Almás piskóta receptje. Vendégeket vársz, de nincs sok időd az előkészületekre, vagy csak valami édességet kíván a család? Semmi gond. Ezek a hozzávalók minden háztartásban megtalálhatók és az elkészítéséhez sem kell konyhatündérnek lenned. Az alma, a citrom, a fahéj és a vanília finom illata és íze mindenkit rabul ejt.
hirdetés
Almás piskóta recept
- Az almákat megmossuk, megpucoljuk és felkockázzuk. Meglocsoljuk a citromlével és félretesszük.
- A tojásokat megmossuk. Ketté választjuk és a fehérjéből keményhabot verünk.
- A sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a többi hozzávalót. Óvatosan a habot is hozzáadjuk.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, az almadarabokat rászórjuk.
- Amikor kihűlt, felszeleteljük és fahéjas porcukorral is megszórhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
Almás piskóta
HOZZÁVALÓK
- 5 evőkanál liszt
- 5 evőkanál cukor
- 5 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja és leve
- 5 db alma
- csipet só
- porcukor, fahéj szóráshoz
ELKÉSZÍTÉS
- A tojásokat megmossuk. Ketté választjuk és a fehérjéből keményhabot verünk.
- A sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a többi hozzávalót. Óvatosan a habot is hozzáadjuk.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, az almadarabokat rászórjuk.
- Amikor kihűlt, felszeleteljük és fahéjas porcukorral is megszórhatjuk.
hirdetés
hirdetés
"Almás piskóta" Hozzászólások