Press "Enter" to skip to content

Hókifli lépésről-lépésre


Hókifli lépésről lépésre alma töltelékkel

Fedezd fel a hagyományos hókifli új verzióját ebben a lépésről-lépésre receptben! Az alma pikáns íze, a fahéj, a citrom és a vanília tökéletes harmóniája garantálja, hogy ezt a különleges változatot újra és újra elkészítsd.

hirdetés

Hókifli lépésről-lépésre recept

A tölteléket akár előző nap is elkészíthetjük.

  1. Az almákat megmossuk, megpucoljuk, nem túl vékony cikkekre vágjuk. Meglocsoljuk citromlével, egy fazékba rakjuk, megszórjuk cukorral, fahéjjal.
  2. Majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt félpuhára főzzük.
  3. Leszűrjük a vizet és hagyjuk kihűlni.

A tésztát elég aznap elkészítenünk.

  1. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgát, a cukrot, a pici sót és végül a tejet.
  2. Alaposan összegyúrjuk, ami nem könnyű, mert egy kemény tésztával dolgozunk. De ennek ilyennek kell lenni.
  3. Ha kész a sima tésztánk, cipót formázunk belőle, letakarjuk és fél órát pihentetjük.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt 180 fokra melegítjük.
  5. Fél óra elteltével kinyújtjuk a tésztát lisztezett felületen és egy nagyobb pogácsaszaggatóval (én egy vizes pohárral) köröket szaggatunk. (Én ezeket sodrófával még egy kicsit elnyújtom.)
  6. Mindegyik közepére teszünk az almából, majd félbehajtjuk, a széleit jól lenyomkodjuk és mehet a tepsibe.
  7. Míg sül, egy tálban összekeverjük a porcukrot a vaníliás cukorral. A kész hókifliket még melegen megforgatjuk ebben a cukorban.
Hókifli lépésről lépésre alma töltelékkel
Almás töltelékes hókifli lépésről-lépésre.
hirdetés
Hókifli lépésről lépésre alma töltelékkel

Hókifli recept

Íme itt a részletes recept a hókifli elkészítéséhez!
Az almától egy kicsit pikáns ízt kap, a fahéj, a citrom és a vanília finom illata a tökéletes harmóniája garantálja.
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
Pihenőidő30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 50 minutes
FOGÁSDesszert, Sütemény
KONYHAHagyományos
ADAG 40 darab

HOZZÁVALÓK
  

Tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 tojássárga
  • 3 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • csipetnyi

Töltelék hozzávalói:

  • 1 kg alma
  • 15 dkg cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • citromlé

Szórás hozzávalói:

  • porcukor
  • 1 csomag vaníliáscukor

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tölteléket akár előző nap is elkészíthetjük.
  • Az almákat megmossuk, megpucoljuk, nem túl vékony cikkekre vágjuk. Meglocsoljuk citromlével, egy fazékba rakjuk, megszórjuk cukorral, fahéjjal.
  • Majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt félpuhára főzzük.
  • Leszűrjük a vizet és hagyjuk kihűlni.
  • A tésztát elég aznap elkészítenünk.
  • A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgát, a cukrot, a pici sót és végül a tejet.
  • Alaposan összegyúrjuk, ami nem könnyű, mert egy kemény tésztával dolgozunk. De ennek ilyennek kell lenni.
  • Ha kész a sima tésztánk, cipót formázunk belőle, letakarjuk és fél órát pihentetjük.
  • Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt 180 fokra melegítjük.
  • Fél óra elteltével kinyújtjuk a tésztát lisztezett felületen és egy nagyobb pogácsaszaggatóval (én egy vizes pohárral) köröket szaggatunk. (Én ezeket sodrófával még egy kicsit elnyújtom.)
  • Mindegyik közepére teszünk az almából, majd félbehajtjuk, a széleit jól lenyomkodjuk és mehet a tepsibe.
  • Míg sül, egy tálban összekeverjük a porcukrot a vaníliás cukorral. A kész hókifliket még melegen megforgatjuk ebben a cukorban.
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

A Hókifli eredet

A hókifli nagyanyáink receptje. Ez nem túlzás, sőt. Német nyelvterületről származik és Mária Terézia idején (18. század) terjedt el a Habsburg Birodalomban, így Magyarországon is.

Próbáld ki a mákos hókifli receptet is , ha Te is annyira odavagy a mákért!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Hókifli lépésről-lépésre jellemzői

"Hókifli lépésről-lépésre" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport