Az egybefasírt a legegyszerűbb fasírt, amit elkészíthetsz. Nem kell kis húspogácsákat formáznod a darált húsos masszából. Mehet az egész massza a sütőbe és szinte kész is!
Sokkal kényelmesebb a fasírtot a sütőben megsütni. Hasonlóképpen mint a sütőben sült fasírtgolyót. Nincs olajszag, nem fröcsög szét a konyhában, mint a hagyományos fasírtnál. Az egyébként Stefánia szeletként is ismert fasírtot azért lehet szeretni, mert könnyedén elkészíthető. Ugyanakkor a főtt tojásokkal gazdagabbá is válik.
Egybefasírt recept
- A kenyeret felkockázzuk és kevés vízben megáztatjuk.
- A húst egy nagyobb tálba helyezzük, ráütjük a 2 tojást, belereszeljük a fokhagymát és ízlés szerint fűszerezzük. A kinyomkodott kenyeret is hozzáadjuk. Az egészet kézzel jól átgyúrjuk.
- Egy tepsit kizsírozunk és az egybefasírt massza felét beletesszük, téglalap formára elsimítjuk. Erre fektetjük a megpucolt főtt tojásokat. Végül a masszánk másik felével az egészet befedjük, elsimítjuk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.
Egybefasírt fogyasztása
Az egybefasírtot melegen főételként fogyaszthatjuk, egy finom körettel vagy főzelékkel együtt. De akár hidegen is remek vacsora lehet egy finom, friss salátával.
A fasírt készítésekor nem szabad megfelejtkeznünk a fűszerezésről sem.

Egybefasírt
HOZZÁVALÓK
- 1 kg sertés darált hús
- 2 szelet kenyér
- 2 db tojás nyers
- 5 db tojás főtt
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- őrölt pirospaprika
- őrölt kömény
- zsír / olaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS
- A kenyeret felkockázzuk és kevés vízben megáztatjuk.
- A húst egy nagyobb tálba helyezzük, ráütjük a 2 tojást, belereszeljük a fokhagymát és ízlés szerint fűszerezzük. A kinyomkodott kenyeret is hozzáadjuk. Az egészet kézzel jól átgyúrjuk.
- Egy tepsit kizsírozunk és a massza felét beletesszük, téglalap formára elsimítjuk. Erre fektetjük a megpucolt főtt tojásokat. Végül a masszánk másik felével az egészet befedjük, elsimítjuk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
"Egybefasírt" Hozzászólások