Press "Enter" to skip to content

Lasagne készítése


Lasagne jénaiban

A lasagne az olaszkonyha egyik legismertebb étele. Most megmutatom lépésről-lépésre, hogy a lasagne készítése mennyire egyszerű és könnyű folyamat.

Lasagne készítése

Elsőnek a lasagne ragut vagyis a tölteléket készítjük el:

  1. A paradicsomot meghámozzuk, felkockázzuk, fűszerezzük és lassú tűzön kevergetve szószt főzünk belőle.
  2. A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzá adjuk a darált húst és fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt pirospaprikával.
  3. A zöldégeket megpucoljuk, fölkarikázzuk és a húshoz adjuk. Összekeverjük, ráöntjük a paradicsomszószt. Fedő alatt puhára pároljuk a lasagne ragut.

Ezután következik a lasagne tészta elkészítése:

  1. A hozzávalókból sima, keménytésztát gyúrunk.
  2. A könnyebb munka érdekében 4 felé osztjuk a tésztákat.
  3. Külön-külön vékonyra nyújtjuk, éles késsel felcsíkozzuk.

És végül a lasagne készítésének végső lépései:

  1. Majd egy tűzálló tálat kiolajozunk és egy sor tésztát lerakunk és rájön a lasagne ragu.
  2. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a lasagne hozzávalói.
  3. A lasagne ragu megmaradt levét egy nagy doboz tejföllel összekavarjuk. Majd reszelhetünk bele egy kis sajtot és a lasagne tetejére öntjük.
  4. És 180 °C-ra melegített sütőben a lasagne-t pirosra sütjük.

Tudod meddig kell sütni a lasagne-t? « Itt megtudhatod!

Lasagne jénaiban
Lasagne készítése.
Lasagne jénaiban

Lasagne készítése

Lasagne készítése házilag
ELŐKÉSZÍTÉS1 óra 30 perc
SÜTÉS/FŐZÉS40 perc
ELKÉSZÍTÉS2 óra 10 perc
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAOlasz
ADAG 6 adag

HOZZÁVALÓK
  

Lasagne ragu (töltelék) hozzávalói:

  • 80 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 db paradicsom
  • szárított bazsalikom
  • 2-2 szál sárgarépa, fehérrépa
  • 1 db paprika
  • só, bors
  • őrölt pirospaprika

Lasagne tészta hozzávalói:

  • 1 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 10 evőkanál víz

Lasagne öntet hozzávalói:

  • 1 nagy doboz tejföl
  • 5 dkg sajt reszelt

ELKÉSZÍTÉS
 

Elsőnek a lasagne ragut vagyis a tölteléket készítjük el:

  • A paradicsomot meghámozzuk, felkockázzuk, fűszerezzük és lassú tűzön kevergetve szószt főzünk belőle.
  • A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzá adjuk a darált húst és fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt pirospaprikával.
  • A zöldégeket megpucoljuk, fölkarikázzuk és a húshoz adjuk, összekeverjük, ráöntjük a paradicsomszószt. Fedő alatt puhára pároljuk.

Ezután következik a lasagne tészta elkészítése:

  • A hozzávalókból sima, keménytésztát gyúrunk.
  • A könnyebb munka érdekében 4 felé osztjuk.
  • Külön-külön vékonyra nyújtjuk, éles késsel felcsíkozzuk.

És végül a lasagne készítésének végső lépései:

  • Majd egy tűzálló tálat kiolajozunk és egy sor tésztát lerakunk és rájön a ragu.
  • Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  • A ragu megmaradt levét egy nagy doboz tejföllel összekavarjuk, majd reszelhetünk bele egy kis sajtot és a lasagne tetejére öntjük.
  • És 180 °C-ra melegített sütőben pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Lasagne készítése jellemzői

Ha tetszett a recept vagy cikk kövess a Facebookon is!

"Lasagne készítése" hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük