Press "Enter" to skip to content

Csirkepörkölt recept


Csirkepörkölt nokedlivel

A magyar konyha egyik legismertebb étele a pörkölt. A hagyományos csirkepörkölt recept az egyszerűsége miatt annyira kedvelt. Nézzük is meg, hogy mennyire egyszerű!

Csirkepörkölt recept

  1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk. Egy lábasban zsírt vagy olajat melegítünk, majd ezen megdinszteljük a hagymakockákat. Kavargassuk folyamatosan, nehogy megégjen!
  2. Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával!
  3. Mossuk meg a csirkehúsokat (csirkecomb, csirkeszárny, farhát)! Miután a húst a hagymára raktuk, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje!
  4. Most jöhetnek a fűszerek. Aki csípősen szereti a csirkepörköltet, tehet bele erőspaprikát is.
  5. A csirkepörköltet a legkisebb fokozaton főzzük, míg meg nem puhul a csirkehús!

Csirkepörkölt tálalása és tippek

 

Tálalása

A csirkepörkölt mellé tálalhatunk tésztát, hasábburgonyát, rizst vagy tarhonyát. Akár tálalhatjuk a csirkepörköltet nokedlivel is.

 

Tippek

A csirkepörkölt egy igazán hazai recept. Ezért úgyis kilehet próbálni, hogy a paprika előtt a húst egy kicsit megpirítjuk a hagymán. Ha kísérletező kedvű vagy, próbáld ki! Én mindkét variációt szeretem.

Az egyszerű csirkepörkölt készítésekor nagyon fontos a csirkepörkölt főzési ideje. Nem szabad túl sokáig, de túl rövid ideig sem főzni.

 

További csirkepörkölt receptek

Esetleg nem ez a számodra legmegfelelőbb csirkepörkölt recept?

Akkor mutatok még néhány csirkepörköltet:

Csirkepörkölt nokedlivel
Csirkepörkölt recept egy igazi hazai recept.
Csirkepörkölt nokedlivel

Csirkepörkölt recept

Egyszerű csirkepörkölt recept részletes leírással
ELŐKÉSZÍTÉS30 perc
SÜTÉS/FŐZÉS1 óra
ELKÉSZÍTÉS1 óra 30 perc
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 4-4 db alsó, felső csirkecomb
  • 1 db farhát
  • 4 db csirkeszárny
  • 2 fej vöröshagyma
  • zsír / olaj
  • só, bors, őröltpaprika

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk. Egy lábasban zsírt vagy olajat melegítünk, majd ezen megdinszteljük a hagymakockákat. Kavargassuk folyamatosan, nehogy megégjen!
  • Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával!
  • Mossuk meg a csirkehúst (csirkecomb, csirkeszárny, farhát)! Miután a húst a hagymára raktuk, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje!
  • Most jöhetnek a fűszerek. Aki szereti, tehet bele erőspaprikát is.
  • A csirkepörköltet a legkisebb fokozaton főzzük, míg meg nem puhul a csirkehús!
  • Adhatunk a pörkölt mellé tésztát, hasábburgonyát, tarhonyát. Vagy tálalhatjuk a csirkepörköltet nokedlivel is.

Jó étvágyat kívánok!

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Csirkepörkölt recept jellemzői

Ha tetszett a recept vagy cikk kövess a Facebookon is!

"Csirkepörkölt recept" hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük