Press "Enter" to skip to content

Lasagne bolognese


Lasagne bolognese jénaiban

A lasagne bolognese az olaszkonyha egyik legismertebb étele. Most megmutatom, hogyan készítheted le egyszerűen és könnyedén.

Lasagne bolognese recept

  1. Elsőnek a ragut vagyis a tölteléket készítjük el.
  2. A paradicsomot meghámozzuk, felkockázzuk, fűszerezzük és lassú tűzön kevergetve szószt főzünk belőle.
  3. A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzá adjuk a darált húst és fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt pirospaprikával.
  4. A zöldégeket megpucoljuk, fölkarikázzuk és a húshoz adjuk, összekeverjük, ráöntjük a paradicsomszószt. Fedő alatt puhára pároljuk.
  5. Ezután következik a lasagne tészta elkészítése.
  6. A hozzávalókból sima, keménytésztát gyúrunk.
  7. A könnyebb munka érdekében 4 felé osztjuk.
  8. Külön-külön vékonyra nyújtjuk, éles késsel felcsíkozzuk.
  9. Majd egy tűzálló tálat kiolajozunk és egy sor tésztát lerakunk és rájön a ragu.
  10. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  11. A ragu megmaradt levét egy nagy doboz tejföllel összekavarjuk, majd reszelhetünk bele egy kis sajtot és a lasagne tetejére öntjük.
  12. És 100 °C-ra melegített sütőben pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Lasagne bolognese jénaiban
A lasagne bolognese kiváló választás ebédre.
Lasagne bolognese jénaiban

Lasagne bolognese

ELŐKÉSZÍTÉS1 óra 30 perc
SÜTÉS/FŐZÉS40 perc
ELKÉSZÍTÉS2 óra 10 perc
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAOlasz
ADAG 6 adag

HOZZÁVALÓK
  

Ragu (töltelék) hozzávalói:

  • 80 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 db paradicsom
  • szárított bazsalikom
  • 2-2 szál sárgarépa, fehérrépa
  • 1 db paprika
  • só, bors
  • őrölt pirospaprika

Tészta hozzávalói:

  • 1 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 10 evőkanál víz

Öntet hozzávalói:

  • 1 nagy doboz tejföl
  • 5 dkg sajt reszelt

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Elsőnek a ragut vagyis a tölteléket készítjük el.
  • A paradicsomot meghámozzuk, felkockázzuk, fűszerezzük és lassú tűzön kevergetve szószt főzünk belőle.
  • A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzá adjuk a darált húst és fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt pirospaprikával.
  • A zöldégeket megpucoljuk, fölkarikázzuk és a húshoz adjuk, összekeverjük, ráöntjük a paradicsomszószt. Fedő alatt puhára pároljuk.
  • Ezután következik a lasagne tészta elkészítése.
  • A hozzávalókból sima, keménytésztát gyúrunk.
  • A könnyebb munka érdekében 4 felé osztjuk.
  • Külön-külön vékonyra nyújtjuk, éles késsel felcsíkozzuk.
  • Majd egy tűzálló tálat kiolajozunk és egy sor tésztát lerakunk és rájön a ragu.
  • Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
  • A ragu megmaradt levét egy nagy doboz tejföllel összekavarjuk, majd reszelhetünk bele egy kis sajtot és a lasagne tetejére öntjük.
  • És 100 °C-ra melegített sütőben pirosra sütjük.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Lasagne bolognese jellemzői

"Lasagne bolognese" hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük