Lépj be a frissesség birodalmába az ecetes céklasalátával! A cékla vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, ami nem csak egészséges, de igen különleges ízű savanyúság is. A céklasaláta egy könnyed téli vitaminbomba.
hirdetés
Ecetes céklasaláta recept
- A cékla végeit levágjuk és egy fazékban annyi vízzel, hogy ellepje, fedő alatt puhára főzzük.
- Amíg fő, egy edényben elkavarunk 1-2 evőkanál cukrot és 1 evőkanál ecetet 2-3 dl vízzel. Ezeken az arányokon a cékla mennyiségétől és ízlésünktől függően természetesen változtathatunk.
- Ha a villát könnyen bele tudjuk szúrni, megfőtt a céklánk. Leöntjük róla a vizet és hűlni hagyjuk. Ha már nem égeti a kezünket, meghámozzuk és felszeleteljük és az cukros, ecetes lébe tesszük. 1-2 órát hagyjuk állni a salátát.
hirdetés
Ecetes céklasaláta
Íme itt a részletes recept az ecetes céklasaláta elkészítéséhez!
HOZZÁVALÓK
- 1 kg cékla kisebb méretű
- 1 evőkanál 10%-os ecet
- 1-2 evőkanál cukor
- 2-3 dl víz
ELKÉSZÍTÉS
- A cékla végeit levágjuk és egy fazékban annyi vízzel, hogy ellepje, fedő alatt puhára főzzük.
- Amíg fő, egy edényben elkavarunk 1-2 evőkanál cukrot és 1 evőkanál ecetet 2-3 dl vízzel. Ezeken az arányokon a cékla mennyiségétől és ízlésünktől függően természetesen változtathatunk.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
Ha kíváncsi vagy még céklasalátára, akkor pórbál ki az almás céklasalátát is! Nagyon megéri!
hirdetés
"Ecetes céklasaláta" Hozzászólások