Press "Enter" to skip to content

Ecetes saláta


Ecetes saláta tálban

Ecetes saláta recept. Ki ne vágyna tavasszal friss ízekre, egy kis zöldre. Én ilyenkorra már megunom az ecetes uborkát és társait. Ezért veszek gyakran a piacon például salátát. Ezt a salátát fillérekből el tudja mindenki készíteni és könnye frissítő ízeket tálalhatunk az ebédhez.

Ecetes saláta recept

  1. A salátának eltávolítjuk a külső, megvastagodott leveleit. A többi levelit is lefejtjük a torzsáról, megmossuk és lecsepegtetjük.
  2. Egy nagyobb tálban elkeverünk egy evőkanál cukrot és 2-3 evőkanál 10%-os ecetet. A mennyiség ízlés szerint változhat. Ha a cukor föloldódott, felöntjük vízzel.
  3. A salátaleveleket kézzel kisebb darabokra tépkedjük és a cukros, ecetes lébe rakjuk, jó összeforgatjuk és tálalásig hűtűbe rakjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Ecetes saláta tálban
Az ecetes saláta a főétel remek kisérője.
Ecetes saláta tálban

Ecetes saláta

ELŐKÉSZÍTÉS10 perc
Pihenőidő30 perc
ELKÉSZÍTÉS40 perc
FOGÁSSaláta
KONYHAHagyományos
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 fej saláta
  • 1 evőkanál cukor
  • 2-3 evőkanál ecet
  • víz

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A salátának eltávolítjuk a külső, megvastagodott leveleit. A többi levelit is lefejtjük a torzsáról, megmossuk és lecsepegtetjük.
  • Egy nagyobb tálban elkeverünk egy evőkanál cukrot és 2-3 evőkanál 10%-os ecetet. A mennyiség ízlés szerint változhat. Ha a cukor föloldódott, felöntjük vízzel.
  • A salátaleveleket kézzel kisebb darabokra tépkedjük és a cukros, ecetes lébe rakjuk, jó összeforgatjuk és tálalásig hűtűbe rakjuk.
Megosztás:

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!

Ecetes saláta jellemzői

"Ecetes saláta" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük