A habarás látszólag könnyen elkészíthető. De amilyen könnyűnek látszik, olyan könnyen lehet csomós a habarásunk, ha kapkodva készítjük el. Most megmutatom, hogyan legyen csomó mentes a habarásod!
hirdetés
Habarás készítése
- A tejfölt kanalazzuk bele egy mélytányérba. Majd öntsünk hozzá egy kevés lisztet. Ezután lassan keverjük el a lisztet a tejfölben csomómentesen.
- A főzelék levéből öntünk hozzá egy keveset a félig kész habarásunkhoz.
- Majd újra jól, erőteljesen összekavarjuk a habarást.
- És a forrásban lévő főzelékhez öntjük, állandó kevergetés közben. (Ügyeljünk, hogy sűrűn kavargassuk simára!)
- Végül a főzeléket összeforraljuk a habarással együtt.
A habaráshoz hasonlóan a rántás is egy nagyon jó sűrítési módszer. De szerinted melyik a jobb a rántás vagy a habarás?
hirdetés
Habarás
Elképesztően könnyű és egyszerű habarás recept
HOZZÁVALÓK
- 1 evőkanál liszt
- 1,5 dl tejföl
- tej ha hígítani kell
ELKÉSZÍTÉS
- A tejfölt kanalazzuk bele egy mélytányérba. Majd öntsünk hozzá egy kevés lisztet. Ezután lassan keverjük el a lisztet a tejfölben csomómentesen.
- A főzelék levéből öntünk hozzá egy keveset a félig kész habarásunkhoz.
- Majd újra jól, erőteljesen összekavarjuk a habarást.
- És a forrásban lévő főzelékhez öntjük, állandó kevergetés közben. (Ügyeljünk, hogy sűrűn kavargassuk simára!)
- Végül a főzeléket összeforraljuk a habarással együtt.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
Habarás felhasználása
A magyarkonyha elengedhetetlen fogása a főzelék. Számtalan zöldségből készíthetünk főzeléket. Ezek sűrítésére szolgál a habarás.
Mutatok pár főzeléket, ami biztosan tetszeni fog:
Mit is jelent pontosan a habarás? Habarás jelentése és magyarázata itt!
hirdetés
"Habarás" Hozzászólások