Press "Enter" to skip to content

Kakaós csavart kalács


Szuper finom kakaós csavart kalácsok tálalva

Szeretnéd a reggeli vagy délutáni kávédat vagy teádat feldobni valami igazán különlegessel? Akkor a kakaós csavart kalács lesz a tökéletes választás! Ez az ínycsiklandó finomság egy puha és pillekönnyű kalácsból áll, amelyet a kakaó töltelék tesz még különlegesebbé.

hirdetés

Kakaós csavart kalács recept

  1. A cukros, langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, a kétféle cukrot, beleütjük a tojás és hozzáöntjük az élesztős tejet.
  2. Összegyúrjuk, elkezdjük dagasztani. A dagasztás közben fokozatosan adagoljuk hozzá a vajat. Szép fényes, könnyű tésztává dagasztjuk, majd letakarva 30 percig kelesztjük.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  4. Amikor megkelt a tészta, egy nyújtó felületen a lehető legnagyobbra kinyújtjuk, egy nagy téglalapot kapunk.
  5. Az egészet megkenjük a vajjal, egy késsel finoman felező vonalat húzunk a hosszabbik oldalával párhuzamosan. A tészta egyik felére rászórjuk a cukorral összekevert kakaóport. Erre ráhajtjuk a tészta másik felét, picit lenyomkodjuk és éles késsel csíkokra vágjuk és megcsavarjuk (nálam 16 csík lett).
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kalácsokat és megsütjük.
  7. Rögtön sülés után a csavart kakaós kalácsokat meglocsoljuk a forró tejjel és letakarjuk 10 percre.
Szuper finom kakaós csavart kalácsok tálalva
Szuper finom kakaós csavart kalácsok tálalva
hirdetés
Szuper finom kakaós csavart kalácsok tálalva

Kakaós csavart kalács

Kakaós csavart kalács recept. Ez az ínycsiklandó sütemény tökéletes választás reggelire, uzsonnára vagy bármilyen édes étkezésre.
ELŐKÉSZÍTÉS45 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
Pihenőidő40 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 45 minutes
FOGÁSDesszert, Kalács, Reggeli, Uzsonna
KONYHAHagyományos
ADAG 16 darab

HOZZÁVALÓK
  

Kalács tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 csipet

Kakaós töltelék hozzávalói:

  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaó cukrozatlan
  • 3 evőkanál tej a kenéshez

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A cukros, langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, a kétféle cukrot, beleütjük a tojás és hozzáöntjük az élesztős tejet.
  • Összegyúrjuk, elkezdjük dagasztani. A dagasztás közben fokozatosan adagoljuk hozzá a vajat. Szép fényes, könnyű tésztává dagasztjuk, majd letakarva 30 percig kelesztjük.
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  • Amikor megkelt a tészta, egy nyújtó felületen a lehető legnagyobbra kinyújtjuk, egy nagy téglalapot kapunk.
  • Az egészet megkenjük a vajjal, egy késsel finoman felező vonalat húzunk a hosszabbik oldalával párhuzamosan. A tészta egyik felére rászórjuk a cukorral összekevert kakaóport. Erre ráhajtjuk a tészta másik felét, picit lenyomkodjuk és éles késsel csíkokra vágjuk és megcsavarjuk (nálam 16 csík lett).
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kalácsokat és megsütjük.
  • Rögtön sülés után a csavart kakaós kalácsokat meglocsoljuk a forró tejjel és letakarjuk 10 percre.
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Kakaós csavart kalács jellemzői

"Kakaós csavart kalács" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport
×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>