Szerintem a köret kiválasztása egy húshoz nagyon fontos, mint ahogy az is, hogy változatos legyen. Bármennyire is szeretjük a krumplit, azt is meg lehet unni. Amikor zöldséglevest főzök, jócskán teszek bele zöldséget, aminek egy része lesz a klasszikus franciasaláta alapja. Alma mindig van itthon, és most nyár lévén kovászos uborkát raktam a zöldségekhez. Ez a saláta bármilyen sülthúshoz kiváló, de önmagában is finom egy könnyű vacsoraként.
hirdetés
Klasszikus franciasaláta recept
- A megfőtt sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét felkarikázzuk, felkockázzuk és egy nagyobb tálba tesszük. Az almát megpucoljuk, ezt is feldaraboljuk, valamint az uborkát is. Mind összeforgatjuk.
- Elkészítjük a majonézt. A tojássárgát elkeverjük a mézzel és a kevés citromlével, amíg opálos színt nem kap. Hozzáadjuk a cukrot, sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverünk 1-2 evőkanál tejfölt.
- A majonézt ráöntjük a zöldségekre, jól összekeverjük, a tálat lefedjük és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
Klasszikus franciasaláta
HOZZÁVALÓK
Saláta hozzávalói:
- főtt leveszöldség
- savanykás alma
- ecetes uborka
Öntet hozzávalói:
- 1 tojássárga
- 1 evőkanál olaj
- citromlé
- 1 kávéskanál porcukor
- só
- bors
- mustár
- 1-2 evőkanál tejföl
ELKÉSZÍTÉS
- A megfőtt sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét felkarikázzuk, felkockázzuk és egy nagyobb tálba tesszük. Az almát megpucoljuk, ezt is feldaraboljuk, valamint az uborkát is. Mind összeforgatjuk.
- Elkészítjük a majonézt. A tojássárgát elkeverjük a mézzel és a kevés citromlével, amíg opálos színt nem kap. Hozzáadjuk a cukrot, sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverünk 1-2 evőkanál tejfölt.
- A majonézt ráöntjük a zöldségekre, jól összekeverjük, a tálat lefedjük és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
hirdetés
hirdetés
"Klasszikus franciasaláta" Hozzászólások