Húsokhoz, halhoz ajánlom köretként a hagymás krumpli saláta receptet. Mivel ez a saláta nem majonézzel készül, kevésbé terheli meg a gyomrot, a borecet és a húsleves párosítása teszi pikánssá. A borecet használatával csökkenthetjük a felhasznált sómennyiséget. Alacsony zsír- és nátriumtartalma miatt a keringési betegségben szenvedők is használhatják ételeik elkészítéséhez. Emellett csökkenti a magas koleszterint és a magas vérnyomást, javítja az emésztést.
hirdetés
Hagymás krumpli saláta recept
- A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük.
- Közben a hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, sóval, citromlével ízesítjük és 15 percig pihentetjük. A húslevesben elkeverjük a porcukrot és a borecetet.
- A krumplit megpucoljuk és felkarikázzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a hagymát és ráöntjük a húslevest. Végül meglocsoljuk az olajjal.
- 2-3 órán át szobahőmérsékleten pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
Hagymás krumpli saláta
HOZZÁVALÓK
- 1 kg krumpli
- 1 db vöröshagyma
- ½ db citrom leve
- 2 dl húsleves (akár leveskockából)
- 1 teáskanál porcukor
- 4 evőkanál borecet
- 4 evőkanál olívaolaj
- só, bors
ELKÉSZÍTÉS
- A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük.
- Közben a hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, sóval, citromlével ízesítjük és 15 percig pihentetjük. A húslevesben elkeverjük a porcukrot és a borecetet.
- A krumplit megpucoljuk és felkarikázzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a hagymát és ráöntjük a húslevest. Végül meglocsoljuk az olajjal.
- 2-3 órán át szobahőmérsékleten pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
hirdetés
hirdetés
"Hagymás krumpli saláta" Hozzászólások