Omlós almás pite recept. Ha pitét akarok sütni, ezt a tésztát készítem el hozzá. Ez már jól bevált nálunk, és már csak az a kérdés mi legyen a töltelék. Ez elsősorban idényfüggő. Szeretem a friss gyümölcsöket felhasználni a sütéseim során, de télen persze maradnak a mélyhűtöttek. Almát egész évben lehet kapni, ezért is sütök gyakran almás pitét. Hogy mennyi cukrot használok fel, az alma izétől is függ. Ha savanykás, akkor például a citromlé el is hagyható. Aki szereti, a fahéj mellett egy pici szegfűszeggel vagy gyömbérrel is ízesítheti.
hirdetés
Omlós almás pite recept
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk benne a felaprított vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és félórára hűtőbe tesszük.
- Az almákat megpucoljuk, vagy apró kockákra vágjuk, vagy lereszeljük. Meglocsoljuk egy kevés citromlével, ízlés szerint megszórjuk a kétféle cukorral és a fahéjjal.
- Kb. 1 dl vizet öntünk alá és fedő alatt megpároljuk. Amikor kész, még forrón hozzákeverjük a pudingport, ezután kihűtjük.
- A tésztát egy nyújtófelületen 2/3-1/3 részre osztjuk. A nagyobb tésztát kinyújtjuk és a sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
- A kinyújtott tésztát megszórjuk zsemlemorzsával és rákenjük az almás tölteléket.
- Erre a töltelékre helyezzük a tészta kinyújtott másik felét. Széleit megigazítjuk, a tésztát felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk. Kb. 40-45 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok!

hirdetés
Omlós almás pite
HOZZÁVALÓK
2 lap tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db egész tojás
- 1 tojássárga
- 2 evőkanál tejföl
- 1 db tojás kenéshez
Töltelék hozzávalói:
- 1,5 kg alma
- cukor
- vaníliás cukor
- fahéj
- citromlé
- 1 csomag vaníliás pudingpor
ELKÉSZÍTÉS
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk benne a felaprított vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és félórára hűtőbe tesszük.
- Az almákat megpucoljuk, vagy apró kockákra vágjuk, vagy lereszeljük. Meglocsoljuk egy kevés citromlével, ízlés szerint megszórjuk a kétféle cukorral és a fahéjjal.
- Kb. 1 dl vizet öntünk alá és fedő alatt megpároljuk. Amikor kész, még forrón hozzákeverjük a pudingport, ezután kihűtjük.
- A tésztát egy nyújtófelületen 2/3-1/3 részre osztjuk. A nagyobb tésztát kinyújtjuk és a sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
- Erre a töltelékre helyezzük a tészta kinyújtott másik felét. Széleit megigazítjuk, a tésztát felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk. Kb. 40-45 percig sütjük.
hirdetés
hirdetés
"Omlós almás pite" Hozzászólások