Press "Enter" to skip to content

Kapros tökfőzelék


Hideg kapros tökfőzelék

A kapros tökfőzelék egy könnyen elkészíthető és kellően tápláló főzelék, amely a hagyományos magyar konyha egyik jellegzetes fogása. Nézd meg a receptet és próbáld ki most Te is!

hirdetés

Kapros tökfőzelék recept

  1. A főzőtököt meghámozzuk, a magját kikaparjuk, lereszeljük, majd megsózzuk. Pár perc pihenés után kézzel kinyomkodjuk, fazékba rakjuk és felöntjük vízzel.
  2. A kaprot megmossuk, cérnával összekötözzük, ezt is a fazékba rakjuk. Fedő alatt kb. 8-10 percig együtt főzzük a tökkel.
  3. Közben elkészítjük a rántást: kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet. Addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen! Felöntjük 2-3 dl vízzel és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
  4. A rántást a tökhöz öntjük, és összekavarjuk.
  5. Elkészítjük a habarást is: egy tányérba öntjük a tejfölt, elkeverünk benne egy kevés lisztet, csomómentesen, a tök főzőlevéből hozzáöntünk egy keveset újra összekavarjuk. Habarást a tökhöz öntjük.
  6. Az egész tökfőzeléket újra felforraljuk, majd a végén kevés ecettel ízesítjük.
Hideg kapros tökfőzelék
A kapros tökfőzelék hidegen a legfinomabb.
hirdetés
Hideg kapros tökfőzelék

Kapros tökfőzelék

Íme itt a részletes recept a kapros tökfőzelék elkészítéséhez!
ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS15 minutes
ELKÉSZÍTÉS45 minutes
FOGÁSEbéd, Főzelék
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 db főző tök
  • 2 csokor kapor
  • tejföl
  • liszt
  • ecet
  • olaj

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tököt meghámozzuk, a magját kikaparjuk, lereszeljük, majd megsózzuk. Pár perc pihenés után kézzel kinyomkodjuk, fazékba rakjuk és felöntjük vízzel.
  • A kaprot megmossuk, cérnával összekötözzük.
  • Majd ezt is a fazékba rakjuk. Fedő alatt kb. 8-10 percig együtt főzzük a tökkel.
  • Közben elkészítjük a rántást: kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet. Addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen! Felöntjük 2-3 dl vízzel és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
  • A rántást a tökhöz öntjük, és összekavarjuk.
  • Elkészítjük a habarást is: egy tányérba öntjük a tejfölt, elkeverünk benne egy kevés lisztet, csomómentesen, a tök főzőlevéből hozzáöntünk egy keveset újra összekavarjuk. Habarást a tökhöz öntjük.
  • Az egész tökfőzeléket újra felforraljuk, majd a végén kevés ecettel ízesítjük.
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

Még 1 tökfőzelék recept

Készítsd el a hagyományos tökfőzeléket is és nézd meg, hogy melyik ízlik jobban! Hagyományos tökfőzelék recept »

Hagyományos hideg tökfőzelék
A hagyományos tökfőzelék sokak nagy kedvence.
Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Kapros tökfőzelék jellemzői

"Kapros tökfőzelék" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport