Press "Enter" to skip to content

Mézeskalács tészta


Mézeskalács tészta készítés

A mézeskalács tészta a mézeskalács szíve, lelke. Ahhoz, hogy finom, puha mézeskalácsot kapjunk bele kell tenni mindent. Nem lesz könnyű folyamat. De megéri! Nagyon finom lesz!

hirdetés

Mézeskalács tészta recept

  1. A mézeskalács tésztát a sütés előtti nap kell összeállítani.
  2. A mézet a vajjal lassú tűzön meglangyosítjuk. Egy tálban a tojásokat a porcukorral és a mézeskalács fűszerekkel habosra keverjük, hozzáadjuk a szalalkálit, a mézet és végül a lisztet. Jól összegyúrjuk. Ne ijedj meg, nagyon-nagyon ragacsos lesz, ez ilyen.
  3. Ha már egyállagú lett a mézeskalács tésztánk és összeragadtak az ujjaink, próbájuk őket kiszabadítani. A tálat letakarjuk és szobahőmérsékleten pihentetjük a tésztát egy napon keresztül.
  4. Majd másnap folytathatjuk az azonnal puha mézeskalács sütését.

A mézeskalács máz receptjét itt találod!

Mézeskalács tészta készítés
Mézeskalács tészta készítés
hirdetés
Mézeskalács tészta készítés

Mézeskalács tészta

Mézeskalács tészta készítése
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour
PIHENŐIDŐ1 nap
ELKÉSZÍTÉS1 nap 1 hour
FOGÁSAlaprecept, Desszert
KONYHAHagyományos
ADAG 3 tepsi mézeskalács

HOZZÁVALÓK
  

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg méz
  • 5 dkg vaj
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • 10 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 zacskó szalakáli

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A mézeskalács tésztát a sütés előtti nap kell összeállítani.
  • A mézet a vajjal lassú tűzön meglangyosítjuk.
  • Egy tálban a tojásokat a porcukorral és a mézeskalács fűszerekkel habosra keverjük. Hozzáadjuk a szalalkálit, a mézet és végül a lisztet.
  • Jól összegyúrjuk. Ne ijedj meg, nagyon-nagyon ragacsos lesz, ez ilyen.
  • Ha már egyállagú lett a mézeskalács tésztánk és összeragadtak az ujjaink, próbájuk őket kiszabadítani.
  • A tálat letakarjuk és szobahőmérsékleten pihentetjük a mézeskalács tésztát egy napon keresztül.
  • Majd másnap folytathatjuk az azonnal puha mézeskalács sütését.
hirdetés

Ez az mézeskalács tészta recept eredetileg az mézeskalácsreceptek.hu gasztroblog oldalon jelent meg. A szerző engedélyével lett itt publikálva.

Jó mézeskalács sütést kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Mézeskalács tészta jellemzői

"Mézeskalács tészta" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook csoport