Press "Enter" to skip to content

Almás céklasaláta


Almás céklasaláta kistálban

Télen, mikor fokozottan van szükségünk vitaminokra, remek választás az almás céklasaláta. Én heti rendszerességgel vásárolok céklát ebben az időszakban a piacon. Olcsó, egészséges és finom. A cékla sok vitamint (A, C, B6) és ásványianyagot (kálium, magnézium, vas) tartalmaz. Ezenkívül javítja a teljesítményt, csökkenti a vérnyomást. Vérszegényeknek különösen ajánlott. Tisztítja a májat.

Almás céklasaláta recept

  1. A cékla végeit levágjuk és egy fazékban annyi vízzel, hogy ellepje, fedő alatt puhára főzzük. Ha a villát könnyen bele tudjuk szúrni, kész. Leöntjük róla a vizet és hűlni hagyjuk. Ha már nem égeti a kezünket, meghámozzuk és felszeleteljük, majd hozzáadjuk a szintén megmosott, meghámozott, felszeletelt almát.
  2. Az egészre rácsorgatjuk a mézet és a balzsamecetet és jól átforgatjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek a salátában.

Jó étvágyat kívánok!

Almás céklasaláta kistálban
Almás céklasaláta remek választás bármilyen sült étel mellé.
Almás céklasaláta kistálban

Almás céklasaláta

ELŐKÉSZÍTÉS15 perc
SÜTÉS/FŐZÉS30 perc
Pihenőidő2 óra
ELKÉSZÍTÉS2 óra 45 perc
FOGÁSSaláta
KONYHAKísérletező
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 3-4 db közepes méretű cékla
  • 1 db alma
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál balzsamecet

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A cékla végeit levágjuk és egy fazékban annyi vízzel, hogy ellepje, fedő alatt puhára főzzük. Ha a villát könnyen bele tudjuk szúrni, kész. Leöntjük róla a vizet és hűlni hagyjuk. Ha már nem égeti a kezünket, meghámozzuk és felszeleteljük, majd hozzáadjuk a szintén megmosott, meghámozott, felszeletelt almát.
  • Az egészre rácsorgatjuk a mézet és a balzsamecetet és jól átforgatjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek a salátában.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Almás céklasaláta jellemzői

"Almás céklasaláta" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.