Press "Enter" to skip to content

Epres túrós süti

Epres túrós süti tányéron

Epres túrós süti recept. Nagyon szeretek piacra járni az év bármely szakában. De ilyenkor, tavasszal nagy élvezettel nézem, azt a színkavalkádot, ami ott fogad. A friss zöldek, a legelső gyümölcsök. A család nagy kedvence az eper. Legfőképpen nyersen, de lekvárként és persze süteményekben is gyakran fogyasztunk epret. Ebben a receptben az eper és a túró nagyon jól harmonizál egymással. Kellemes ízhatást kölcsönöznek egymásnak.

hirdetés

Epres túrós süti recept

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk benne a felaprított vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és félórára hűtőbe tesszük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük, és elkeverjük benne a kétféle cukrot. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük és óvatosan a túróhoz keverjük.
  3. A tésztát egy nyújtófelületen 2/3-1/3 részre osztjuk. A nagyobb tésztát kinyújtjuk és a sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Erre simítjuk a tölteléket, a tetejét sűrűn megrakjuk eperrel. Én jobban szeretem a kisebb szemű epreket. De ha nagyobbak vannak, akkor előtte félbe vágjuk.
  4. Erre a töltelékre helyezzük a tészta kinyújtott másik felét. Széleit megigazítjuk, a tésztát felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk. Kb. 40-45 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Epres túrós süti tányéron
Harmonikus epres túrós süti.

Epres túrós süti

Epres túrós süti tányéron
Előkészítés: 45 minutes
Sütés / Főzés: 45 minutes
Pihenőidő 30 minutes
Összesen: 2 hours
Adag: 25 szelet
Fogás: Desszert
Konyha: Hagyományos

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárga
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás kenéshez

Töltelék hozzávalói:

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojásfehérje
  • 25 dkg eper
hirdetés

Elkészítés

  • A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk benne a felaprított vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és félórára hűtőbe tesszük.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük, és elkeverjük benne a kétféle cukrot. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük és óvatosan a túróhoz keverjük.
  • A tésztát egy nyújtófelületen 2/3-1/3 részre osztjuk. A nagyobb tésztát kinyújtjuk és a sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Erre simítjuk a tölteléket, a tetejét sűrűn megrakjuk eperrel. Én jobban szeretem a kisebb szemű epreket. De ha nagyobbak vannak, akkor előtte félbe vágjuk.
  • Erre a töltelékre helyezzük a tészta kinyújtott másik felét. Széleit megigazítjuk, a tésztát felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk. Kb. 40-45 percig sütjük.
hirdetés:

Epres túrós süti jellemzői

"Epres túrós süti" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük