Zöldbabfőzelék recept. Ki ne hallotta volna, hogy a zöldségfogyasztás mennyire egészséges. A zöldbab kevés fehérjét és szénhidrátot tartalmaz, viszont rostban gazdag. Fogyókúrázóknak kiváló fogás készíthető belőle. Emellett A-, B-, C- és K- vitaminban gazdag. Könnyebben emészthető a szárazbabnál.
Zöldbabfőzelék recept
- A zöldbab végeit levágjuk, megmossuk, majd 2 cm-es darabokra felvágjuk. Fazékba téve felöntjük vízzel, enyhén sózzuk és fedő alatt félpuhára főzzük.
- Elkészítjük a rántást és a lobogó vizű babhoz öntjük sűrű kavargatás mellett. Tovább főzzük kis lángon a babot.
- Közben jöhet a habarás. Ezt is a babhoz öntjük és az egészet még egyszer összeforraljuk. Végén kevés ecettel ízesítjük.
Jó étvágyat kívánok!

Zöldbabfőzelék recept
HOZZÁVALÓK
- 1 kg zöldbab
- 1 nagy pohár tejföl
- liszt
- olaj
- só
- ecet
ELKÉSZÍTÉS
- A zöldbab végeit levágjuk, megmossuk, majd 2 cm-es darabokra felvágjuk. Fazékba téve felöntjük vízzel, enyhén sózzuk és fedő alatt félpuhára főzzük.
- A kész rántást a lobogó vizű babhoz öntjük sűrű kavargatás mellett. Tovább főzzük kis lángon a babot.
- Ezt is a babhoz öntjük és az egészet még egyszer összeforraljuk. Végén kevés ecettel ízesítjük.
Nézd meg ezeket a recepteket is!
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!
"Zöldbabfőzelék recept" Hozzászólások