Press "Enter" to skip to content

Almás piskóta


Almás piskóta tányéron

Almás piskóta receptje. Vendégeket vársz, de nincs sok időd az előkészületekre, vagy csak valami édességet kíván a család? Semmi gond. Ezek a hozzávalók minden háztartásban megtalálhatók és az elkészítéséhez sem kell konyhatündérnek lenned. Az alma, a citrom, a fahéj és a vanília finom illata és íze mindenkit rabul ejt.

Almás piskóta recept

  1. Az almákat megmossuk, megpucoljuk és felkockázzuk. Meglocsoljuk a citromlével és félretesszük.
  2. A tojásokat megmossuk. Ketté választjuk és a fehérjéből keményhabot verünk.
  3. A sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a többi hozzávalót. Óvatosan a habot is hozzáadjuk.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, az almadarabokat rászórjuk.
  5. Amikor kihűlt, felszeleteljük és fahéjas porcukorral is megszórhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Almás piskóta tányéron
Egy igazán finom almás piskóta sütemény.
Almás piskóta tányéron

Almás piskóta

ELŐKÉSZÍTÉS45 perc
SÜTÉS/FŐZÉS20 perc
ELKÉSZÍTÉS1 óra 5 perc
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 6 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • 5 db alma
  • csipet
  • porcukor, fahéj szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Az almákat megmossuk, megpucoljuk és felkockázzuk. Meglocsoljuk a citromlével és félretesszük.
  • A tojásokat megmossuk. Ketté választjuk és a fehérjéből keményhabot verünk.
  • A sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a többi hozzávalót. Óvatosan a habot is hozzáadjuk.
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, az almadarabokat rászórjuk.
  • Amikor kihűlt, felszeleteljük és fahéjas porcukorral is megszórhatjuk.
Megosztás:

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!

Almás piskóta jellemzői

"Almás piskóta" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük