Fedezd fel a hagyományos hókifli új verzióját ebben a lépésről-lépésre receptben! Az alma pikáns íze, a fahéj, a citrom és a vanília tökéletes harmóniája garantálja, hogy ezt a különleges változatot újra és újra elkészítsd.
hirdetés
Hókifli lépésről-lépésre recept
A tölteléket akár előző nap is elkészíthetjük.
- Az almákat megmossuk, megpucoljuk, nem túl vékony cikkekre vágjuk. Meglocsoljuk citromlével, egy fazékba rakjuk, megszórjuk cukorral, fahéjjal.
- Majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt félpuhára főzzük.
- Leszűrjük a vizet és hagyjuk kihűlni.
A tésztát elég aznap elkészítenünk.
- A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgát, a cukrot, a pici sót és végül a tejet.
- Alaposan összegyúrjuk, ami nem könnyű, mert egy kemény tésztával dolgozunk. De ennek ilyennek kell lenni.
- Ha kész a sima tésztánk, cipót formázunk belőle, letakarjuk és fél órát pihentetjük.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt 180 fokra melegítjük.
- Fél óra elteltével kinyújtjuk a tésztát lisztezett felületen és egy nagyobb pogácsaszaggatóval (én egy vizes pohárral) köröket szaggatunk. (Én ezeket sodrófával még egy kicsit elnyújtom.)
- Mindegyik közepére teszünk az almából, majd félbehajtjuk, a széleit jól lenyomkodjuk és mehet a tepsibe.
- Míg sül, egy tálban összekeverjük a porcukrot a vaníliás cukorral. A kész hókifliket még melegen megforgatjuk ebben a cukorban.
hirdetés
Hókifli recept
Íme itt a részletes recept a hókifli elkészítéséhez!Az almától egy kicsit pikáns ízt kap, a fahéj, a citrom és a vanília finom illata a tökéletes harmóniája garantálja.
HOZZÁVALÓK
Tészta hozzávalói:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 1 tojássárga
- 3 dkg cukor
- 1 dl tej
- csipetnyi só
Töltelék hozzávalói:
- 1 kg alma
- 15 dkg cukor
- 1 teáskanál fahéj
- citromlé
Szórás hozzávalói:
- porcukor
- 1 csomag vaníliáscukor
ELKÉSZÍTÉS
- A tölteléket akár előző nap is elkészíthetjük.
- Az almákat megmossuk, megpucoljuk, nem túl vékony cikkekre vágjuk. Meglocsoljuk citromlével, egy fazékba rakjuk, megszórjuk cukorral, fahéjjal.
- Majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt félpuhára főzzük.
- Leszűrjük a vizet és hagyjuk kihűlni.
- A tésztát elég aznap elkészítenünk.
- A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgát, a cukrot, a pici sót és végül a tejet.
- Alaposan összegyúrjuk, ami nem könnyű, mert egy kemény tésztával dolgozunk. De ennek ilyennek kell lenni.
- Ha kész a sima tésztánk, cipót formázunk belőle, letakarjuk és fél órát pihentetjük.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt 180 fokra melegítjük.
- Fél óra elteltével kinyújtjuk a tésztát lisztezett felületen és egy nagyobb pogácsaszaggatóval (én egy vizes pohárral) köröket szaggatunk. (Én ezeket sodrófával még egy kicsit elnyújtom.)
- Mindegyik közepére teszünk az almából, majd félbehajtjuk, a széleit jól lenyomkodjuk és mehet a tepsibe.
- Míg sül, egy tálban összekeverjük a porcukrot a vaníliás cukorral. A kész hókifliket még melegen megforgatjuk ebben a cukorban.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
A Hókifli eredet
A hókifli nagyanyáink receptje. Ez nem túlzás, sőt. Német nyelvterületről származik és Mária Terézia idején (18. század) terjedt el a Habsburg Birodalomban, így Magyarországon is.
Próbáld ki a mákos hókifli receptet is , ha Te is annyira odavagy a mákért!
hirdetés
"Hókifli lépésről-lépésre" Hozzászólások