Press "Enter" to skip to content

Hideg rizssaláta


Hideg rizssaláta tányéron

Még a sültkrumplit és a krumplipürét is meg lehet unni a vasárnapi ebédnél. De akkor milyen körettel tálaljuk a húst? Nos, ajánlom, próbáld ki ezt a rizssalátát. Nálam ez a kétféle színű paprika volt a konyhában, de bármilyen színes zöldség jöhet bele. A lényeg, hogy a szemet is kényeztesse ebéd közben a hideg rizssaláta.

Hideg rizssaláta recept

  1. A rizst alaposan megmossuk, megfőzzük és kihűtjük. A hagymát megpucoljuk és a megmosott paprikákkal együtt felkockázzuk. Ha konzervkukoricát használunk, lecsöpögtetjük.
  2. Mindezt a kihűlt rizshez keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és pár kanál tejföllel vagy natúrjoghurttal összekeverjük.
  3. Legalább fél órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Jó étvágyat kívánok!

Hideg rizssaláta tányéron
A hideg rizssaláta a szemnek is kívánatos.
Hideg rizssaláta tányéron

Hideg rizssaláta

ELŐKÉSZÍTÉS15 perc
SÜTÉS/FŐZÉS20 perc
Pihenőidő1 óra
ELKÉSZÍTÉS1 óra 35 perc
FOGÁSKöret, Saláta
KONYHAHagyományos
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 15 dkg rizs
  • fél fej lilahagyma
  • 1 db piros húsú paprika
  • fél db sárga húsú paprika
  • 10 dkg kukorica
  • bors
  • tejföl / joghurt

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A rizst alaposan megmossuk, megfőzzük és kihűtjük. A hagymát megpucoljuk és a megmosott paprikákkal együtt felkockázzuk. Ha konzervkukoricát használunk, lecsöpögtetjük.
  • Mindezt a kihűlt rizshez keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és pár kanál tejföllel vagy natúrjoghurttal összekeverjük.
  • Legalább fél órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Hideg rizssaláta jellemzői

"Hideg rizssaláta" hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük