Press "Enter" to skip to content

Lencse főzelék készítése


Lencse főzelék tányérban

Lencse főzelék készítése. Az igazat megvallva ritkán eszünk lencsét, pedig mindig megállapítjuk milyen finom és könnyű elkészíteni. A lencse a szója után a leghatásosabb növényi fehérjeforrás, jól emészthető, nem allergén és tartalmazza a nélkülözhetetlen esszenciális aminosavakat. Sok A-vitamint, folsavat és cinket tartalmaz. Egyetlen hátránya, hogy mivel magas a szénhidráttartalma, fogyókúrázóknak ajánlott a mérsékelt fogyasztása.

Lencse főzelék készítése recept

  1. A lencsét előző nap alaposan megmossuk és egy éjszakára bő vízben beáztatjuk.
  2. Másnap leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a babérlevelet és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk és fedő alatt megfőzzük.
  3. Mikor már majdnem megpuhult, elkészítjük a rántást. Kevés olajon, illetve zsíron megdinszteljük a fölaprított hagymát, megszórjuk liszttel és kissé lepirítjuk, vigyázva, hogy nehogy leégjen. Megszórjuk egy kevés őrölt pirospaprikával és végül felöntjük 2-3 dl vízzel, visszatesszük a tűzre és kevergetve picit besűrítjük. Ha elkészült a rántásunk, a lencséhez öntjük és összeforraljuk. Amikor elkészült, kivesszük a babérleveleket és ecettel ízesítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Lencsefőzelék tányérban
Lencse főzelék készítése újévi ebédre.
Lencse főzelék tányérban

Lencse főzelék készítése

ELŐKÉSZÍTÉS15 perc
SÜTÉS/FŐZÉS30 perc
Pihenőidő12 óra
ELKÉSZÍTÉS12 óra 45 perc
FOGÁSFőzelék
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • ½ kg lencse
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db babérlevél
  • liszt
  • olaj vagy zsír
  • őrölt pirospaprika
  • ecet

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A lencsét előző nap alaposan megmossuk és egy éjszakára bő vízben beáztatjuk.
  • Másnap leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a babérlevelet és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk és fedő alatt megfőzzük.
  • Mikor már majdnem megpuhult, elkészítjük a rántást. Kevés olajon, illetve zsíron megdinszteljük a fölaprított hagymát, megszórjuk liszttel és kissé lepirítjuk, vigyázva, hogy nehogy leégjen. Megszórjuk egy kevés őrölt pirospaprikával és végül felöntjük 2-3 dl vízzel, visszatesszük a tűzre és kevergetve picit besűrítjük. Ha elkészült a rántásunk, a lencséhez öntjük és összeforraljuk. Amikor elkészült, kivesszük a babérleveleket és ecettel ízesítjük.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Lencse főzelék készítése jellemzői

"Lencse főzelék készítése" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.