A lasagne az olaszkonyha egyik legismertebb étele. Most megmutatom lépésről-lépésre, hogy a lasagne készítése mennyire egyszerű és könnyű folyamat.
hirdetés
Lasagne készítése
Elsőnek a lasagne ragut vagyis a tölteléket készítjük el:
- A paradicsomot meghámozzuk, felkockázzuk, fűszerezzük és lassú tűzön kevergetve szószt főzünk belőle.
- A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzá adjuk a darált húst és fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt pirospaprikával.
- A zöldégeket megpucoljuk, fölkarikázzuk és a húshoz adjuk. Összekeverjük, ráöntjük a paradicsomszószt. Fedő alatt puhára pároljuk a lasagne ragut.
Ezután következik a lasagne tészta elkészítése:
- A hozzávalókból sima, keménytésztát gyúrunk.
- A könnyebb munka érdekében 4 felé osztjuk a tésztákat.
- Külön-külön vékonyra nyújtjuk, éles késsel felcsíkozzuk.
És végül a lasagne készítésének végső lépései:
- Majd egy tűzálló tálat kiolajozunk és egy sor tésztát lerakunk és rájön a lasagne ragu.
- Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a lasagne hozzávalói.
- A lasagne ragu megmaradt levét egy nagy doboz tejföllel összekavarjuk. Majd reszelhetünk bele egy kis sajtot és a lasagne tetejére öntjük.
- És 180 °C-ra melegített sütőben a lasagne-t pirosra sütjük.
Tudod meddig kell sütni a lasagne-t? « Itt megtudhatod!
hirdetés
Lasagne készítése
Lasagne készítése házilag
HOZZÁVALÓK
Lasagne ragu (töltelék) hozzávalói:
- 80 dkg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- 2 db paradicsom
- szárított bazsalikom
- 2-2 szál sárgarépa, fehérrépa
- 1 db paprika
- só, bors
- őrölt pirospaprika
Lasagne tészta hozzávalói:
- 1 db tojás
- 25 dkg liszt
- 10 evőkanál víz
Lasagne öntet hozzávalói:
- 1 nagy doboz tejföl
- 5 dkg sajt reszelt
ELKÉSZÍTÉS
Elsőnek a lasagne ragut vagyis a tölteléket készítjük el:
- A paradicsomot meghámozzuk, felkockázzuk, fűszerezzük és lassú tűzön kevergetve szószt főzünk belőle.
- A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzá adjuk a darált húst és fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt pirospaprikával.
- A zöldégeket megpucoljuk, fölkarikázzuk és a húshoz adjuk, összekeverjük, ráöntjük a paradicsomszószt. Fedő alatt puhára pároljuk.
Ezután következik a lasagne tészta elkészítése:
- A hozzávalókból sima, keménytésztát gyúrunk.
- A könnyebb munka érdekében 4 felé osztjuk.
- Külön-külön vékonyra nyújtjuk, éles késsel felcsíkozzuk.
És végül a lasagne készítésének végső lépései:
- Majd egy tűzálló tálat kiolajozunk és egy sor tésztát lerakunk és rájön a ragu.
- Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
- A ragu megmaradt levét egy nagy doboz tejföllel összekavarjuk, majd reszelhetünk bele egy kis sajtot és a lasagne tetejére öntjük.
- És 180 °C-ra melegített sütőben pirosra sütjük.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Lasagne készítése" Hozzászólások