Press "Enter" to skip to content

Mikulásváró almás


Mikulásváró almás sütemény

Mikulásváró almás egy mesebeli cím, ínycsiklandozó süti: a sültalma, a fahéj, a kakaó, a vanília illata. Mi kell még a Mikulásváráshoz? Évek óta ezt a finomságot sütöm Mikulás környékén. Szeretem azokat a sütiket elkészíteni, amikhez a hozzávalók amúgy is megtalálhatók otthon. Ugyanakkor van az elkészítésében egy kis rafináltság, mint ebben az esteben a félkész sütemény „fejre állítása”.

hirdetés

Mikulásváró almás recept

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadunk 3 evőkanál cukrot.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük 3 evőkanál cukorral, míg ki nem fehéredik, majd belekeverjük a lisztet és végül óvatosan a cukros habot. Az egészet lazán elkeverjük.
  3. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és kisujjnyi vastag cikkekre szeljük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, meghintjük zsemlemorzsával és ráfektetjük az almaszeleteket. Megszórjuk a cukros fahéjjal.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  5. A tésztánk 2/3-át ráöntjük az almára, a maradék tésztában elkeverjük a kakaóport és a sárga tésztára csorgatjuk, villával megcsíkozzuk. Kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, rögtön megfordítjuk egy másik tepsi segítségével, hogy az alma kerüljön felülre. A tésztáról lehúzzuk a papírt és kihűtjük.
  6. Közben elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük, a puha vajat elkeverjük a cukorral és a pudinghoz adjuk. Én még így együtt is habosra keverem a robotgéppel.
  7. Ha kihűlt a tésztánk, a csomómentes krémet rásimítjuk. Végül meghintjük a reszelt csokival.

Jó étvágyat kívánok!

Mikulásváró almás sütemény
Mikulásváró almás sütemény az adventi készülődéshez.
hirdetés
Mikulásváró almás sütemény

Mikulásváró almás

ELŐKÉSZÍTÉS40 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

Tészta hozzávalói:

  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 db tojás
  • 1 teáskanál kakaó

Alátét hozzávalói:

  • 1 kg alma
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál fahéj

Krém hozzávalói:

  • 25 dkg puha vaj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 5 dkg reszelt csoki

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadunk 3 evőkanál cukrot.
  • A tojások sárgáját habosra keverjük 3 evőkanál cukorral, míg ki nem fehéredik, majd belekeverjük a lisztet és végül óvatosan a cukros habot. Az egészet lazán elkeverjük.
  • Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és kisujjnyi vastag cikkekre szeljük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, meghintjük zsemlemorzsával és ráfektetjük az almaszeleteket. Megszórjuk a cukros fahéjjal.
  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  • A tésztánk 2/3-át ráöntjük az almára, a maradék tésztában elkeverjük a kakaóport és a sárga tésztára csorgatjuk, villával megcsíkozzuk. Kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, rögtön megfordítjuk egy másik tepsi segítségével, hogy az alma kerüljön felülre. A tésztáról lehúzzuk a papírt és kihűtjük.
  • Közben elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük, a puha vajat elkeverjük a cukorral és a pudinghoz adjuk. Én még így együtt is habosra keverem a robotgéppel.
  • Ha kihűlt a tésztánk, a csomómentes krémet rásimítjuk. Végül meghintjük a reszelt csokival.
hirdetés
Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Mikulásváró almás jellemzői

"Mikulásváró almás" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport
×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>