Még a sültkrumplit és a krumplipürét is meg lehet unni a vasárnapi ebédnél. De akkor milyen körettel tálaljuk a húst? Nos, ajánlom, próbáld ki ezt a rizssalátát. Nálam ez a kétféle színű paprika volt a konyhában, de bármilyen színes zöldség jöhet bele. A lényeg, hogy a szemet is kényeztesse ebéd közben a hideg rizssaláta.
hirdetés
Hideg rizssaláta recept
- A rizst alaposan megmossuk, megfőzzük és kihűtjük. A hagymát megpucoljuk és a megmosott paprikákkal együtt felkockázzuk. Ha konzervkukoricát használunk, lecsöpögtetjük.
- Mindezt a kihűlt rizshez keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és pár kanál tejföllel vagy natúrjoghurttal összekeverjük.
- Legalább fél órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok!

hirdetés
Hideg rizssaláta
HOZZÁVALÓK
- 15 dkg rizs
- fél fej lilahagyma
- 1 db piros húsú paprika
- fél db sárga húsú paprika
- 10 dkg kukorica
- só
- bors
- tejföl / joghurt
ELKÉSZÍTÉS
- Mindezt a kihűlt rizshez keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és pár kanál tejföllel vagy natúrjoghurttal összekeverjük.
- Legalább fél órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
hirdetés
hirdetés
"Hideg rizssaláta" Hozzászólások