Press "Enter" to skip to content

Klasszikus franciasaláta


Klasszikus franciasaláta jénaiban

Szerintem a köret kiválasztása egy húshoz nagyon fontos, mint ahogy az is, hogy változatos legyen. Bármennyire is szeretjük a krumplit, azt is meg lehet unni. Amikor zöldséglevest főzök, jócskán teszek bele zöldséget, aminek egy része lesz a klasszikus franciasaláta alapja. Alma mindig van itthon, és most nyár lévén kovászos uborkát raktam a zöldségekhez. Ez a saláta bármilyen sülthúshoz kiváló, de önmagában is finom egy könnyű vacsoraként.

hirdetés

Klasszikus franciasaláta recept

  1. A megfőtt sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét felkarikázzuk, felkockázzuk és egy nagyobb tálba tesszük. Az almát megpucoljuk, ezt is feldaraboljuk, valamint az uborkát is. Mind összeforgatjuk.
  2. Elkészítjük a majonézt. A tojássárgát elkeverjük a mézzel és a kevés citromlével, amíg opálos színt nem kap. Hozzáadjuk a cukrot, sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverünk 1-2 evőkanál tejfölt.
  3. A majonézt ráöntjük a zöldségekre, jól összekeverjük, a tálat lefedjük és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat kívánok!

Klasszikus franciasaláta jénaiban
Klasszikus franciasaláta egy különleges köret, amit bármilyen sült húshoz ajánlom.
hirdetés
Klasszikus franciasaláta jénaiban

Klasszikus franciasaláta

ELŐKÉSZÍTÉS15 minutes
Pihenőidő2 hours
ELKÉSZÍTÉS2 hours 15 minutes
FOGÁSSaláta
KONYHAFrancia
ADAG 3 adag

HOZZÁVALÓK
  

Saláta hozzávalói:

  • főtt leveszöldség
  • savanykás alma
  • ecetes uborka

Öntet hozzávalói:

  • 1 tojássárga
  • 1 evőkanál olaj
  • citromlé
  • 1 kávéskanál porcukor
  • bors
  • mustár
  • 1-2 evőkanál tejföl

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A megfőtt sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét felkarikázzuk, felkockázzuk és egy nagyobb tálba tesszük. Az almát megpucoljuk, ezt is feldaraboljuk, valamint az uborkát is. Mind összeforgatjuk.
  • Elkészítjük a majonézt. A tojássárgát elkeverjük a mézzel és a kevés citromlével, amíg opálos színt nem kap. Hozzáadjuk a cukrot, sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverünk 1-2 evőkanál tejfölt.
  • A majonézt ráöntjük a zöldségekre, jól összekeverjük, a tálat lefedjük és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
hirdetés
Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Klasszikus franciasaláta jellemzői

"Klasszikus franciasaláta" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport