Az azonnal puha mézeskalács sütése hagyomány nálunk karácsony elején. Nekünk minden évben puhán sikerül a mézeskalács. És mindenki odavan érte! Nincs olyan ember, aki nem szeretné ezt finom, puha mézeskalácsot.
hirdetés
Azonnal puha mézeskalács recept
-
A mézeskalács tésztát a sütés előtti nap kell összeállítani.
-
A mézet a vajjal lassú tűzön meglangyosítjuk. Egy tálban a tojásokat a porcukorral és a fűszerekkel habosra keverjük, hozzáadjuk a szalalkálit, a mézet és végül a lisztet. Jól összegyúrjuk. Ne ijedj meg, nagyon-nagyon ragacsos lesz, ez ilyen.
-
Ha már egyállagú lett a tésztánk és összeragadtak az ujjaink, próbájuk őket kiszabadítani.
-
A tálat letakarjuk és szobahőmérsékleten pihentetjük a tésztát egy napon keresztül.
-
Másnapra a tészta megkeményedik, amit lisztezett felületen kinyújtjuk és tetszőleges kiszúrókkal figurákat szaggatunk, amiket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatunk.
-
180 fokon aranybarnára sütjük a kalácsot. Azt javaslom, sütés közben el ne hagyjuk a konyhát, mert pillanatok alatt megégnek a figuráink.
-
Ha kihűlt a mézeskalácsunk díszíthetjük mézeskalács mázzal (1 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral kell habosra kevergetni, nem géppel verni). Én ezt elhagyom. Viszont sütés előtt nyomok egy-egy diót a puha mézeskalács tetejére.
A mézeskalács fűszerkeverék receptjét itt a találod! Ha szeretnéd tovább ízesíteni a mézeskalácsodat.
hirdetés
Azonnal puha mézeskalács
Azonnal puha mézeskalács recept.Ha szeretnéd tovább ízesíteni a mézeskalácsodat, akkor készítsd el a mézeskalács fűszerkeveréket is a mézeskalácshoz.
HOZZÁVALÓK
- 60 dkg liszt
- 25 dkg méz
- 5 dkg vaj
- 3 db tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál fahéj
- 1 kávéskanál szegfűszeg
- 1 zacskó szalalkáli
ELKÉSZÍTÉS
Első nap: azonnal puha mézeskalács tészta
- A mézeskalács tésztát a sütés előtti nap kell összeállítani.
- A mézet a vajjal lassú tűzön meglangyosítjuk.
- Egy tálban a tojásokat a porcukorral és a fűszerekkel habosra keverjük. Hozzáadjuk a szalalkálit, a mézet és végül a lisztet.
- Jól összegyúrjuk. Ne ijedj meg, nagyon-nagyon ragacsos lesz, ez ilyen.
- Ha már egyállagú lett a mézeskalács tésztánk és összeragadtak az ujjaink, próbájuk őket kiszabadítani.
- A tálat letakarjuk és szobahőmérsékleten pihentetjük a mézeskalács tésztát egy napon keresztül.
Második nap: azonnal puha mézeskalács sütése
- Másnapra a mézeskalács tészta megkeményedik.
- A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és tetszőleges kiszúrókkal figurákat szaggatunk.
- A mézeskalács figurákat sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatunk.
- 180 fokon aranybarnára sütjük a mézeskalácsot. Azt javaslom, sütés közben el ne hagyjuk a konyhát, mert pillanatok alatt megégnek a mézeskalács figuráink.
- Ha kihűlt a mézeskalácsunk díszíthetjük mézeskalács mázzal (1 tojásfehérjét 10 dkg porcukorral kell habosra kevergetni, nem géppel verni). Én ezt elhagyom. Viszont sütés előtt nyomok egy-egy diót a puha mézeskalács tetejére.
hirdetés
Ezt az azonnal puha mézeskalács receptet megtalálhatod a mézeskalácsreceptek.hu gasztroblog oldalon. Nézz szét a mézeskalácsreceptek.hu oldalan további érdekes mézeskalács receptekért.
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Azonnal puha mézeskalács" Hozzászólások