A habarás látszólag könnyen elkészíthető. Viszont könnyedén csomós is lehet a főzelékünkben, ha sietve készítjük el. Most megtudhatod, hogyan ne legyen csomós a habarásod!
Habarás készítése
- Egy tányérba kanalazzuk a tejfölt, elkeverünk benne csomómentesen egy kevés lisztet.
- A főzelék levéből hozzáöntünk egy keveset. Újra jól összekavarjuk a habarást és a forrásban lévő főzelékhez öntjük, állandó kevergetés közben.
- Ügyeljünk, hogy sűrűn kavargassuk simára!
- Végül a főzeléket összeforraljuk a habarással.
Habarás felhasználása
A magyarkonyha elengedhetetlen fogása a főzelék. Számtalan zöldségből készíthetünk főzeléket. Ezek sűrítésére szolgál a habarás.
Mutatok pár főzeléket, ami biztosan tetszeni fog:
A habaráshoz hasonlóan a rántás is egy nagyon jó sűrítési módszer. De szerinted melyik a jobb a rántás vagy a habarás?

Habarás
Elképesztően könnyű és egyszerű habarás recept
HOZZÁVALÓK
- liszt
- tejföl
ELKÉSZÍTÉS
- Egy tányérba kanalazzuk a tejfölt, elkeverünk benne csomómentesen egy kevés lisztet.
- A főzelék levéből hozzáöntünk egy keveset. Újra jól összekavarjuk és a forrásban lévő főzelékhez öntjük, állandó kevergetés közben.
- Ügyeljünk, hogy sűrűn kavargassuk simára!
- Végül a főzeléket összeforraljuk a habarással.
Jó étvágyat kívánok!
"Habarás" Hozzászólások