Press "Enter" to skip to content

Epres túrós süti


Epres túrós süti tányéron

Epres túrós süti recept. Nagyon szeretek piacra járni az év bármely szakában. De ilyenkor, tavasszal nagy élvezettel nézem, azt a színkavalkádot, ami ott fogad. A friss zöldek, a legelső gyümölcsök. A család nagy kedvence az eper. Legfőképpen nyersen, de lekvárként és persze süteményekben is gyakran fogyasztunk epret. Ebben a receptben az eper és a túró nagyon jól harmonizál egymással. Kellemes ízhatást kölcsönöznek egymásnak.

Epres túrós süti recept

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk benne a felaprított vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és félórára hűtőbe tesszük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük, és elkeverjük benne a kétféle cukrot. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük és óvatosan a túróhoz keverjük.
  3. A tésztát egy nyújtófelületen 2/3-1/3 részre osztjuk. A nagyobb tésztát kinyújtjuk és a sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Erre simítjuk a tölteléket, a tetejét sűrűn megrakjuk eperrel. Én jobban szeretem a kisebb szemű epreket. De ha nagyobbak vannak, akkor előtte félbe vágjuk.
  4. Erre a töltelékre helyezzük a tészta kinyújtott másik felét. Széleit megigazítjuk, a tésztát felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk. Kb. 40-45 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Epres túrós süti tányéron
Harmonikus epres túrós süti.
Epres túrós süti tányéron

Epres túrós süti

ELŐKÉSZÍTÉS45 perc
SÜTÉS/FŐZÉS45 perc
Pihenőidő30 perc
ELKÉSZÍTÉS2 óra
FOGÁSDesszert
KONYHAHagyományos
ADAG 25 szelet

HOZZÁVALÓK
  

Tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárga
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás kenéshez

Töltelék hozzávalói:

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojásfehérje
  • 25 dkg eper

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk benne a felaprított vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és félórára hűtőbe tesszük.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük, és elkeverjük benne a kétféle cukrot. A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük és óvatosan a túróhoz keverjük.
  • A tésztát egy nyújtófelületen 2/3-1/3 részre osztjuk. A nagyobb tésztát kinyújtjuk és a sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Erre simítjuk a tölteléket, a tetejét sűrűn megrakjuk eperrel. Én jobban szeretem a kisebb szemű epreket. De ha nagyobbak vannak, akkor előtte félbe vágjuk.
  • Erre a töltelékre helyezzük a tészta kinyújtott másik felét. Széleit megigazítjuk, a tésztát felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk. Kb. 40-45 percig sütjük.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Epres túrós süti jellemzői

"Epres túrós süti" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.