A birsalma kompót készítése egyszerű. Éppen ezért kötelező, hogy kihasználd ezt az ízletes gyümölcsöt, amikor éppen a szezonja van. A birsalma gazdag tápanyagokban és rostokban, ami számos egészségügyi előnyt kínál.
Ebben a cikkben áttekintjük, hogyan készítsd el a birsalma kompótot, és milyen előnyei vannak. Olvass tovább, hogy megismerd a birsalma kompót varázslatos világát!
Birsalma kompót recept
- A birsalmákat megmossuk és egy nagy késsel óvatosan előbb félbe, majd negyedekbe vágjuk. A magházukat eltávolítjuk és tetszés szerinti nagyságúra daraboljuk.
- Ezután egy fazékba rakjuk a birsalmákat, ízlés szerint megszórjuk cukorral, felöntjük vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
A birsalma kompót előnyei
A birsalma nagyon értékes gyümölcsünk. Pektinben gazdag, ezáltal gyulladáscsökkentő. Segíti az emésztést, szabályozza koleszterint, ásványi anyagokat (réz, vas, kálium, foszfor) is tartalmaz.
Az a fajta gyümölcs, amit nyersen nem, csak feldolgozva fogyasztunk. Leggyakrabban kompót vagy birsalmasajt készül belőle.
Én gyakran készítek birsalmakompótot ebédhez. A leve is nagyon finom és üdítő.
Birsalma kompót
HOZZÁVALÓK
- 3-4 db birsalma
- cukor
- víz
ELKÉSZÍTÉS
- A birsalmákat megmossuk és egy nagy késsel óvatosan előbb félbe, majd negyedekbe vágjuk. A magházukat eltávolítjuk és tetszés szerinti nagyságúra daraboljuk.
- Ezután egy fazékba rakjuk a birsalmákat, ízlés szerint megszórjuk cukorral, felöntjük vízzel és fedő alatt puhára főzzük.
Jó étvágyat kívánok!
"Birsalma kompót" Hozzászólások