A kapros tökfőzelék egy könnyen emészthető főzelék. Nyáron jól lehűtve az igazi.
Kapros tökfőzelék recept
- A tököt meghámozzuk, a magját kikaparjuk, legyaluljuk, megsózzuk. Pár perc pihenés után kézzel kinyomkodjuk, fazékba rakjuk és felöntjük vízzel.
- A kaprot megmossuk, cérnával összekötözzük, ezt is a fazékba rakjuk. Fedő alatt kb. 8-10 percig együtt főzzük a tökkel.
- Közben elkészítjük a rántást: kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet. Addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen! Fölöntjük 2-3 dl vízzel és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
- A rántást a tökhöz öntjük, összekavarjuk.
- Elkészítjük a habarást: egy tányérba öntjük a tejfölt, elkeverünk benne egy kevés lisztet, csomómentesen, a tök főzőlevéből hozzáöntünk egy keveset újra összekavarjuk. Habarást a tökhöz öntjük. Az egészet újra fölforraljuk, a végén kevés ecettel ízesítjük.
Jó étvágyat kívánok!

Kapros tökfőzelék
HOZZÁVALÓK
- 1 db főző tök
- 2 csokor kapor
- tejföl
- liszt
- só
- ecet
- olaj
ELKÉSZÍTÉS
- A kaprot megmossuk, cérnával összekötözzük, ezt is a fazékba rakjuk. Fedő alatt kb. 8-10 percig együtt főzzük a tökkel.
- Közben elkészítjük a rántást: kis lábasban olajat melegítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet. Addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen! Fölöntjük 2-3 dl vízzel és egy állagúvá kavarjuk a tűzön.
Nézd meg ezeket a recepteket is!
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!
"Kapros tökfőzelék" Hozzászólások