Rizsfelfújt, rizskoch, rizskók készítése. Számos elnevezése és számos elkészítési módja van ennek a desszertnek. Ez egy alaprecept. Ízlés szerint gazdagíthatjuk mazsolával, tálalhatjuk gyümölcsöntettel. A hozzávalók minden konyhában megtalálhatók, könnyen elkészíthető. Kis odafigyeléssel tuti finomsággal kínálhatod a családod vagy a vendégeket.
Rizskók készítése
- A tejet és a vizet összeöntjük egy lábasba, elkavarjuk benne a citromhéjat, a cukor felét, beletesszük a rizst, összekavarjuk és felforraljuk. Időnként megkavarjuk az alját, nehogy odakapjon. Ha megfőtt a rizshez adjuk a puha vajat, összekeverjük, kihűtjük.
- A tojássárgát habosra keverjük a maradék cukorral és vaníliás cukorral, majd belekeverjük a rizsbe.
- A tojásfehérjéből kemény habot verünk, ezt is a rizshez kanalazzuk.
- A sütőt előmelegítjük, a sütőformát kivajazzuk, meghintjük zsemlemorzsával. Beleöntjük a rizses masszát, elsimítjuk és közepes tűzön kb. 30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok!

Rizskók készítése
HOZZÁVALÓK
- 12 dkg fehér rizs
- 5 dl tej
- 1 dl víz
- 10 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 teáskanál liszt
- reszelt citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg vaj
- diónyi vaj forma kikenéséhez
- zsemlemorzsa
ELKÉSZÍTÉS
- A tejet és a vizet összeöntjük egy lábasba, elkavarjuk benne a citromhéjat, a cukor felét, beletesszük a rizst, összekavarjuk és felforraljuk. Időnként megkavarjuk az alját, nehogy odakapjon. Ha megfőtt a rizshez adjuk a puha vajat, összekeverjük, kihűtjük.
- A tojássárgát habosra keverjük a maradék cukorral és vaníliás cukorral, majd belekeverjük a rizsbe.
- A tojásfehérjéből kemény habot verünk, ezt is a rizshez kanalazzuk.
"Rizskók készítése" Hozzászólások