsónk van, kifejtjük, megmossuk. Ha mirelittel dolgozunk, felolvasztjuk. Egy közepes fazékba rakjuk, fölöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, kevés sót adunk hozzá és fedő alatt főzzük.
- A rántással összeforraljuk a borsót és elkészítjük a habarást. Egy tányérba kanalazzuk a tejfölt, elkeverünk benne csomómentesen egy kevés lisztet. A főzelék levéből hozzáöntünk egy keveset. Újra jól összekavarjuk és a forrásban lévő főzelékhez öntjük, állandó kevergetés közben. Nyugodtan adhatunk hozzá több tejfölt is, ez csak javít az ízén.
- Még egyszer összeforraljuk. Én a végén teszek bele egy csöpp ecetet.
hirdetés
hirdetés
"Zöldborsófőzelék recept" Hozzászólások