Press "Enter" to skip to content

Almafőzelék


Almafőzelék tálalva

Egyszerű, könnyen emészthető, de mégis főtt ételre vágysz? Az almafőzelék elkészítéséhez nem kell nagy tudomány. Nyári melegben én előző nap megfőzöm, jól lehűtöm. Így egy nagyon ízletes, frissítő étellel tudom a családot kínálni.

Almafőzelék recept

  1. A megmosott almákat megpucoljuk és nem túl vékony szeletekre fölvágjuk. Egy lábas tesszük, kevés citromlével meglocsoljuk (ha savanykás almával dolgozunk, ez elhagyható), ízlés szerint cukrozzuk és meghintjük egy kevés fahéjjal, szegfűszeggel. Fedő alatt 10 percig főzzük.
  2. Közben elkészítjük a habarást: A tejfölt kevés liszttel csomómentesre keverjük, a főzelék levéből öntünk hozzá egy-két kanálnyit, ezzel is jól eldolgozzuk. A félkész főzelékhez öntjük a habarást, összeforraljuk és már kész is vagyunk.

Jó étvágyat kívánok!

Almafőzelék tálalva
Ízletes almafőzelék ebédre.
Almafőzelék tálalva

Almafőzelék

ELŐKÉSZÍTÉS15 perc
SÜTÉS/FŐZÉS20 perc
ELKÉSZÍTÉS35 perc
FOGÁSFőzelék
KONYHAHagyományos
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 4 db közepes alma
  • őrölt fahéj, szegfűszeg
  • citrom leve
  • cukor
  • 2 dl tejföl
  • liszt

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A megmosott almákat megpucoljuk és nem túl vékony szeletekre fölvágjuk. Egy lábas tesszük, kevés citromlével meglocsoljuk (ha savanykás almával dolgozunk, ez elhagyható), ízlés szerint cukrozzuk és meghintjük egy kevés fahéjjal, szegfűszeggel. Fedő alatt 10 percig főzzük.
  • Közben elkészítjük a habarást: A tejfölt kevés liszttel csomómentesre keverjük, a főzelék levéből öntünk hozzá egy-két kanálnyit, ezzel is jól eldolgozzuk. A félkész főzelékhez öntjük a habarást, összeforraljuk és már kész is vagyunk.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Almafőzelék jellemzői

Ha tetszett a recept vagy cikk kövess a Facebookon is!

"Almafőzelék" hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük