Nincs csirkepörkölt nokedli nélkül. Egy szuper csirkepörkölt nélkülözhetetlen körete a nokedli. A csirkepörkölt nokedlivel a legfinomabb. Csirkepörkölt és nokedli elkészítése részletes leírással.
Csirkepörkölt nokedlivel recept
Először a csirkepörköltet készítjük el:
- A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk. Egy lábasban zsírt vagy olajat melegítünk, majd ezen megdinszteljük a hagymakockákat. Kavargassuk folyamatosan, nehogy megégjen!
- Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával!
- Mossuk meg a csirkehúsokat (csirkeszárny, csirkecomb, csirkecombfilé)! Miután a húst a hagymára raktuk, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje!
- Most jöhetnek a fűszerek. Aki csípősen szereti a csirkepörköltet, tehet bele erőspaprikát is.
- A pörköltet a legkisebb fokozaton főzzük, míg meg nem puhul a csirkehús!
Ezután a nokedli elkészítésével folytatjuk:
- A lisztben elkeverjük a tojást és a sót. Folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet.
- Egy sűrű masszát kapunk, amit nem kell nagyon simára kidolgozni. Csak annyira, hogy ne legyen csomós.
- Egy nagy fazékban vizet forralunk. Ha felforrt, nokedliszaggató segítségével beleszaggatjuk a tésztánkat. Időnként megkavarjuk.
- Ha az összes nokedli feljött a víz tetejére, leszűrjük.
- És végezetül a csirkepörköltet nokedlivel együtt tálaljuk.
További csirkepörkölt receptek
Esetleg számodra nem a csirkepörkölt nokedlivel a legmegfelelőbb csirkepörkölt recept?
Akkor mutatok még néhány csirkepörkölt ötletet, hogy megtaláld számodra az igazit:
Az csirkepörkölt készítésekor nagyon fontos figyelembe venni a csirkepörkölt főzési idejét. Nem szabad túl sokáig, de túl rövid ideig sem főzni.
Csirkepörkölt nokedlivel
Felszerelés
- Nokedliszaggató
HOZZÁVALÓK
Csirkepörkölt hozzávalói:
- 1,5 kg csirkehús (csirkeszárny, alsó- és felső csirkecomb, csirkecombfilé)
- 3 db vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- só
- bors
- őrölt pirospaprika
Nokedli hozzávalói:
- 40 dkg liszt
- 1 db tojás
- 5 dl víz
- 1 teáskanál só
ELKÉSZÍTÉS
Csirkepörkölt elkészítése:
- A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk. Egy lábasban zsírt vagy olajat melegítünk, majd ezen megdinszteljük a hagymakockákat. Kavargassuk folyamatosan, nehogy megégjen!
- Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával!
- Mossuk meg a csirkehúsokat (csirkeszárny, csirkecomb, csirkecombfilé)! Miután a húst a hagymára raktuk, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje!
- Most jöhetnek a fűszerek. Aki csípősen szereti a csirkepörköltet, tehet bele erőspaprikát is.
- A pörköltet a legkisebb fokozaton főzzük, míg meg nem puhul a csirkehús!
Nokedli elkészítése:
- A lisztben elkeverjük a tojást és a sót. Folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet.
- Egy sűrű masszát kapunk, amit nem kell nagyon simára kidolgozni Csak annyira, hogy ne legyen csomós.
- Egy nagy fazékban vizet forralunk. Ha felforrt, nokedliszaggató segítségével beleszaggatjuk a tésztánkat. Időnként megkavarjuk.
- Ha az összes nokedli feljött a víz tetejére, leszűrjük.
- És végezetül a csirkepörköltet nokedlivel együtt tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
"Csirkepörkölt nokedlivel" Hozzászólások