Készítsd el könnyen otthon az elképesztően finom vajas kiflidet! Ropogós élvezet vár majd rád. Fontos, hogy ne kapkodd el a kelt tésztát! A megfelelő időt és odafigyelést szánva, garantáltan öröm lesz az eredmény!
hirdetés
Vajas kifli recept
- A hozzávalókat keverőtálba mérjük, összegyúrjuk, kb. 10 percig dagasztjuk. Egynemű, ruganyos tésztát kapunk.
- Letakarjuk, majd duplájára kelesztjük.
- A sütőt 200 °C-ra melegítjük. A tepsibe sütőpapírt helyezünk.
- A megkelt tésztát munkalapra borítjuk és elfelezzük. Külön-külön kinyújtjuk és négy részre vágjuk. A negyedeket hosszanti irányba nyújtjuk és a szélesebb oldaláról kezdjük kiflialakúra tekerni.
- A 8 kiflit tepsibe helyezzük és kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
hirdetés
Vajas kifli
Íme itt a részletes recept az puha vajas kifli elkészítéséhez!
HOZZÁVALÓK
- 55 dkg sima liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 teáskanál só
- 5 dkg vaj
- 4 evőkanál tejföl
- 2 dl víz
- 2 evőkanál lenmag
ELKÉSZÍTÉS
- A hozzávalókat keverőtálba mérjük, összegyúrjuk, kb. 10 percig dagasztjuk. Egynemű, ruganyos tésztát kapunk.
- Letakarjuk, duplájára kelesztjük.
- A sütőt 200 °C-ra melegítjük. A tepsibe sütőpapírt helyezünk.
- A megkelt tésztát munkalapra borítjuk, elfelezzük. Külön-külön kinyújtjuk és négy részre vágjuk. A negyedeket hosszanti irányba nyújtjuk és a szélesebb oldaláról kezdjük kiflialakúra tekerni.
- A 8 kiflit tepsibe helyezzük és kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
Van jobb egy friss, kívül ropogós, de belül puha kiflinél? Ha szeretnél még több kifli recept, akkor itt találsz még párat!
Fontos, hogy mindenki meg tudod sütni, még Te is! Csak egy a lényeg NE KAPKODD EL! Ha kelt tésztával dolgozol, nem szabad sietni. Minél több ideig dagasztod, annál levegősebb lesz a kiflid.
hirdetés
"Vajas kifli" Hozzászólások