Press "Enter" to skip to content

Sajtos croissant


Vajas - Sajtos croissant

Szinte bármikor jól tud esni egy finom, puha sajtos croissant. Ennek a vajas-sajtos croissant-nak a puhasága mindenkit magával ragad. Nem lehet ellenállni neki. Lássuk a receptet!

hirdetés

Vajas – Sajtos croissant recept

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben.
  2. A kefirt elkeverjük a tojással, a liszthez adjuk, beleöntjük az élesztős tejet és a sót.
  3. Elkeverjük, összegyúrjuk és elkezdjük dagasztani. A dagasztás eltarthat 6-8 percig is. Akkor lesz jó a tésztánk, ha már szép fényes és egy kissé hólyagos. A dagasztást könnyíti, hogy közben adagoljuk hozzá az olajat.
  4. A bedagasztott tésztánkat letakarjuk és duplájára kelesztjük.
  5. Közben felolvasztjuk a vajat, kihűtjük, és a sajtot lereszeljük.
  6. A megkelt tésztát nyújtó felületre borítjuk, egyszer átgyúrjuk és 4 részre osztjuk.
  7. Egyik részét kör formára kinyújtunk, megkenjük a vaj felével, megszórjuk 7,5 dkg sajttal és befedjük a második adag kinyújtott tésztával. Ezt a folyamatot megismételjük a többi tésztával, vajjal és sajttal.
  8. Így 2 korongot kaptunk. Amiket egyenként 8-12 cikkelyre vágunk, attól függően mekkora croissant-okat szeretnénk kapni.
  9. A croissant-okat feltekerjük, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a maradék sajttal és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  10. 180 fokon aranybarnára sütjük a vajas, sajtos croissant-okat.
Vajas - Sajtos croissant
Vajas – Sajtos croissant
hirdetés
Vajas - Sajtos croissant

Sajtos croissant

Vajas - Sajtos croissant recept
ELŐKÉSZÍTÉS30 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS20 minutes
Pihenőidő40 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 30 minutes
FOGÁSEbéd, Uzsonna, Vacsora
KONYHAAusztria, Francia
ADAG 4 adag

HOZZÁVALÓK
  

Croissant tészta hozzávalói:

  • 70 dkg rétesliszt
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 2 dl kefir
  • 2 teáskanál

Croissant töltelék hozzávalói:

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg sajt + 5 dkg sajt a szóráshoz
  • 1 db tojás

ELKÉSZÍTÉS
 

  • Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben.
  • A kefirt elkeverjük a tojással, a liszthez adjuk, beleöntjük az élesztős tejet és a sót.
  • Elkeverjük, összegyúrjuk és elkezdjük dagasztani. A dagasztás eltarthat 6-8 percig is. Akkor lesz jó a tésztánk, ha már szép fényes és egy kissé hólyagos. A dagasztást könnyíti, hogy közben adagoljuk hozzá az olajat.
  • A bedagasztott tésztánkat letakarjuk és duplájára kelesztjük.
  • Közben felolvasztjuk a vajat, kihűtjük, és a sajtot lereszeljük.
  • A megkelt tésztát nyújtó felületre borítjuk, egyszer átgyúrjuk és 4 részre osztjuk.
  • Egyik részét kör formára kinyújtunk, megkenjük a vaj felével, megszórjuk 7,5 dkg sajttal és befedjük a második adag kinyújtott tésztával. Ezt a folyamatot megismételjük a többi tésztával, vajjal és sajttal.
  • Így 2 korongot kaptunk. Amiket egyenként 8-12 cikkelyre vágunk, attól függően mekkora croissant-okat szeretnénk kapni.
  • A croissant-okat feltekerjük, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a maradék sajttal és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • 180 fokon aranybarnára sütjük a vajas, sajtos croissant-okat.
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!

Sajtos croissant jellemzői

"Sajtos croissant" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük