Press "Enter" to skip to content

Palacsintatészta készítése


Palacsintatészták megsütve, egymáson

A palacsintatészta elkészítése nagyon egyszerű, és lehetőséget ad kreativitásra is. Miután kész a lágy palacsinta tészta kedvedre ízesítheted, ahogy csak szeretnéd. Kezdjük is el a puha palacsintatészta készítését!

hirdetés

Palacsintatészta készítése

  1. A lisztet kimérjük, beleütjük a tojást. A tejet apránként hozzáöntjük, közben folyamatosan kevergetjük, így elkerülhetjük, hogy csomós legyen.
  2. A végén hozzáadjuk az ásványvizet és az olajat is (Ettől lesz finom, lágy a palacsintatészta!). Majd az egészet letakarva pihentessük kb. fél óráig. (Ha a sütés előtt túl sűrűnek találjuk a tésztát, ásványvízzel/szódával hígítsuk.)
  3. A palacsintasütőt vékonyan kiolajozzuk, majd egy merőkanállal beleöntjük az egy palacsintának megfelelő mennyiségű palacsintatésztát.
  4. Ha megsült az egyik oldala (kb.1 perc), egy széles pengéjű kés segítségével megfordítjuk. (A bátrabbak megpróbálhatják feldobni és a levegőben megfordítani.)
Palacsintatészták megsütve, egymáson
Lágy palacsintatészta készítése könnyedén
hirdetés
Palacsintatészták megsütve, egymáson

Palacsintatészta készítése

Íme itt a részletes recept a palacsintatészta elkészítéséhez!
ELŐKÉSZÍTÉS10 minutes
SÜTÉS/FŐZÉS30 minutes
Pihenőidő30 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 10 minutes
FOGÁSAlaprecept, Ebéd
KONYHAHagyományos
ADAG 18 darab

Felszerelés

  • tál
  • merítőkanál
  • palacsintasütő

HOZZÁVALÓK
  

  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 4 dl tej
  • 1 dl buborékos ásványvíz vagy szóda
  • 1 evőkanál olaj

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A lisztet kimérjük, beleütjük a tojást. A tejet apránként hozzáöntjük, közben folyamatosan kevergetjük, így elkerülhetjük, hogy csomós legyen.
  • A végén hozzáadjuk az ásványvizet és az olajat is. Majd az egészet letakarva pihentessük kb. fél óráig. (Ha a sütés előtt túl sűrűnek találjuk a tésztát, ásványvízzel/szódával hígítsuk.)
  • A palacsintasütőt vékonyan kiolajozzuk, majd egy merőkanállal beleöntjük az egy palacsintának megfelelő mennyiségű palacsintatésztát.
  • Ha megsült az egyik oldala (kb.1 perc), egy széles pengéjű kés segítségével megfordítjuk. (A bátrabbak megpróbálhatják feldobni és a levegőben megfordítani.)
hirdetés

Így elkészültek a palacsintatésztáink! Folytasd az ízesítésüket! Adok hozzá pár ötletet:

Tudd meg, hogy mitől lesz tökéletes a palacsintád! Itt van 6 tipp a tökéletes palacsinta elkészítéséhez!

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept kövess a Facebookon is!

Palacsintatészta készítése jellemzői

"Palacsintatészta készítése" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük