Vajas kifli recept. Van jobb egy friss, ropogós kiflinél? Te is meg tudod sütni, csak ne kapkodd el! Ha kelt tésztával dolgozol, nem szabad sietni. Minél több ideig dagasztod, annál levegősebb lesz a kiflid.
hirdetés
Vajas kifli recept
- A hozzávalókat keverőtálba mérjük, összegyúrjuk, kb. 10 percig dagasztjuk. Egynemű, ruganyos tésztát kapunk.
- Letakarjuk, duplájára kelesztjük.
- A sütőt 200 °C-ra melegítjük. A tepsibe sütőpapírt helyezünk.
- A megkelt tésztát munkalapra borítjuk, elfelezzük. Külön-külön kinyújtjuk és négy részre vágjuk. A negyedeket hosszanti irányba nyújtjuk és a szélesebb oldaláról kezdjük kiflialakúra tekerni.
- A 8 kiflit tepsibe helyezzük és kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!

Vajas kifli
HOZZÁVALÓK
- 55 dkg sima liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 teáskanál só
- 5 dkg vaj
- 4 evőkanál tejföl
- 2 dl víz
- 2 evőkanál lenmag
ELKÉSZÍTÉS
- A hozzávalókat keverőtálba mérjük, összegyúrjuk, kb. 10 percig dagasztjuk. Egynemű, ruganyos tésztát kapunk.
- Letakarjuk, duplájára kelesztjük.
- A sütőt 200 °C-ra melegítjük. A tepsibe sütőpapírt helyezünk.
- A megkelt tésztát munkalapra borítjuk, elfelezzük. Külön-külön kinyújtjuk és négy részre vágjuk. A negyedeket hosszanti irányba nyújtjuk és a szélesebb oldaláról kezdjük kiflialakúra tekerni.
- A 8 kiflit tepsibe helyezzük és kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
hirdetés
hirdetés
Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!
"Vajas kifli" Hozzászólások