Szinte bármikor jól tud esni egy finom, puha sajtos croissant. Ennek a vajas-sajtos croissant-nak a puhasága mindenkit magával ragad. Nem lehet ellenállni neki. Lássuk a receptet!
hirdetés
Vajas – Sajtos croissant recept
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben.
- A kefirt elkeverjük a tojással, a liszthez adjuk, beleöntjük az élesztős tejet és a sót.
- Elkeverjük, összegyúrjuk és elkezdjük dagasztani. A dagasztás eltarthat 6-8 percig is. Akkor lesz jó a tésztánk, ha már szép fényes és egy kissé hólyagos. A dagasztást könnyíti, hogy közben adagoljuk hozzá az olajat.
- A bedagasztott tésztánkat letakarjuk és duplájára kelesztjük.
- Közben felolvasztjuk a vajat, kihűtjük, és a sajtot lereszeljük.
- A megkelt tésztát nyújtó felületre borítjuk, egyszer átgyúrjuk és 4 részre osztjuk.
- Egyik részét kör formára kinyújtunk, megkenjük a vaj felével, megszórjuk 7,5 dkg sajttal és befedjük a második adag kinyújtott tésztával. Ezt a folyamatot megismételjük a többi tésztával, vajjal és sajttal.
- Így 2 korongot kaptunk. Amiket egyenként 8-12 cikkelyre vágunk, attól függően mekkora croissant-okat szeretnénk kapni.
- A croissant-okat feltekerjük, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a maradék sajttal és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- 180 fokon aranybarnára sütjük a vajas, sajtos croissant-okat.
hirdetés
Sajtos croissant
Vajas - Sajtos croissant recept
HOZZÁVALÓK
Croissant tészta hozzávalói:
- 70 dkg rétesliszt
- 1 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 2 db tojás
- 1 dl olaj
- 2 dl kefir
- 2 teáskanál só
Croissant töltelék hozzávalói:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg sajt + 5 dkg sajt a szóráshoz
- 1 db tojás
ELKÉSZÍTÉS
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben.
- A kefirt elkeverjük a tojással, a liszthez adjuk, beleöntjük az élesztős tejet és a sót.
- Elkeverjük, összegyúrjuk és elkezdjük dagasztani. A dagasztás eltarthat 6-8 percig is. Akkor lesz jó a tésztánk, ha már szép fényes és egy kissé hólyagos. A dagasztást könnyíti, hogy közben adagoljuk hozzá az olajat.
- A bedagasztott tésztánkat letakarjuk és duplájára kelesztjük.
- Közben felolvasztjuk a vajat, kihűtjük, és a sajtot lereszeljük.
- A megkelt tésztát nyújtó felületre borítjuk, egyszer átgyúrjuk és 4 részre osztjuk.
- Egyik részét kör formára kinyújtunk, megkenjük a vaj felével, megszórjuk 7,5 dkg sajttal és befedjük a második adag kinyújtott tésztával. Ezt a folyamatot megismételjük a többi tésztával, vajjal és sajttal.
- Így 2 korongot kaptunk. Amiket egyenként 8-12 cikkelyre vágunk, attól függően mekkora croissant-okat szeretnénk kapni.
- A croissant-okat feltekerjük, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a maradék sajttal és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- 180 fokon aranybarnára sütjük a vajas, sajtos croissant-okat.
hirdetés
Jó étvágyat kívánok!
hirdetés
"Sajtos croissant" Hozzászólások