Press "Enter" to skip to content

Almafőzelék


Almafőzelék tálalva

Egyszerű, könnyen emészthető, de mégis főtt ételre vágysz? Az almafőzelék elkészítéséhez nem kell nagy tudomány. Nyári melegben én előző nap megfőzöm, jól lehűtöm. Így egy nagyon ízletes, frissítő étellel tudom a családot kínálni.

hirdetés

Almafőzelék recept

  1. A megmosott almákat megpucoljuk és nem túl vékony szeletekre fölvágjuk. Egy lábas tesszük, kevés citromlével meglocsoljuk (ha savanykás almával dolgozunk, ez elhagyható), ízlés szerint cukrozzuk és meghintjük egy kevés fahéjjal, szegfűszeggel. Fedő alatt 10 percig főzzük.
  2. Közben elkészítjük a habarást: A tejfölt kevés liszttel csomómentesre keverjük, a főzelék levéből öntünk hozzá egy-két kanálnyit, ezzel is jól eldolgozzuk. A félkész főzelékhez öntjük a habarást, összeforraljuk és már kész is vagyunk.

Jó étvágyat kívánok!

Almafőzelék tálalva
Ízletes almafőzelék ebédre.
hirdetés
Almafőzelék tálalva

Almafőzelék

ELŐKÉSZÍTÉS15 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
ELKÉSZÍTÉS35 minutes
FOGÁSFőzelék
KONYHAHagyományos
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 4 db közepes alma
  • őrölt fahéj, szegfűszeg
  • citrom leve
  • cukor
  • 2 dl tejföl
  • liszt

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A megmosott almákat megpucoljuk és nem túl vékony szeletekre fölvágjuk. Egy lábas tesszük, kevés citromlével meglocsoljuk (ha savanykás almával dolgozunk, ez elhagyható), ízlés szerint cukrozzuk és meghintjük egy kevés fahéjjal, szegfűszeggel. Fedő alatt 10 percig főzzük.
  • Közben elkészítjük a habarást: A tejfölt kevés liszttel csomómentesre keverjük, a főzelék levéből öntünk hozzá egy-két kanálnyit, ezzel is jól eldolgozzuk. A félkész főzelékhez öntjük a habarást, összeforraljuk és már kész is vagyunk.
hirdetés
Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Almafőzelék jellemzői

"Almafőzelék" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>