Ecetes céklasaláta recept. Télen, mikor fokozottan van szükségünk vitaminokra, remek választás, ha céklát fogyasztunk. Én heti rendszerességgel vásárolok céklát ebben az időszakban a piacon. Olcsó, egészséges és finom. A cékla sok vitamint (A, C, B6) és ásványianyagot (kálium, magnézium, vas) tartalmaz. Ezenkívül javítja a teljesítményt, csökkenti a vérnyomást. Vérszegényeknek különösen ajánlott. Tisztítja a májat.
hirdetés
Ecetes céklasaláta recept
- A cékla végeit levágjuk és egy fazékban annyi vízzel, hogy ellepje, fedő alatt puhára főzzük.
- Amíg fő, egy edényben elkavarunk 1-2 evőkanál cukrot és 1 evőkanál ecetet 2-3 dl vízzel. Ezeken az arányokon a cékla mennyiségétől és ízlésünktől függően természetesen változtathatunk.
- Ha a villát könnyen bele tudjuk szúrni, megfőtt a céklánk. Leöntjük róla a vizet és hűlni hagyjuk. Ha már nem égeti a kezünket, meghámozzuk és felszeleteljük és az cukros, ecetes lébe tesszük. 1-2 órát hagyjuk állni a salátát.
Jó étvágyat kívánok!

Ecetes céklasaláta
HOZZÁVALÓK
- 1 kg kisebb méretű cékla
- 1 evőkanál 10%-os ecet
- 1-2 evőkanál cukor
- 2-3 dl víz
ELKÉSZÍTÉS
- A cékla végeit levágjuk és egy fazékban annyi vízzel, hogy ellepje, fedő alatt puhára főzzük.
- Amíg fő, egy edényben elkavarunk 1-2 evőkanál cukrot és 1 evőkanál ecetet 2-3 dl vízzel. Ezeken az arányokon a cékla mennyiségétől és ízlésünktől függően természetesen változtathatunk.
hirdetés
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!
"Ecetes céklasaláta" Hozzászólások