Télen, mikor fokozottan van szükségünk vitaminokra, remek választás az almás céklasaláta. Én heti rendszerességgel vásárolok céklát ebben az időszakban a piacon. Olcsó, egészséges és finom. A cékla sok vitamint (A, C, B6) és ásványianyagot (kálium, magnézium, vas) tartalmaz. Ezenkívül javítja a teljesítményt, csökkenti a vérnyomást. Vérszegényeknek különösen ajánlott. Tisztítja a májat.
hirdetés
Almás céklasaláta recept
- A cékla végeit levágjuk és egy fazékban annyi vízzel, hogy ellepje, fedő alatt puhára főzzük. Ha a villát könnyen bele tudjuk szúrni, kész. Leöntjük róla a vizet és hűlni hagyjuk. Ha már nem égeti a kezünket, meghámozzuk és felszeleteljük, majd hozzáadjuk a szintén megmosott, meghámozott, felszeletelt almát.
- Az egészre rácsorgatjuk a mézet és a balzsamecetet és jól átforgatjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek a salátában.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
Almás céklasaláta
HOZZÁVALÓK
- 3-4 db közepes méretű cékla
- 1 db alma
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál balzsamecet
ELKÉSZÍTÉS
- A cékla végeit levágjuk és egy fazékban annyi vízzel, hogy ellepje, fedő alatt puhára főzzük. Ha a villát könnyen bele tudjuk szúrni, kész. Leöntjük róla a vizet és hűlni hagyjuk. Ha már nem égeti a kezünket, meghámozzuk és felszeleteljük, majd hozzáadjuk a szintén megmosott, meghámozott, felszeletelt almát.
hirdetés
hirdetés
"Almás céklasaláta" Hozzászólások