Press "Enter" to skip to content

Kapros tökfőzelék


Hideg kapros tökfőzelék

A kapros tökfőzelék egy könnyen emészthető főzelék. Nyáron jól lehűtve az igazi.

Kapros tökfőzelék recept

  1. A tököt meghámozzuk, a magját kikaparjuk, legyaluljuk, megsózzuk. Pár perc pihenés után kézzel kinyomkodjuk, fazékba rakjuk és felöntjük vízzel.
  2. A kaprot megmossuk, cérnával összekötözzük, ezt is a fazékba rakjuk. Fedő alatt kb. 8-10 percig együtt főzzük a tökkel.
  3. Közben elkészítjük a rántást: kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet. Addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen! Fölöntjük 2-3 dl vízzel és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
  4. A rántást a tökhöz öntjük, összekavarjuk.
  5. Elkészítjük a habarást: egy tányérba öntjük a tejfölt, elkeverünk benne egy kevés lisztet, csomómentesen, a tök főzőlevéből hozzáöntünk egy keveset újra összekavarjuk. Habarást a tökhöz öntjük. Az egészet újra fölforraljuk, a végén kevés ecettel ízesítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Hideg kapros tökfőzelék
A kapros tökfőzelék hidegen a legfinomabb.
Hideg kapros tökfőzelék

Kapros tökfőzelék

ELŐKÉSZÍTÉS30 perc
SÜTÉS/FŐZÉS15 perc
ELKÉSZÍTÉS45 perc
FOGÁSFőzelék
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 db főző tök
  • 2 csokor kapor
  • tejföl
  • liszt
  • ecet
  • olaj

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tököt meghámozzuk, a magját kikaparjuk, legyaluljuk, megsózzuk. Pár perc pihenés után kézzel kinyomkodjuk, fazékba rakjuk és felöntjük vízzel.
  • A kaprot megmossuk, cérnával összekötözzük, ezt is a fazékba rakjuk. Fedő alatt kb. 8-10 percig együtt főzzük a tökkel.
  • Közben elkészítjük a rántást: kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet. Addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen! Fölöntjük 2-3 dl vízzel és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
  • rántást a tökhöz öntjük, összekavarjuk.
  • Elkészítjük a habarást: egy tányérba öntjük a tejfölt, elkeverünk benne egy kevés lisztet, csomómentesen, a tök főzőlevéből hozzáöntünk egy keveset újra összekavarjuk. Habarást a tökhöz öntjük. Az egészet újra fölforraljuk, a végén kevés ecettel ízesítjük.
Megosztás:

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!

Kapros tökfőzelék jellemzői

"Kapros tökfőzelék" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük