Press "Enter" to skip to content

Habarás


Habarás tányérban

A habarás látszólag könnyen elkészíthető. Viszont könnyedén csomós is lehet a főzelékünkben, ha sietve készítjük el. Most megtudhatod, hogyan ne legyen csomós a habarásod!

Habarás készítése

  1. Egy tányérba kanalazzuk a tejfölt, elkeverünk benne csomómentesen egy kevés lisztet.
  2. A főzelék levéből hozzáöntünk egy keveset. Újra jól összekavarjuk a habarást és a forrásban lévő főzelékhez öntjük, állandó kevergetés közben.
  3. Ügyeljünk, hogy sűrűn kavargassuk simára!
  4. Végül a főzeléket összeforraljuk a habarással.

Habarás felhasználása

A magyarkonyha elengedhetetlen fogása a főzelék. Számtalan zöldségből készíthetünk főzeléket. Ezek sűrítésére szolgál a habarás.

Mutatok pár főzeléket, ami biztosan tetszeni fog:

A habaráshoz hasonlóan a rántás is egy nagyon jó sűrítési módszer. De szerinted melyik a jobb a rántás vagy a habarás?

Habarás tányérban
A habarás a főzelék alapja.
Habarás tányérban

Habarás

Elképesztően könnyű és egyszerű habarás recept
ELŐKÉSZÍTÉS5 perc
ELKÉSZÍTÉS5 perc
FOGÁSEbéd, Főzelék
KONYHAHagyományos

HOZZÁVALÓK
  

  • liszt
  • tejföl

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Egy tányérba kanalazzuk a tejfölt, elkeverünk benne csomómentesen egy kevés lisztet.
  • A főzelék levéből hozzáöntünk egy keveset. Újra jól összekavarjuk és a forrásban lévő főzelékhez öntjük, állandó kevergetés közben.
  • Ügyeljünk, hogy sűrűn kavargassuk simára!
  • Végül a főzeléket összeforraljuk a habarással.

Jó étvágyat kívánok!

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Habarás jellemzői

"Habarás" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.