A zöldbabfőzelék egy finom és tápláló főzelék, ami a magyar konyha egyik jellegzetessége. A zöldbabfőzelék nem csak jóízű és laktató, hanem egészséges is. Érdemes kipróbálni ezt a hagyományos ételt, ha szereted a zöldbabot és a könnyű, de ízletes fogásokat.
hirdetés
Zöldbabfőzelék recept
- A zöldbab végeit levágjuk, megmossuk, majd 2 cm-es darabokra felvágjuk. Fazékba téve felöntjük vízzel, enyhén sózzuk és fedő alatt félpuhára főzzük.
- Majd elkészítjük a rántást. Kis lábasban olajat melegítünk, és hozzáadunk egy kevés lisztet.
- A rántást addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen!
- Felöntjük 2-3 dl vízzel a rántást és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
- Amikor kész a lobogó vízű zöldbabhoz öntjük sűrű kavargatás mellett. Majd tovább főzzük kis lángon a babot.
- Közben jöhet a habarás. A tejfölt egy mélytányérba belekanalazzuk. Majd egy kevés lisztet öntünk hozzá. Ezután lassan elkeverjük a lisztet a tejfölben csomómentesen.
- A zöldbabfőzelék levéből öntünk hozzá egy keveset a félig kész habarásunkhoz.
- Majd újra jól, erőteljesen összekavarjuk a habarást.
- És a forrásban lévő zöldbabfőzelékhez öntjük, állandó kevergetés közben. (Ügyeljünk, hogy sűrűn kavargassuk simára!)
- Aztán az egészet még egyszer összeforraljuk. És a végén kevés ecettel ízesítjük.

Zöldbabfőzelék recept
Íme itt a részletes recept a zöldbabfőzelék elkészítéséhez!
Felszerelés
- fazék
- kis lábas
- kanál
HOZZÁVALÓK
- 1 kg zöldbab
- 1 nagy pohár tejföl
- liszt
- olaj
- só
- ecet
- víz
ELKÉSZÍTÉS
- A zöldbab végeit levágjuk, megmossuk, majd 2 cm-es darabokra felvágjuk. Fazékba téve felöntjük vízzel, enyhén sózzuk és fedő alatt félpuhára főzzük.
- Majd elkészítjük a rántást. Kis lábasban olajat melegítünk, és hozzáadunk egy kevés lisztet.
- A rántást addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen!
- Felöntjük 2-3 dl vízzel a rántást és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
- Amikor kész a lobogó vízű zöldbabhoz öntjük sűrű kavargatás mellett. Majd tovább főzzük kis lángon a babot.
- Közben jöhet a habarás. A tejfölt egy mélytányérba belekanalazzuk. Majd egy kevés lisztet öntünk hozzá. Ezután lassan elkeverjük a lisztet a tejfölben csomómentesen.
- A zöldbabfőzelék levéből öntünk hozzá egy keveset a félig kész habarásunkhoz.
- Majd újra jól, erőteljesen összekavarjuk a habarást.
- És a forrásban lévő zöldbabfőzelékhez öntjük, állandó kevergetés közben. (Ügyeljünk, hogy sűrűn kavargassuk simára!)
- Aztán az egészet még egyszer összeforraljuk. És a végén kevés ecettel ízesítjük.
hirdetés
Így el is készült a zöldbabfőzelékünk! Várd meg, hogy egy kicsit kihűljön, majd élvezd a finom megfőtt zöldbab minden falatját!
Íme néhány főzelék recept, ha még szeretnél hasonló finomságú főzelékeket készíteni! » Főzelék receptek ITT!
Jó étvágyat kívánok!
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!
"Zöldbabfőzelék" Hozzászólások