Press "Enter" to skip to content

Omlós almás pite


Omlós almás pite

Omlós almás pite recept. Ha pitét akarok sütni, ezt a tésztát készítem el hozzá. Ez már jól bevált nálunk, és már csak az a kérdés mi legyen a töltelék. Ez elsősorban idényfüggő. Szeretem a friss gyümölcsöket felhasználni a sütéseim során, de télen persze maradnak a mélyhűtöttek. Almát egész évben lehet kapni, ezért is sütök gyakran almás pitét. Hogy mennyi cukrot használok fel, az alma izétől is függ. Ha savanykás, akkor például a citromlé el is hagyható. Aki szereti, a fahéj mellett egy pici szegfűszeggel vagy gyömbérrel is ízesítheti.

Omlós almás pite recept

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk benne a felaprított vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és félórára hűtőbe tesszük.
  2. Az almákat megpucoljuk, vagy apró kockákra vágjuk, vagy lereszeljük. Meglocsoljuk egy kevés citromlével, ízlés szerint megszórjuk a kétféle cukorral és a fahéjjal.
  3. Kb. 1 dl vizet öntünk alá és fedő alatt megpároljuk. Amikor kész, még forrón hozzákeverjük a pudingport, ezután kihűtjük.
  4. A tésztát egy nyújtófelületen 2/3-1/3 részre osztjuk. A nagyobb tésztát kinyújtjuk és a sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
  5. A kinyújtott tésztát megszórjuk zsemlemorzsával és rákenjük az almás tölteléket.
  6. Erre a töltelékre helyezzük a tészta kinyújtott másik felét. Széleit megigazítjuk, a tésztát felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk. Kb. 40-45 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Omlós almás pite
Az omlós almás pite a gyerekkor ízeit hozza vissza.
Omlós almás pite

Omlós almás pite

ELŐKÉSZÍTÉS1 óra
SÜTÉS/FŐZÉS45 perc
ELKÉSZÍTÉS1 óra 45 perc
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 25 szelet

HOZZÁVALÓK
  

2 lap tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db egész tojás
  • 1 tojássárga
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás kenéshez

Töltelék hozzávalói:

  • 1,5 kg alma
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • fahéj
  • citromlé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk benne a felaprított vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és félórára hűtőbe tesszük.
  • Az almákat megpucoljuk, vagy apró kockákra vágjuk, vagy lereszeljük. Meglocsoljuk egy kevés citromlével, ízlés szerint megszórjuk a kétféle cukorral és a fahéjjal.
  • Kb. 1 dl vizet öntünk alá és fedő alatt megpároljuk. Amikor kész, még forrón hozzákeverjük a pudingport, ezután kihűtjük.
  • A tésztát egy nyújtófelületen 2/3-1/3 részre osztjuk. A nagyobb tésztát kinyújtjuk és a sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
  • A kinyújtott tésztát megszórjuk zsemlemorzsával és rákenjük az almás tölteléket.
  • Erre a töltelékre helyezzük a tészta kinyújtott másik felét. Széleit megigazítjuk, a tésztát felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk. Kb. 40-45 percig sütjük.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Omlós almás pite jellemzői

"Omlós almás pite" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.