Press "Enter" to skip to content

Rizskók készítése


Rizskók szeletek tányéron - Rizskók készítése

Rizsfelfújt, rizskoch, rizskók készítése. Sokféleképpen is nevezhetjük ugyan azt a desszertet. De az elkészítése és finom íze megegyező. Nézzük is ezt a finom rizskók készítését!

hirdetés

Rizskók készítése

  1. A tejet és a vizet összeöntjük egy lábasba. Majd elkavarjuk benne a citromhéjat, a cukor felét, és beletesszük a rizst.
  2. Ezt az egészet összekavarjuk és felforraljuk. Időnként megkavarjuk az alját, nehogy odakapjon. Ha megfőtt a rizshez adjuk a puha vajat, összekeverjük, kihűtjük.
  3. A tojássárgát habosra keverjük a maradék cukorral és vaníliás cukorral, majd belekeverjük a rizsbe.
  4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, ezt is a rizshez kanalazzuk.
  5. A sütőt előmelegítjük. A sütőformát kivajazzuk, meghintjük zsemlemorzsával. Beleöntjük a rizskók masszát, elsimítjuk és közepes tűzön kb. 30 percig készre sütjük a rizskókot.
Rizskók készítése tányéron
Rizskók készítése könnyedén.
hirdetés
Rizskók szeletek tányéron - Rizskók készítése

Rizskók készítése

Rizsfelfújt, rizskoch, rizskók készítése. Számos elnevezése és számos elkészítési módja van ennek a desszertnek. - Ez egy alaprecept. - Ízlés szerint gazdagíthatjuk mazsolával, tálalhatjuk gyümölcsöntettel. A hozzávalók minden konyhában megtalálhatók, könnyen elkészíthető. Kis odafigyeléssel tuti finomsággal kínálhatod a családod vagy a vendégeket.
ELŐKÉSZÍTÉS1 hour
SÜTÉS/FŐZÉS50 minutes
ELKÉSZÍTÉS1 hour 50 minutes
FOGÁSAlaprecept, Desszert, Ebéd, Sütemény
KONYHAHagyományos, Német
ADAG 2 adag

HOZZÁVALÓK
  

  • 12 dkg fehér rizs
  • 5 dl tej
  • 1 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál liszt
  • reszelt citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg vaj
  • diónyi vaj forma kikenéséhez
  • zsemlemorzsa

ELKÉSZÍTÉS
 

  • A tejet és a vizet összeöntjük egy lábasba. Majd elkavarjuk benne a citromhéjat, a cukor felét, és beletesszük a rizst.
  • Ezt az egészet összekavarjuk és felforraljuk. Időnként megkavarjuk az alját, nehogy odakapjon. Ha megfőtt a rizshez adjuk a puha vajat, összekeverjük, kihűtjük.
  • A tojássárgát habosra keverjük a maradék cukorral és vaníliás cukorral, majd belekeverjük a rizsbe.
  • A tojásfehérjéből kemény habot verünk, ezt is a rizshez kanalazzuk.
  • A sütőt előmelegítjük. A sütőformát kivajazzuk, meghintjük zsemlemorzsával. Beleöntjük a rizskók masszát, elsimítjuk és közepes tűzön kb. 30 percig készre sütjük a rizskókot.
hirdetés

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:
hirdetés

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


Rizskók készítése jellemzői

"Rizskók készítése" Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×

Mielőtt elmész, mindenképpen csatlakozz a Facebook csoportunkhoz!


CSATLAKOZOM A CSOPORTHOZ >>