Lencse főzelék készítése. Az igazat megvallva ritkán eszünk lencsét, pedig mindig megállapítjuk milyen finom és könnyű elkészíteni. A lencse a szója után a leghatásosabb növényi fehérjeforrás, jól emészthető, nem allergén és tartalmazza a nélkülözhetetlen esszenciális aminosavakat. Sok A-vitamint, folsavat és cinket tartalmaz. Egyetlen hátránya, hogy mivel magas a szénhidráttartalma, fogyókúrázóknak ajánlott a mérsékelt fogyasztása.
hirdetés
Lencse főzelék készítése recept
- A lencsét előző nap alaposan megmossuk és egy éjszakára bő vízben beáztatjuk.
- Másnap leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a babérlevelet és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk és fedő alatt megfőzzük.
- Mikor már majdnem megpuhult, elkészítjük a rántást. Kevés olajon, illetve zsíron megdinszteljük a fölaprított hagymát, megszórjuk liszttel és kissé lepirítjuk, vigyázva, hogy nehogy leégjen. Megszórjuk egy kevés őrölt pirospaprikával és végül felöntjük 2-3 dl vízzel, visszatesszük a tűzre és kevergetve picit besűrítjük. Ha elkészült a rántásunk, a lencséhez öntjük és összeforraljuk. Amikor elkészült, kivesszük a babérleveleket és ecettel ízesítjük.
Jó étvágyat kívánok!

hirdetés
Lencse főzelék készítése
HOZZÁVALÓK
- ½ kg lencse
- 1 db vöröshagyma
- 3 db babérlevél
- liszt
- olaj vagy zsír
- őrölt pirospaprika
- só
- ecet
ELKÉSZÍTÉS
- A lencsét előző nap alaposan megmossuk és egy éjszakára bő vízben beáztatjuk.
- Másnap leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a babérlevelet és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk és fedő alatt megfőzzük.
- Mikor már majdnem megpuhult, elkészítjük a rántást. Kevés olajon, illetve zsíron megdinszteljük a fölaprított hagymát, megszórjuk liszttel és kissé lepirítjuk, vigyázva, hogy nehogy leégjen. Megszórjuk egy kevés őrölt pirospaprikával és végül felöntjük 2-3 dl vízzel, visszatesszük a tűzre és kevergetve picit besűrítjük. Ha elkészült a rántásunk, a lencséhez öntjük és összeforraljuk. Amikor elkészült, kivesszük a babérleveleket és ecettel ízesítjük.
hirdetés
hirdetés
"Lencse főzelék készítése" Hozzászólások