Press "Enter" to skip to content

Csirkepörkölt nokedlivel


Csirkepörkölt nokedlivel tálalva

Nincs csirkepörkölt nokedli nélkül. Egy szuper csirkepörkölt nélkülözhetetlen körete a nokedli. A csirkepörkölt nokedlivel a legfinomabb. Csirkepörkölt és nokedli elkészítése részletes leírással.

Csirkepörkölt nokedlivel recept

Először a csirkepörköltet készítjük el:

  1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk. Egy lábasban zsírt vagy olajat melegítünk, majd ezen megdinszteljük a hagymakockákat. Kavargassuk folyamatosan, nehogy megégjen!
  2. Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával!
  3. Mossuk meg a csirkehúsokat (csirkeszárny, csirkecomb, csirkecombfilé)! Miután a húst a hagymára raktuk, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje!
  4. Most jöhetnek a fűszerek. Aki csípősen szereti a csirkepörköltet, tehet bele erőspaprikát is.
  5. A pörköltet a legkisebb fokozaton főzzük, míg meg nem puhul a csirkehús!

Ezután a nokedlivel folytatjuk:

  1. A lisztben elkeverjük a tojást és a sót. Folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet.
  2. Egy sűrű masszát kapunk, amit nem kell nagyon simára kidolgozni Csak annyira, hogy ne legyen csomós.
  3. Egy nagy fazékban vizet forralunk. Ha felforrt, nokedliszaggató segítségével beleszaggatjuk a tésztánkat. Időnként megkavarjuk.
  4. Ha az összes nokedli feljött a víz tetejére, leszűrjük.
  5. És végezetül a csirkepörköltet nokedlivel együtt tálaljuk.

További csirkepörkölt receptek

Esetleg számodra nem a csirkepörkölt nokedlivel a legmegfelelőbb csirkepörkölt recept?

Akkor mutatok még néhány csirkepörkölt ötletet, hogy megtaláld számodra az igazit:

Az csirkepörkölt készítésekor nagyon fontos figyelembe venni a csirkepörkölt főzési idejét. Nem szabad túl sokáig, de túl rövid ideig sem főzni.

Csirkepörkölt nokedlivel tálalva
Finom csirkepörkölt nokedlivel tálalva.
Csirkepörkölt nokedlivel tálalva

Csirkepörkölt nokedlivel

Csirkepörkölt elkészítése nokedlivel együtt
ELŐKÉSZÍTÉS35 perc
SÜTÉS/FŐZÉS2 óra
ELKÉSZÍTÉS2 óra 35 perc
FOGÁSEbéd, Főétel
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

Felszerelés

  • Nokedliszaggató

HOZZÁVALÓK
  

Csirkepörkölt hozzávalói:

  • 1,5 kg csirkehús (csirkeszárny, alsó- és felső csirkecomb, csirkecombfilé)
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • bors
  • őrölt pirospaprika

Nokedli hozzávalói:

  • 40 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dl víz
  • 1 teáskanál

ELKÉSZÍTÉS
 

Csirkepörkölt elkészítése:

  • A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk. Egy lábasban zsírt vagy olajat melegítünk, majd ezen megdinszteljük a hagymakockákat. Kavargassuk folyamatosan, nehogy megégjen!
  • Ha ezzel elkészültünk, húzzuk le a tűzről és szórjuk meg pirospaprikával!
  • Mossuk meg a csirkehúsokat (csirkeszárny, csirkecomb, csirkecombfilé)! Miután a húst a hagymára raktuk, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje!
  • Most jöhetnek a fűszerek. Aki csípősen szereti a csirkepörköltet, tehet bele erőspaprikát is.
  • A pörköltet a legkisebb fokozaton főzzük, míg meg nem puhul a csirkehús!

Nokedli elkészítése:

  • A lisztben elkeverjük a tojást és a sót. Folyamatosan adagoljuk hozzá a vizet.
  • Egy sűrű masszát kapunk, amit nem kell nagyon simára kidolgozni Csak annyira, hogy ne legyen csomós.
  • Egy nagy fazékban vizet forralunk. Ha felforrt, nokedliszaggató segítségével beleszaggatjuk a tésztánkat. Időnként megkavarjuk.
  • Ha az összes nokedli feljött a víz tetejére, leszűrjük.
  • És végezetül a csirkepörköltet nokedlivel együtt tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Csirkepörkölt nokedlivel jellemzői

Ha tetszett a recept vagy cikk kövess a Facebookon is!

"Csirkepörkölt nokedlivel" hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük