Press "Enter" to skip to content

Zsemlemorzsa pirítása


Zsemlemorzsa tálban

Ugye mindenkinél előfordult már, hogy megszáradt a kenyér, a péksütemény? Ezeket semmi esetre se dobjuk ki!

hirdetés

Zsemlemorzsa pirítása

  1. A kenyeret, zsemlét, kiflit, ami már senkinek sem kell, kis falatkákra vagdosom. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe szórom és 50 fokos sütőben ropogósra szárítom. De ha előtte ment a sütő, érdemes a még forró sütőbe betenni, de akkor hagyjuk résnyire nyitva a sütő ajtaját.
  2. Ha kihűlt, egy aprítóval összezúzom a kemény falatkákat. De húsdarálón le is lehet darálni.
  3. Mivel én magam sütöm a kenyeret és társait, előfordul, hogy különféle magokat is teszek bele. Ezek a magok még ízletesebbé teszik a házi zsemlemorzsát.
Zsemlemorzsa tálban
Zsemlemorzsa pirítása megszáradt kenyérből, zsemléből vagy kifliből.
hirdetés
Zsemlemorzsa tálban

Zsemlemorzsa pirítása

ELŐKÉSZÍTÉS10 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS1 hour 30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 40 minutes
KONYHAHagyományos

HOZZÁVALÓK
  

  • száraz kenyér
  • száraz szemle
  • száraz kifli

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A kenyeret, zsemlét, kiflit, ami már senkinek sem kell, kis falatkákra vagdosom. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe szórom és 50 fokos sütőben ropogósra szárítom. De ha előtte ment a sütő, érdemes a még forró sütőbe betenni, de akkor hagyjuk résnyire nyitva a sütő ajtaját.
  • Ha kihűlt, egy aprítóval összezúzom a kemény falatkákat. De húsdarálón le is lehet darálni.
  • Mivel én magam sütöm a kenyeret és társait, előfordul, hogy különféle magokat is teszek bele. Ezek a magok még ízletesebbé teszik a házi zsemlemorzsát.
hirdetés
Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Zsemlemorzsa pirítása jellemzői

"Zsemlemorzsa pirítása" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport