Press "Enter" to skip to content

Vajas kifli


Vajas kifli tepsiben

Vajas kifli recept. Van jobb egy friss, ropogós kiflinél? Te is meg tudod sütni, csak ne kapkodd el! Ha kelt tésztával dolgozol, nem szabad sietni. Minél több ideig dagasztod, annál levegősebb lesz a kiflid.

Vajas kifli recept

  1. A hozzávalókat keverőtálba mérjük, összegyúrjuk, kb. 10 percig dagasztjuk. Egynemű, ruganyos tésztát kapunk.
  2. Letakarjuk, duplájára kelesztjük.
  3. A sütőt 200 °C-ra melegítjük. A tepsibe sütőpapírt helyezünk.
  4. A megkelt tésztát munkalapra borítjuk, elfelezzük. Külön-külön kinyújtjuk és négy részre vágjuk. A negyedeket hosszanti irányba nyújtjuk és a szélesebb oldaláról kezdjük kiflialakúra tekerni.
  5. A 8 kiflit tepsibe helyezzük és kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Vajas kifli tepsiben
A vajas kifli csodás vacsora vagy uzsonna lehet.
Vajas kifli tepsiben

Vajas kifli

ELŐKÉSZÍTÉS15 perc
SÜTÉS/FŐZÉS20 perc
Pihenőidő1 óra
ELKÉSZÍTÉS1 óra 35 perc
FOGÁSVacsora
KONYHAHagyományos
ADAG 8 darab

HOZZÁVALÓK
  

  • 55 dkg sima liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 teáskanál
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál lenmag

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A hozzávalókat keverőtálba mérjük, összegyúrjuk, kb. 10 percig dagasztjuk. Egynemű, ruganyos tésztát kapunk.
  • Letakarjuk, duplájára kelesztjük.
  • A sütőt 200 °C-ra melegítjük. A tepsibe sütőpapírt helyezünk.
  • A megkelt tésztát munkalapra borítjuk, elfelezzük. Külön-külön kinyújtjuk és négy részre vágjuk. A negyedeket hosszanti irányba nyújtjuk és a szélesebb oldaláról kezdjük kiflialakúra tekerni.
  • A 8 kiflit tepsibe helyezzük és kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Vajas kifli jellemzői

"Vajas kifli" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.