Press "Enter" to skip to content

Mézeskalács máz


Mézeskalács máz díszítéshez

Mézeskalács máz készítése lépésről-lépésre. Gyorsan elkészíthető mézeskalács máz, amivel már díszíthetsz is. A végén mézeskalács díszítéssel kapcsolatos tippeket találsz!

Mézeskalács máz recept

  1. A tojásfehérjét egy mélytányérba rakjuk.
  2. Majd villával felverjük a tojásfehérjét, amíg egy teljesen kemény habot nem kapunk (kb. 2-3 perc intenzív felkeverés).
  3. Utána a porcukrot elkeverjük a már felvert tojásfehérjében (ez is kb. 2-3 perc).

A mézeskalács tészta receptjét itt találod!

A házi mézeskalács fűszerkeverék receptjét meg itt találod!

Mézeskalács máz díszítéshez
Mézeskalács máz díszítéshez
Mézeskalács máz díszítéshez

Mézeskalács máz

Mézeskalács máz recept
Ez a mézeskalács máz egy folyósabb fajta máz. Nem fog olyan szilárdan ott maradni a mézeskalácsokon. Ha szilárdabb mázat szeretnél készíteni, akkor tegyél bele étkezési keményítőt, ha van otthon.
ELŐKÉSZÍTÉS6 perc
ELKÉSZÍTÉS6 perc
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 3 tepsi mézeskalácsra

HOZZÁVALÓK
  

  • 1 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő ha szilárdabb mázat szeretnél

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tojásfehérjét egy mélytányérba rakjuk.
  • Majd villával felverjük a tojásfehérjét, amíg egy teljesen kemény habot nem kapunk (kb. 2-3 perc intenzív felkeverés).
  • Utána a porcukrot elkeverjük a már felvert tojásfehérjében (ez is kb. 2-3 perc).

Mézeskalács díszítés mézeskalács mázzal

Miután kész a mézeskalács máz el lehet kezdni a mézeskalács díszítését.

  1. Először is rendezzük sorba a finom, puha mézeskalácsokat.
  2. Majd készítsük el a mézeskalács írókát, amivel szépen kidíszítjük a mézeskalácsinkat.
  3. Mikor kidíszítettük az utolsó mézeskalácsot is hagyjuk őket megszáradni (kb. 2-3 óra).

Ez az mézeskalács máz recept eredetileg az mézeskalácsreceptek.hu gasztroblog oldalon jelent meg. A szerző engedélyével lett itt publikálva.

Jó díszítést kívánok!

Megosztás:

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Mézeskalács máz jellemzői

"Mézeskalács máz" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.