Press "Enter" to skip to content

Vajas kifli


Vajas kifli tepsiben

Vajas kifli recept. Van jobb egy friss, ropogós kiflinél? Te is meg tudod sütni, csak ne kapkodd el! Ha kelt tésztával dolgozol, nem szabad sietni. Minél több ideig dagasztod, annál levegősebb lesz a kiflid.

hirdetés

Vajas kifli recept

  1. A hozzávalókat keverőtálba mérjük, összegyúrjuk, kb. 10 percig dagasztjuk. Egynemű, ruganyos tésztát kapunk.
  2. Letakarjuk, duplájára kelesztjük.
  3. A sütőt 200 °C-ra melegítjük. A tepsibe sütőpapírt helyezünk.
  4. A megkelt tésztát munkalapra borítjuk, elfelezzük. Külön-külön kinyújtjuk és négy részre vágjuk. A negyedeket hosszanti irányba nyújtjuk és a szélesebb oldaláról kezdjük kiflialakúra tekerni.
  5. A 8 kiflit tepsibe helyezzük és kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Vajas kifli tepsiben
A vajas kifli csodás vacsora vagy uzsonna lehet.
hirdetés
Vajas kifli tepsiben

Vajas kifli

ELŐKÉSZÍTÉS15 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
Pihenőidő1 hour
ELKÉSZÍTÉS1 hour 35 minutes
FOGÁSVacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 8 darab

HOZZÁVALÓK
  

  • 55 dkg sima liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 teáskanál
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál lenmag

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A hozzávalókat keverőtálba mérjük, összegyúrjuk, kb. 10 percig dagasztjuk. Egynemű, ruganyos tésztát kapunk.
  • Letakarjuk, duplájára kelesztjük.
  • A sütőt 200 °C-ra melegítjük. A tepsibe sütőpapírt helyezünk.
  • A megkelt tésztát munkalapra borítjuk, elfelezzük. Külön-külön kinyújtjuk és négy részre vágjuk. A negyedeket hosszanti irányba nyújtjuk és a szélesebb oldaláról kezdjük kiflialakúra tekerni.
  • A 8 kiflit tepsibe helyezzük és kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
hirdetés
Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!

Vajas kifli jellemzői

"Vajas kifli" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hirdetés